Quantcast
Channel: جوان آنلاين - آخرين عناوين ايران :: rss_full_edition
Viewing all 697 articles
Browse latest View live

صادرات ۴۰ هزار تن کشمش از استان

$
0
0
سال گذشته میزان صادرات کشمش از آذربایجان شرقی۱۲۰ میلیون دلار بوده که این رقم نشان دهنده سهم ۳۴ درصدی استان از صادرات کشمش در کشور است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌شرقی با اعلام این مطلب گفت: در سال گذشته ۴۰ هزار تن کشمش به کشور روسیه و کشورهای عربی و آسیایی صادر شده است. محمدجعفر عظمایی افزود: افزایش هزینه‌های حمل و نقل و پایین آمدن قیمت جهانی کشمش، صادرات این محصول را دچار مشکل کرده و کشاورزان برای رفع این مشکلات خواستار خرید تضمینی و برقراری جوایز صادراتی هستند. وی با بیان اینکه در استان آذربایجان شرقی ۲۳ هزار هکتار باغ انگور وجود دارد، گفت: ملکان با ۱۲ هزار هکتار رتبه اول استانی را در اختیار دارد. وی افزود: بسته‌بندی مناسب کشمش می‌‌تواند ضمن معرفی نام محصول در بازار جهانی، خواص، مشخصات، قیمت، طریقه مصرف و نگهداری صحیح آن کالا را در برگیرد و از این منظر توسعه صنایع فرآوری و بسته‌بندی و ارتقای کیفی محصولات تولیدی، بخصوص محصولات صادراتی در قالب طرح توسعه، بسیار حائز اهمیت است.

راه اندازی اولین” آدینه مهد” در مصلی مهرشهر

$
0
0
رئیس اداره بهزیستی شهرستان کرج دوران کودکی را یکی از اساسی‌ترین دوران زندگی در شکل‌گیری دیدگاه‌ها و نگرش‌های فرد دانست و گفت: به منظور ایجاد انگیزه صحیح و بوجودآوردن سنگ زیربنای عقیدتی برای کودکان، راه اندازی آدینه مهد در سطح شهرستان در دستور کار قرار گرفت. حمیدرضا عبداله پور هدف از تشکیل آدینه مهد را توسعه فرهنگ یادگیری در کودکان و تربیت دینی نونهالان و آموزش های مذهبی به آنان ذکر کرد و افزود: در این طرح، پدران و مادران می توانند بدون دغدغه کودکان خود را از آغاز ورود ، به آدینه مهد سپرده و در پایان وقت نماز تحویل بگیرندودر فضایی مناسب از برکات نماز جمعه استفاده کنند. وی افزود :در این مهد،آموزه های دینی و مفاهیم عبادی ـ سیاسی در قالب فعالیت‌های کودکانه و در سطح فهم و درک کودکان در قالب اشعار و فعالیت‌های مختلف فرهنگی و هنری آموزش داده می شود.

اجرای طرح نشاط معنوی در بیش از ۳۵ بقعه و امامزاده

$
0
0
حجت‌الاسلام مرتضی محمدیان گفت: در سال گذشته حدود ۳ هزار نفر در این طرح بزرگ شرکت کردند و این طرح امسال نیز با همکاری هیئت امنا و مسئولان مراکز فرهنگی بقاع متبرکه برگزار می‌شود. وی افزود: تاکنون ۶۰۰ موقوفه استان بوشهر در مرکز به ثبت رسیده است که وقف نامه‌های آن‌ها بسیار کمتر از این تعداد است و این خود بیانگر وجود اختلاف در بین موقوفات و وقف نامه‌هاست، هرچند به دلیل ثبت شدن آن‌ها در سامانه کسی نمیتواند سندی را از بین ببرد. محمدیان خاطرنشان کرد: کار اوقاف عمدتا سخت افزاری و تشکیل هیئت امناء برای مساجد و بقاء متبرکه است، نه انجام کار فرهنگی، ولی به دلیل اجرای نیات موقوفات که برعهده ما است و بیشتری موقوفات انجام کارهای فرهنگی است، فعالیت‌های ما هم به خود بعد فرهنگی می‌گیرند. وی با اشاره به وجود ۸۵ امامزاده در استان بوشهر گفت: در سال گذشته تعداد ۱۴۸ رأی مثبت در رابطه با موقوفات به نفع اداره کل اوقاف استان صادر شد که اکنون نیز تعداد ۲۰۰ مورد دیگر در دست رسیدگی است. محمدیان تصریح کرد: در نوروز ۹۲ طرح آرامش بهاری در بیش از ۴۵ امامزاده در سطح استان اجرا و مورد استقبال مسافران نوروزی هم قرار گرفت. وی افزود: طرح آرامش بهاری شامل آماده کردن امامزاده‌ها برای حضور زائرین، خواندن دعا و سخنرانی روحانیون در آن مکان‌ها است.

آغاز برداشت جو در رشتخوار

$
0
0
برداشت جو از سه هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضي زير کشت جو شهرستان رشتخوار آغاز شده است. ‌ مدير جهاد کشاورزي رشتخوار با عنوان کردن این مطلب گفت: در راستاي حمايت از کشاورزان و پرداخت به موقع وجه با هماهنگي اداره تعاون براي خريد توافقي جو انجام شده که به ازاي هر کيلوگرم جو ۶ هزار و ۷۵۰ ريال خريداري شود. به گفته محمد رستمي بر اساس پيش‌بيني کارشناسان، امسال بيش از ۱۵ هزار و ۲۰۰ تن از سطح مزار ع زير کشت جو شهرستان توليد مي‌شود. رستمي بر توسعه طرح‌هاي بخش کشاورزي تاکيد کرد و افزود: با توجه به مباحث مطرح شده در اين حوزه و معضلات و مشکلات اين بخش بايد تمامي مسايل به صورت تفکيک شده و کارشناسي در کميته تخصصي بررسي شود. اين مسئول خاطرنشان کرد: تخصيص اعتبار به طرح‌هاي مصوب کشاورزي يکي از مهمترين مسايلي است که بايد به آن توجه ويژه و اساسي شود. مدير جهاد کشاورزي رشتخوار بررسي معضلات موجود در پلمپ چاه‌هاي غيرمجاز، ذخيره‌سازي منابع آب و بهينه‌سازي مصرف آب، حفاظت از منابع آبي شهرستان و همچنين جلوگيري از آلودگي آب شرب را ديگر مباحثي دانست که بايد در اين کميته مورد بررسي و کارشناسي قرار گيرد. رستمي تصريح کرد: شهرستان رشتخوار با توجه به ظرفيت‌هاي غني و قوي در بخش کشاورزي و دامپروري با برخي مسايل و مشکلات مواجه است که بايد براي آنها تدابير لازم در نشست‌هاي علمي و کارشناسي اتخاذ شود.

اجرای بيش از ۲ هزار طرح كشاورزي در كردستان

$
0
0
مهران محمدي با اعلام اين خبر افزود : ششمين جلسه كارگروه بخش توسعه كشاورزي استان كردستان برگزار شد و طي آن استاندار كردستان با اشاره به شعار امسال به نام حماسه سياسي و اقتصادي، بر لزوم تزريق شور و نشاط به مردم تأكيد كرد. وي تصريح كرد: در راستاي اجراي تفاهم نامه بين سازمان بسيج سازندگي و اداره كل جهاد كشاورزي به منظور توسعه بخش كشاورزي، اجراي بيش از ۲ هزار و ۲۰۰ طرح با اعتبار ۳۰۰ ميليارد ريال در سال ۹۱ در دستور كار قرار گرفت كه با كمك فرمانداران شهرستان ها اجرا و تكميل اين پروژه ها در دست اقدام است. محمدی در خصوص برنامه هاي اين سازمان در حوزه كشاورزي براي سال ۹۲ گفت: احداث يك هزار چشمه و قنات و ۲۵۰ استخر پرورش ماهي به اين منظور هدفگذاري شده است كه با همكاري شركت آب منطقه اي توان عملياتي كردن اين پروژه ها وجود خواهد داشت. وي در ادامه ترويج و توسعه طرح هاي زنبورداري، ايجاد واحدهاي كوچك پرورش قارچ خوراكي، تكميل و توسعه روستاها، ساماندهي و اعزام گروه هاي جهادي بسيج مهندسين و توجه به مشاغل خانگي را از ديگر طرح هاي اين سازمان در حوزه كشاورزي عنوان كرد.

صادرات بیش از ۴۷ میلیارد ریال از محصولات صنایع دستی استان

$
0
0
محمد کیخا افزود : نظر به اهمیت صنایع دستی درتولید ملی و نقش آن درصادرات غیرنفتی و با توجه به اینکه صادرات محصولات صنایع دستی این استان با درنظر گرفتن بازارهای هدف صورت می گیرد، تخمین میزان صادرات غیرنفتی از این استان و میزان درآمدزایی از این محل از ضروریات است. وی با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته صادرات غیرنفتی استان به صورت واسطه ای یا چمدانی و از پایانه ها و مرزهای استان های دیگر صورت می گرفته و تاکنون آمار دقیق و مستندی از این صادرات مهم استان دردسترس نبوده ادامه داد: آمار صادرات غیرنفتی گلستان براساس استعلام از هنرمندان و بازرگانان وتعاونی های فعال استان محاسبه شده است. کیخا افزود: براین اساس و با تخمین ها و برآوردهای صورت گرفته، آمار صادرات صنایع دستی این استان یک میلیارد و ۹۰۴ میلیون و۱۲ هزار دلار برآورد شده است. وی با اشاره به وجود هنرمندان و صنعتگران توانمند و تنوع محصولات صنایع دستی این استان، گفت: می توان با برنامه ریزی های منسجم و شناسایی دقیق شاخه های درآمدزایی و همچنین بهره مندی از بارنامه های صادرات محصولات صنایع دستی استان از جمله فرش، گلیم، پلاس، جاجیم و ... به عنوان منبع استناد آمارصادرات استان، میزان صادرات غیرنفتی استان را برآورد نمود. معاون صنایع دستی گلستان اظهار امیدواری کرد: با اقدامات مناسب و برنامه ریزی های دقیق جهت تخمین میزان صادارت غیرنفتی استان وحمایت های لازم از قشر هنرمند وصنعتگر این استان ، گام های مثبتی جهت توسعه صادرات محصولات غیرنفتی استان گلستان به عمل آید.

تأسیس ساختمان دهیاری گلخندان

$
0
0
بخشدار بومهن از تأسیس ساختمان دهیاری گلخندان خبر داد و گفت: این روستای تاریخی شرق استان تهران به زودی صاحب دهیار می‏شود. حبیب‏الله منتظری با بیان اینکه با نامه‏نگاری‏های صورت گرفته، مجوز لازم از سوی استانداری تهران برای تعیین دهیار گلخندان صادر شده، افزود: با دعوت از شورای اسلامی روستای گلخندان و اعلام موارد قانونی، مقدمات لازم برای معرفی دهیار و تاسیس ساختمان دهیاری انجام شد. بخشدار بومهن افزود: به زودی با معرفی دهیار و تأسیس ساختمان دهیاری، روستای گلخندان صاحب این نهاد دولتی و مردمی خواهد شد. منتظری در مورد معیارهای انتخاب دهیار گفت: ابتدا شورای اسلامی روستا، فرد مورد نظر خود را به بخشدار معرفی می‏کند و بخشدار براساس شرایط و ضوابطی که در قانون پیش‏بینی شده است، این فرد را منصوب خواهد کرد. وی با اشاره به اینکه بخشدار پس از بررسی‏ها، برای احراز پست دهیاری، حکم حقوقی صادر می‏کند و دهیار شروع به کار خواهد کرد، در رابطه با وظایف دهیار نیز گفت: در قانون نزدیک به ۴۷ وظیفه برای دهیار پیش‏بینی شده است که شامل همه موارد عمرانی داخل بافت روستا می‏شود. وی ادامه داد: شرایط و ضوابط قانونی به اعضای شورای اسلامی روستا اعلام شده و منتظر معرفی فرد منتخبشان هستیم و در صورت معرفی زودتر شورا، انتصاب دهیار گلخندان در اسرع وقت صورت می‏پذیرد. روستای تاریخی و ییلاقی گلخندان در ۳۵ کیلومتری شرق تهران و در ۶ کیلومتری جنوب مسیر جاده هراز واقع شده و دارای یک قلعه تاریخی مربوط به قرن ۱۴ هجری قمری و یک امامزاده به نام امامزاده قاسم است.

شناسایی117 نقطه حادثه خيز

$
0
0
در جلسه مشتركي با حضور فرمانده پليس راه و رئيس اداره راه و شهرسازي اراك و جمعي از عوامل راهداري استان مركزي بر عزم مشترك پليس راه و راهداري جهت حذف نقاط حادثه خيز و ايمن سازي بيشتر محورهاي مواصلاتي استان مركزي تاكيد شد. علي زندي فر سرپرست مديريت راهداري استان مركزي در این جلسه اظهار داشت:ايجاد تعامل و همكاري بيشتر بين مجموعه اداره كل راه و شهرسازي با پليس راه، برنامه ريزي براي رفع نقص وعيوب محورها دركوتاهترين زمان ممكن با استفاده از امكانات موجود،آشكارسازي نقاط حادثه ساز با اقدامات راهداري و برقراري ايمني پايدار در سطح محورهاي استان ، از جمله موارد مهم و مورد تاكيد مشترك پليس راه و راهداري مي باشد. سرهنگ حسني فرمانده پليس راه استان مركزي ضمن تاكيد بر اهميت نقش عوامل راهداري در كاهش خسارات جاده اي بيان داشت: ۱۱۷ نقطه حادثه خيز در استان مركزي شناسايي وشناسنامه دار شده ومشخص گرديده كه در اين نقاط چه اقداماتي بايد صورت گيرد. وي افزود: بناداريم درسال جاري ۱۰ نقطه حادثه خيز درحوزه شهرستان اراك را حذف نماييم و به اين شكل در ساير شهرستانها متناسب با اعتبار تخصيصي به مديريت راهداري استان اقدام خواهيم نمود. فرمانده پليس راه استان، خط كشي اصولي حاشيه محور اراك سلفچگان وايمن سازي محوطه پليس راه را از ديگر اقدامات اولويت دار اين حوزه دانست و گفت: نصب گارد ريل در حاشيه آزاد راه اراك- قم تا انتهاي حوزه به دلیل حفاظ مناسب براي پايه هاي روشنايي وسط محور از ديگر اقدامات راهداري است كه در جلسه مشترك پليس راه و مديريت راهداري استان مركزي مورد تصويب قرار گرفت.

مارگون، آبشار باشکوه ایران

$
0
0
مارگون، آبشاری است که در دره‌های غرب شهرستان سپیدان قرار گرفته است. ارتفاع این آبشار به ۷۰ متر و عرض آن به ۱۰۰ متر می‌رسد. این آبشار در۴۸ کیلومتری شهر اردکان در استان فارس و در روستای مارگون واقع شده است. این روستا از توابع دهستان کمهر در شهرستان سپیدان است. اردکان و مناطق اطراف آن به دلیل کوهستانی بودن و داشتن ارتفاعی بالای ۲۲۰۰ متر آب و هوائی سرد دارد و به گفته شاهدان عینی در مواقعی از زمستان در این آبشار قندیل هائی از یخ تشکیل می‌شود. آبشار مارگون یکی از بزرگ‌ترین و با شکوه‌ترین آبشارهای ایران است که از نظر زیبائی، بزرگی و حجم آب خروجی با آبشار شوی لرستان رقابت می‌کند. در این منطقه باغهای سیب زرد و سرخ فراوان دیده می‌شود و در بین درختان جنگلی آنجا هم زالزالک و نوعی زرشک دیده می‌شود. یکی از رسوم زیبای روستای مارگون این است که در هنگام جشن ازدواج، عروس و داماد و شرکت کنندگان در جشن با لباسهای زیبای محلی ساعتی را در کنار آبشار به شادمانی می گذرانند.

برآورد خسارت ۷۷ میلیاردی به مراتع استان سمنان

$
0
0
خشکسالی و کاهش نزولات جوی در سالجاری، خسارت کاهش علوفه بیش از ۱۶ هزار تن وبه ارزش ریالی ۷۷ میلیارد ریالی را در سطح مراتع استان درپی داشته است. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اعلام این خبر گفت: کاهش حدود ۲۰ درصدی بارندگی در استان در حالی اتفاق افتاد که خوشبختانه در مناطقی از استان میانگین بارندگی سال جاری بیشتر از دوره های قبل بوده و مشکل کمتری در این زمینه بوجود آمده است. سیدحسن میرعماد افزود: خسارت خشکسالی در سطح مراتع علاوه بر بحث کاهش علوفه، از جنبه‌های زیست محیطی هم قابل بررسی است. وی ادامه داد: زمانی‌که پوشش گیاهی در سطح مراتع کم می‌شود علاوه بر افت کیفیت علوفه، زمان استفاده دام‌ها از مراتع را کاهش می‌دهد. اثرات خشکسالی در کاهش پوشش گیاهی و کارکردهای زیست محیطی منابع طبیعی بسیار موثرتر و فراتر از ارزش‌های اقتصادی است چراکه جلوگیری از فرسایش خاک، ذخیره‌سازی نزولات جوی، ترسیب کربن و کاهش آلاینده‌های محیط و ذرات گرد و غبار تا چهار برابر ارزش اقتصادی علوفه مراتع برآورد می‌شود. میرعماد افزود: با کاهش کمیت و کیفیت علوفه و کاهش طول دوره‌ی چرا، دامداران و عشایر ناچار می‌شوند یا دام‌های خود را پیش از موعد به فروش برسانند و یا نسبت به تامین علوفه مورد نیاز از بخش زراعت اقدام کنند. میرعماد تاکید کرد: خشکسالی موجب می شود دامداران برای جبران کمبود علوفه مورد نیاز دام های خود تمایل داشته باشند یا مدت بیشتری را در مراتع بمانند و یا زودتر از موعد وارد مراتع خود شوند که هردو حالت یادشده باعث تخریب و از بین رفتن پوشش گیاهی و در نتیجه مراتع و اکوسیستم طبیعی خواهد شد.

در ۲.۵ ماه، ۱۴ درصد از تعهدات اشتغال تحقق یافت

$
0
0
تحقق ۱۴ درصدی اشتغال در ۲.۵ ماه امسال و پرداخت ۳۰ درصد تسهیلات مشاغل خانگی بخشی از تعهدات اشتغال در استان اردبیل به شمار می آید که تاکنون توسط دستگاه‌های اجرایی تحقق یافته است. *** اکبر نیکزاد استاندار اردبیل با عنوان کردن این مطالب در جلسه شورای اشتغال استان گفت: ما امروز هر سرمایه و دستاوردی داریم در سایه هدایت‌های مدبرانه امام راحل، رهبر معظم انقلاب و پشتیبانی مردم در صحنه است. وی با اشاره به تحقق اشتغال توسط دستگاه‌های اجرایی ثبت شده در سامانه رصد تصریح کرد: آب و فاضلاب شهری از ۱۰۰ تعهد اشتغال تاکنون رقمی را محقق نکرده اما آب و فاضلاب روستایی از ۱۲۰ نفر تعهد اشتغال بستر اشتغال ۲۵ نفر را فراهم کرده است. نیکزاد اشتغال آموزش فنی و حرفه‌ای را صفر، آموزش و پرورش را ۴۰ نفر، امور زندان‌ها را صفر، بنیاد شهید ۲۴۶ نفر و بنیاد مسکن را ۸۶ نفر اعلام کرد و افزود: جهاد کشاورزی در این مدت برای ۵۷ نفر، حمل و نقل برای ۳۸ نفر، دانشگاه علوم پزشکی برای ۱۰۷ نفر، راه و شهرسازی برای یک‌هزار و ۶۴۸ نفر، بهزیستی برای ۹۵ نفر، آب منطقه‌ای برای ۲۹۵ نفر و اداره برق برای ۲۰ نفر بستر اشتغال را در ۲.۵ ماه اخیر فراهم کرده است. این مسئول تحقق اشتغال شهرک‌های صنعتی را صفر، صندوق مهر امام رضا (ع) را ۵۲۷ نفر، صنعت، معدن و تجارت را یک‌هزار و ۱۱۹ نفر، فرهنگ و ارشاد اسلامی را ۱۷ نفر، کمیته امداد را ۵۳۰ نفر، مرکز رشد را سه نفر و میراث فرهنگی را ۹۴ نفر اعلام کرد و ادامه داد: ورزش و جوانان در این مدت برای ۱۸ نفر فرصت شغلی ایجاد کرده است. وی خاطر نشان کرد: از تعهد ۳۴ هزار و ۵۹۱ اشتغال امسال استان اردبیل از ابتدای امسال تا نیمه خرداد ۱۴ درصد از اهداف محقق شده است در حالی که باید این میزان به ۲۲ درصد می‌رسید. رئیس شورای اشتغال استان اضافه کرد: در این ۲.۵ ماه اخیر با همت دستگاه‌های اجرایی استان برای چهار هزار و ۹۵۵ نفر تعهد اشتغال شده است که ۱۴ درصد رقم کل اشتغال استان را شامل می‌شود. ۹۰۱ میلیون تومان برای مشاغل خانگی استاندار اردبیل با اشاره به دستور دوم جلسه در مورد پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی گفت: ما بین دو جلسه بانک ملی ۲۹۲ میلیون تومان، ‌بانک ملت ۱۷۶ میلیون تومان، صادرات ۲۹۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، تجارت ۶۷ میلیون تومان، سپه سه میلیون تومان، کشاورزی ۶۴ میلیون تومان و پست بانک نیز ۲۳ میلیون تومان پرداختی مشاغل خانگی به متقاضیان را داشتند. نیکزاد گفت: در حالی که مصمم هستیم ظرف ۱۵ روز پرداختی بانک‌ها در حوزه مشاغل خانگی به پنج میلیارد تومان برسد که این رقم در دو هفته اخیر حدود ۹۰۱ میلیون تومان بوده است. وی یادآور شد: بانک‌های عامل باید همت و تلاش بیشتری را بکنند تا پرداختی‌های خود را به میزان معقول افزایش دهند. ۷۰بلاتکلیفی۷۰ درصد اعتبارات در بانک‌ها استاندار اردبیل در ادامه سخنان خود افزود: بانک ملی از رقم چهار میلیارد و ۹۰۲ میلیون تومان اعتبار در حوزه مشاغل خانگی ۴۴ درصد، بانک ملت از رقم ۹ میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان تنها ۳۴ درصد و بانک رفاه نیز از رقم سه میلیارد و ۵۱۲ میلیون تومان تاکنون ریالی را پرداخت نکرده و همچنان مابقی تسهیلات در این بانک‌ها بلاتکلیف مانده است. نیکزاد تصریح کرد:‌ بانک مسکن تنها ۱۰ درصد، بانک صادرات ۶۵ درصد، بانک تجارت ۵۴ درصد،‌ بانک سپه ۴۷ درصد، بانک کشاورزی دو درصد و پست بانک نیز هیچ رقمی را در حوزه مشاغل خانگی پرداختی نداشته است که انتظار می‌رود مابقی تسهیلات از سوی بانک‌های عامل به سرعت پرداخت شود. وی خاطر نشان کرد: از رقم ۴۱ میلیارد و ۳۴۱ میلیون تومان تسهیلات مشاغل خانگی سال ۹۱ تاکنون ۱۲ میلیارد و ۷۵۲ میلیون تومان معادل ۳۰ درصد پرداخت شده و تکلیف ۷۰ درصد مابقی هنوز مشخص نیست. نیکزاد از بانک‌های عامل خواست در پرداخت رقم تسهیلاتی پنج میلیون تومان همت والایی داشته باشند و اضافه پرداخت‌های خود را نیز با هدف کسب رضای الهی، مشتریان و صاحبان مشاغل خانگی انجام دهند. وی در مورد پرداخت مانده تسهیلات بنگاه‌های زودبازده نیز اضافه کرد: بانک ملی ۷۴۰ میلیون تومان از این محل و بانک سپه نیز ۵۵۰ میلیون تومان از مانده تسهیلات بنگاه‌های زودبازده پرداختی داشتند که امیدواریم این فرآیند همچنان با قوت ادامه داشته باشد. نیکزاد در مورد تسهیلات خود اشتغالی نیز بیان کرد: کل اعتبار این حوزه ۲۲ میلیارد تومان بوده که از این میزان ۱۳ میلیارد تومان را باید کمیته امداد، دو میلیارد و ۸۵۷ میلیون تومان را بهزیستی و شش میلیارد و ۹۵ میلیون تومان را بنیاد شهید باید جذب کنند که تاکنون کمیته امداد ۶۰ درصد و بنیاد شهید نیز ۲۳ درصد جذب داشته است.

آذربایجان شرقی، مانوس با یار مهربان

$
0
0
توسعه و ترویج کتابخوانی در دهه های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰میلادی (۱۳۶۰-۱۳۵۰) مورد توجه یونسکو قرار گرفت و اکنون از موضوع ها و دغدغه های بزرگ کشور های در حال توسعه است و در این میان پژوهش های یونسکو جایگاه مهم کتابخوانی و اهمیت آن را برای توسعه ی اقتصادی کشورها روشن ساخته است. *** ترویج کتابخوانی موضوعی چند وجهی است و شامل سطح خرد و کلان است. اگر از سطح کلان به آن نگاه کنیم، راهبردی ملی و نیازمند توجه و برنامه ریزی برای حلقه های گوناگون کتاب و کتابخوانی است. این حلقه ها شامل تألیف، نشر، برپایی و تجهیز کتابخانه های عمومی و ... است. یک سوی این حلقه، دسترسی به کتاب های مناسب و ارزان و جایی برای مطالعه و سوی دیگر آن، ایجاد انگیزه برای کتابخوانی است. در چند سال اخیر در ایران نیز تلاش های زیادی برای ترویج کتابخوانی صورت گرفته است که توسعه فضاهای کتابخانه ها در شهرستانها یکی از این اقدامات به شمار می آید. هر نفر، ۲ متر کتابخانه بر اساس آمارها در آذربایجان‌شرقی به ازای هر۱۰۰ نفر جمعیت، در حدود دو متر مربع فضای کتابخانه وجود دارد که از این نظر در رتبه چهارم کشوری قرار دارد. در این استان مجموع زیربنای کتابخانه‌های عمومی ۷۴ هزار و ۴۲۱ متر مربع است. چندی پیش، حسن خدایی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌شرقی تعداد مراجعه‌کنندگان به کتابخانه‌های عمومی استان در طول یک سال گذشته را ۶ میلیون و ۴۳۸ هزار و ۶۰ نفر اعلام کرده بود که با این تفاسیر می توان گفت کتابخانه‌های عمومی این استان رتبه نخست کشور را از نظر تعداد مراجعه کنندگان به خود اختصاص داده اند. آذربایجان شرقی دارای ۱۲۵ باب کتابخانه عمومی است که از این لحاظ در سطح کشور رتبه ششم را به خود اختصاص داده است و بر اساس گزارش ها، این کتابخانه‌ها در تمام شاخص‌های لازم از میانگین کشوری بالاتر هستند. در یک سال اخیر چهار میلیون و ۳۱۷ هزار و ۶۸۸ جلد کتاب از این کتابخانه‌ها به امانت برده شده است که نسبت به این رقم، آذربایجان‌شرقی در زمینه کتاب‌های به امانت برده شده رتبه دوم کشوری را داراست. همچنین تعداد اعضای کتابخانه‌های عمومی استان هم اکنون ۱۴۰هزار و ۵۶۵ نفر است که نسبت به اوایل انقلاب ۴۴۰ درصد رشد نشان می‌دهد. در مقایسه تعداد اعضا و کتابهای به امانت گرفته شده نیز باید گفت با توجه به آخرین آمار اعضای فعال در استان، تعداد کتاب‌های امانت گرفته شده به صورت سرانه توسط هر عضو ۳۲ جلد و در هر ماه ۲.۵ جلد کتاب بوده که می تواند آمار خوبی باشد اما نسبت به آمارهای کشورهای پیشرفته و کتابخوان فاصله دارد. تعداد کل کتاب‌های موجود در کتابخانه‌های عمومی استان هم اکنون ۲ میلیون و ۱۴ هزار و ۹۵۹ جلد می‌باشد که نسبت به اوایل انقلاب ۸۱۴ درصد رشد داشته است. البته بهتر است بدانیم بیشترین رده موضوعی امانت کتاب به ترتیب ادبیات، کودکان و مذهب و نیز کمترین رده موضوعی مربوط به کلیات و فلسفه است. دروازه ای به سوی دانش و معرفت راه‌اندازی سیستم باز مخزن کتابخانه‌های عمومی استان از جمله قول هاییست که مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌شرقی داده و تاکید کرده این کار با هدف تسهیل مشاهده و انتخاب مستقیم کتابها توسط مراجعان انجام می‌شود و طی آن مخزن کتاب ها در کنار تالار مطالعه قرار خواهد گرفت. این کار به دلیل افزایش تعداد اهداکنندگان کتاب به کتابخانه‌های عمومی استان است، تا یک مخزن اختصاصی برای کتاب‌های اهدایی پیش‌بینی شود. همچنین برای نخستین بار ایستگاه‌های مطالعه کتاب در مرکز استان راه اندازی می شود. این ایستگاه‌ها دارای ۱۵ عنوان کتاب هستند که پنج عنوان آنها مربوط به بخش کودک و نوجوان و بقیه مختص بزرگسالان هستند. بیانات مقام معظم رهبری در مورد کتاب نشانگر جایگاه رفیع این کالای فرهنگی می باشد. ایشان می فرمایند: کتاب، دروازه ای به سوی جهان گسترده ی دانش و معرفت است و کتاب خود، یکی از بهترین ابزارهای کمال بشری است... کسی که با این دنیای زیبا و زندگی بخش –دنیای بزرگ- ارتباط ندارد، بی شک از مهم ترین دستاورد انسانی و نیز از بیشترین معارف الهی و بشری محروم است. برای یک ملت، خسارت بزرگی است که افراد آن با کتاب سروکار نداشته باشند؛ و برای یک فرد، توفیق عظمیم است که با کتاب مأنوس و همواره در حال بهره گیری از آن – یعنی آموختن چیزهای تازه- باشد... جوانان و پدران و مادران و به خصوص بچه ها، باید با کتاب انس پیدا کنند؛ این کار می شود. اگر پدر و مادر کتابخوان باشند، به احتمال زیاد بچه ها کتابخوان خواهند شد. باید پدران و مادران، بچه ها را از اول با کتاب محشور و مأنوس بکنند. حتی باید بچه های کوچک با کتاب انس پیدا کنند. بچه هایمان را هم از اول کودکی عادت بدهیم که کتاب بخوانند؛ مثلا وقتی می خواهند بخوابند، کتاب بخوانند و بخوابند. وقتی که ایام روز فراغتی هست، یا مثلا روز جمعه ای که بازی می کنند بخشی از آن را حتما برای کتاب قرار بدهند.

افتتاح مرکز فوق تخصصی قلب بوشهر

$
0
0
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه مرکز آموزشی و درمانی قلب هم آموزش می‌دهد و هم درمان می‌کند و نقش مهم و حیاتی در سلامت بدن انسان به ویژه مردم استان دارد، گفت: یکی از عوامل مرگ و میرهای عمده در استان بوشهر مشکلات قلبی است که بیش از ۴۰ درصد از مرگ و میرهای استان بوشهر را تشکیل می‌دهد. وی گفت: با افتتاح این مرکز شاهد کاهش مرگ و میر در بخش قلب و بیماری‌های قلبی خواهیم بود. مرکز فوق تخصصی قلب بوشهر دارای هشت تخت آی‌سی‌یو، ۱۲ تخت سی‌سی‌یو، ۱۷ تخت پست آنژیو و پست سی‌سی‌یو و سه اتاق عمل قلب است که اکنون دو پزشک فوق تخصص در آن اعمال جراحی قلب انجام می‌دهند و یک پزشک دیگر نیز به زودی به جمع آنان می‌پیوندد. برای ساخت و تجهیز این مرکز که دارای بخش‌های مختلف اتوپلاسی، آنژیوگرافی، کارگذاری دریچه قلب و ضربان‌ساز قلب است، ۶۵ میلیارد ریال هزینه شده است

رشد ۱۲۷ درصدی درآمد موقوفات گیلان

$
0
0
حجت الاسلام و المسلمین عادلی با بیان اینکه درآمد موقوفات ما در سال ۹۱، ۲ میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان بود که نسبت به درآمد ۱ میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومانی سال ۹۰ این اداره کل ۱۲۷ درصد رشد داشته است، افزود: شفاف سازی مالی، بروز رسانی مال الاجاره ، شناسایی موقوفات جدید، راه اندازی سامانه و بانک اطلاعات از جمله دلایل رشد در آمد موقوفات بوده است. وی یکی از مهم ترین کارهای اداره کل اوقاف گیلان را در چند سال اخیر اجرای طرح نشاط معنوی در بقاع متبرکه ذکر کرد و افزود: در سال ۹۲، ۱۴۰ بقعه متبرکه مجری طرح نشاط معنوی در ایام تابستان شده اند. مدیر کل اداره اوقاف گیلان بااشاره به اینکه طرح نشاط معنوی با هدف غنی سازی و هدف بخشی به اوقات فراغت جوانان، تقویت و ارتقا و بنیه اعتقادی، دینی ، اخلاقی و ارزش های انقلاب اسلامی در جوار امام زادگان و بقاع متبرکه برگزار می شود،مخاطبین این طرح رادانش آموزان دختر و پسر از ۷ تا ۱۸ سال در سه مقطع ذکر کرد. وی ادامه داد: در سال ۹۱، عملیات عمرانی در ۳۲۴ بقعه انجام شده که نسبت به سال ۹۰، ۲۰درصد رشد داشته و می توان گفت مقام اول انجام پروژه های عمرانی به ارزش ۱۳ میلیارد تومان را در سال ۹۱ داشته است.

ثبت ۱۰ اثر تاریخی در فهرست آثار ملی

$
0
0
فریدون فعالی با بیان اینکه با توجه به ضرورت حفظ و صیانت از این آثار ارزشمند تاریخی پرونده این مجموعه های تاریخی جهت طرح و پیشنهاد درجلسه شورای ثبت آماده شده ، گفت : بند عمادآباد مرودشت از آثار مربوط به قرون متاخر، تپه بئرگال گراش از آثار دوره ساسانی تا قرون میانه، تل اسب کشونی و تل نارتکونی فسا مربوط به هزاره ۴ و ۵ ، خانه قاجاری فاتح نی ریز، خانه گبری های تاودان جهرم ( ساسانی – قرون اولیه )، دبیرستان نمازی شیراز ( پهلوی )، قدمگاه لار (ساسانی تا قرون متاخر اسلامی ) قنات های عینوه لار( قرون میانه اسلامی) و خانه قاجاری فروغی در شیراز مجموعه آثاری هستند که در فهرست پیشنهادی ثبت آثار ملی ایران قرار دارند. وی ثبت آثار تاریخی را اولین گام در راستای حفاظت و صیانت از آثار دانست و گفت: با ثبت یک اثر امکان حفاظت و صیانت از آن بیشتر خواهد بود. تا کنون ۲۸۵۴ اثر تاریخی فارس در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است که در صورت ثبت این ۱۰ اثر تعداد آثار ثبتی فارس به ۲۸۶۴ اثر افزایش می یابد و فارس همچنان حائز رتبه نخست در تعداد آثار ثبت شده می باشد.

برآورد خسارت ۷۷ میلیاردی به مراتع استان سمنان

$
0
0
خشکسالی و کاهش نزولات جوی در سالجاری، خسارت کاهش علوفه بیش از ۱۶ هزار تن وبه ارزش ریالی ۷۷ میلیارد ریالی را در سطح مراتع استان درپی داشته است. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اعلام این خبر گفت: کاهش حدود ۲۰ درصدی بارندگی در استان در حالی اتفاق افتاد که خوشبختانه در مناطقی از استان میانگین بارندگی سال جاری بیشتر از دوره های قبل بوده و مشکل کمتری در این زمینه بوجود آمده است. سیدحسن میرعماد افزود: خسارت خشکسالی در سطح مراتع علاوه بر بحث کاهش علوفه، از جنبه‌های زیست محیطی هم قابل بررسی است. وی ادامه داد: زمانی‌که پوشش گیاهی در سطح مراتع کم می‌شود علاوه بر افت کیفیت علوفه، زمان استفاده دام‌ها از مراتع را کاهش می‌دهد. اثرات خشکسالی در کاهش پوشش گیاهی و کارکردهای زیست محیطی منابع طبیعی بسیار موثرتر و فراتر از ارزش‌های اقتصادی است چراکه جلوگیری از فرسایش خاک، ذخیره‌سازی نزولات جوی، ترسیب کربن و کاهش آلاینده‌های محیط و ذرات گرد و غبار تا چهار برابر ارزش اقتصادی علوفه مراتع برآورد می‌شود. میرعماد افزود: با کاهش کمیت و کیفیت علوفه و کاهش طول دوره‌ی چرا، دامداران و عشایر ناچار می‌شوند یا دام‌های خود را پیش از موعد به فروش برسانند و یا نسبت به تامین علوفه مورد نیاز از بخش زراعت اقدام کنند. میرعماد تاکید کرد: خشکسالی موجب می شود دامداران برای جبران کمبود علوفه مورد نیاز دام های خود تمایل داشته باشند یا مدت بیشتری را در مراتع بمانند و یا زودتر از موعد وارد مراتع خود شوند که هردو حالت یادشده باعث تخریب و از بین رفتن پوشش گیاهی و در نتیجه مراتع و اکوسیستم طبیعی خواهد شد.

اجراي بزرگترين پروژه پياده‌روسازي مشهد

$
0
0
معاون فنی و عمران شهردار مشهد با بيان اين مطلب گفت: اين پروژه از نظر اعتبار يكي از بزرگترين پروژه‌هاي پياده‌روسازي كشور نيز محسوب مي‌شود كه در خيابان‌ اصلي منتهي به حرم مطهر رضوي اجرا مي‌شود. حمید گشایشی با بیان اینکه رقم قرارداد اين پروژه ۵ ميليارد و ۲۰۰ ميليون تومان است كه احتمال افزايش آن تا هفت ميليارد تومان هم وجود دارد، در مورد محل اجراي اين پروژه گفت: پياده‌روهاي حدفاصل ميدان بيت‌المقدس تا ميدان بسيج و حدود ۴۰۰ متر از ميدان بسيج به سمت ميدان ۱۵ خرداد، در قالب اين پروژه بهسازي مي‌شود كه طول كل پروژه سه كيلومتر خواهد بود. گشايشي با بيان اينكه پروژه پياده‌روسازي خيابان امام رضا(ع) از دو ماه پيش آغاز شده ، افزود: قرارداد اين پروژه هشت ماهه بوده كه سعي مي‌كنيم زمان آن را كاهش دهيم و اين خدمت در كمتر از زمان پيش‌بيني شده به مردم و زائران شهر بهشت تحويل داده شود. معاون فنی و عمران شهردار مشهد با اشاره به اقدامات پيش‌بيني شده در پياده‌روهاي خيابان امام رضا(ع) گفت: در قالب اين پروژه بين ۶۰ تا ۲۰۰ سانتي‌متر تعريض پياده‌رو داريم و در اجراي آن از منحصر به فردترين مواد استفاده شده تا اين خيابان منتهي به حرم مطهر رضوي در بهترين شرايط در اختيار مردم قرار گيرد و از دوام بالايي نيز برخوردار باشد. وي ادامه داد: احداث مسير دوچرخه، ايجاد مسير نابينايان، جدول‌سازي، كف‌سازي، احداث پياده‌رو پشتيبان، كاشت درختان جديد و احداث كانال جديد دفع آب‌هاي سطحي از اقدامات پيش‌بيني شده در قالب پروژه بهسازي پياده‌روهاي خيابان امام رضا(ع) است.
Viewing all 697 articles
Browse latest View live