Quantcast
Channel: جوان آنلاين - آخرين عناوين ايران :: rss_full_edition
Viewing all 697 articles
Browse latest View live

۸ كتابخانه گردشي برای روستاهاي سر فيروزآباد كرمانشاه

$
0
0
مسئول گروه جهادي حيات طيبه از تأسيس ۸ كتابخانه گردشي در روستاهاي سرفيروزآباد استان كرمانشاه خبر داد كه امور مربوط به اداره و هماهنگي آن ها با همكاري خود روستائيان به انجام مي رسد. سيد حسين سيد سامعي برگزاري نمايشگاهي شامل غرفه هاي كتاب، حجاب و عفاف، خاطرات شهدا، دستاوردهاي گروه جهادي حيات طيبه و غيره را از اقدامات اين گروه جهادي در سال ۹۱ عنوان كرد و افزود: اين نمايشگاه كه در مناطق محروم كرمانشاه برپا شد، مورد استقبال اهالي قرار گرفت اما متأسفانه برنامه ريزي خوبي براي اطلاع رساني در اين زمينه نداشتيم. وي با بيان اينكه در اردوي امسال هم اين نمايشگاه در مناطق محروم سرفيروزآباد كرمانشاه داير مي شود، ادامه داد: از سال ۸۸ تا كنون با برپايي ۲۵ اردو، تقريباً نقاط قوت و ضعف اردوهاي جهادي خود را شناخته ايم و بر همين اساس از ۲۰ فروردين نيز اردوي ۱۰ روزه فرهنگي خود را در اين مناطق برگزار مي كنيم. مسئول گروه جهادي حيات طيبه گرايشات فرقه اي و رواج آموزه هاي خرافي را يكي از مهمترين مشكلاتي دانست كه معمولاً در بافت روستايي كشور به چشم مي خورد و در اين زمينه تصريح كرد: منطقه فعاليت ما در سرفيروزآباد كرمانشاه نيز از همين جهت منطقه اي ويژه است و به همين دليل سعي مي كنيم با حضور در منطقه، برنامه هاي فرهنگي مقتضي را به انجام برسانيم. ترویج زیبایی های اسلام وي دين اسلام را به خورشيد عالم تابي تشبيه كرد كه با درخشش خود تمام اين انحرافات را ازبين مي برد و گفت: اصل كار ما در مناطق محروم تبليغ است و در اردوي جهادي خود كه با حضور حدود ۴۰ نفر از برادران و خواهران انجام مي شود تلاش مي كنيم زيبايي هاي اسلام را در معرض ديد جوانان در مناطق محروم قرار دهيم. سيد سامعي در همين رابطه افزود: ما در فعاليت هاي فرهنگي خود، سه قشر دانش آموز، جوان و خانواده ها را از يكديگر تفكيك كرده ايم كه ارائه برنامه مناسب براي هريك از اين گروه ها حساسيت و اهميتي خاص دارد. ارائه مشاوره هاي خانوادگي و فرهنگي، هماهنگي با كانون فرهنگي آموزش به منظور دريافت بورسيه براي دانش آموزان نخبه و با استعداد جهت آمادگي براي شركت در كنكور و برگزاري مسابقات مختلف براي جوانان از برنامه هاي اين گروه در مناطق محروم است. وی با بيان تأسيس ۸ كتابخانه گردشي در روستاهاي منطقه سرفيروزآباد گفت: كتابداران اين كتابخانه ها از ميان خود اهالي انتخاب شده اند كه با هماهنگي آن ها، كتاب هاي موجود در هريك از اين كتابخانه ها در ميان ۸ كتابخانه در گردش است تا اهالي به بهترين نحو از تمام كتاب هاي موجود استفاده كنند.

رونمایی از یادمان شهدای گمنام در البرز

$
0
0
اصغر عربیان در ستاد اجرایی بزرگداشت سوم خرداد اظهار داشت: گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دوران هشت سال دفاع مقدس یکی از مهمترین وظایف ما در قبال خانواده‌های آنان محسوب می‌شود. نسل امروز باید با رشادت‌ها و شجاعت‌های رزمندگان اسلام در دوران هشت سال دفاع مقدس بیش از گذشته آشنا شده و آگاه باشند که در آن دوران رزمندگان برای دفاع از کشور چه جانفشانی‌هایی کردند. وی با بیان این که دوران هشت سال دفاع مقدس لبریز از درس‌ها و نکته‌های آموزشی است افزود: برگزاری نشست‌های تخصصی با حضور فرماندهان و جنگ و همچنین بیان خاطرات آن دوران می‌تواند ما را به اهداف خود نزدیک کند. نباید گذشت زمان و دور شدن از دوران هشت سال دفاع مقدس ما را نیز از اهدافمان جدا سازد بلکه حفظ این آرما‌ن‌ها و اهداف رزمندگان اسلام و شهدا از مهمترین وظایف ما محسوب می‌شود. وی به برگزاری هر چه باشکوه روز آزادسازی خرمشهر در این استان تأکید کرد و از همه دستگاه‌ها در این استان خواست تا تمام توان و ظرفیت خود را برای برگزاری مراسم‌های مختلف این روز به کار گیرند. برنامه هایی برای پاسداشت استاندار البرز در بخشی دیگر از سخنان خود به برنامه‌های تدارک دیده شده در این روز اشاره کرد و گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده برنامه‌ای‌ با عنوان نوای کاروان برگزار می‌شود. وی افزود: این برنامه کاری مشترک از سپاه امام حسن مجتبی(ع) و ارتش می‌باشد که در پارک چمران البرز اجرا خواهد شد. عربیان اجرای صبحگاه مشترک نیروی نظامی و انتظامی لشگر ۱۰ سید الشهدای سپاه، فضاسازی، تزیین و نصب بنر در کلیه ادارات و پادگان‌های نظامی، کلانتری و سطح شهر با کمک دستگاه‌ها و شهرداری، انتشار رهاوردهای از عملیات دفاع مقدس، درج مطالبی از سوم خرداد و عملیات بیت المقدس در سر برگ امتحانی دانش‌آموزان را از مهمترین برنامه‌های تدارک دیده شده در این ایام عنوان کرد. استاندار البرز گفت: در این راستا همچنین عملیات یادمان شهدای گمنام بهشت سکینه که توسط شهرداری انجام شده است نیز در این روز رونمایی خواهد شد. وی نور افشانی در شب سوم خرداد مقارن با ولادت حضرت علی (ع) توسط شهرداری در سطح شهرهای مختلف استان، برگزاری نمایشگاه کتاب، محصولات فرهنگی با تخفیف از سوی فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد کتابخانه‌‌های عمومی و حوزه تبلیغات و فرهنگ اسلامی، اعزام مبلغ و سخنرانی در همه امام‌زاده‌های استان را از دیگر برنامه‌های این روز عنوان کرد. استاندار البرز در پایان به برگزاری یادواره شهدای دانشجویی همزمان با سالگرد شهدای گمنام در دانشگاه خوارزمی اشاره کرد و گفت: برگزاری مسابقات نقاشی، قصه‌گویی، اجرای تئاتر صحرایی، مسابقات فرهنگی، شب شعر و نمایشگاه عکس در سطح شهرستان‌های مختلف و ... از دیگر برنامه‌های تدارک دیده شده برای سالروز آزادسازی خرمشهر و ولادت حضرت علی(ع) است.

عملکردي بيش ازبودجه مصوب

$
0
0
مدیرعامل سازمان عمران شهرداری مشهد اعلام كرد: عملکرد سازمان ۲۰ درصد بیشتر از بودجه مصوب شورای شهر بوده است. سعید حسینقلی‌زاده مقدم با اشاره به بررسی عملکرد مالی سال گذشته سازمان عمران شهرداری مشهد گفت: این افزایش عملکرد شامل مواردی همچون تولید بتن و آسفالت و اجرای پروژه‌ها عمرانی بوده است. وی با اشاره به اینكه موفقیت در حالی به دست آمد که هزینه‌های جاری سازمان پنج درصد کاهش داشته افزود: مجمع سالانه سازمان عمران شهرداری مشهد جهت حسابرسی و بررسی عملکرد مالی سال ۹۱ سازمان برگزار شد که در آن گزارش پروژه‌ها و عملکرد مالی و فعالیت هیات مدیره ارائه شد. مقدم با بيان اينكه برای اولین مرتبه پس از تلاش سه ساله برای استقرار نظام مالی مکانیزه در سازمان عمران و پیاده‌سازی نظام‌های کنترل پروژه و بهای تمام شده خدمات و محصولات سازمان عمران، این سازمان توانست از حسابرسان مستقل مهر تایید بگیرد،افزود: این موفقیت در حالی به دست آمد که از ابتدای تاسیس سازمان عمران در سال ۷۱، چنین تاییدی از حسابرس در مورد گزارش‌های مالی گرفته نشده بود.

اجراي۱۶۰پرو‍ژه امامزادگان

$
0
0
حجت الاسلام ستارعليزاده افزود: استان مازندران دارای بیش از يك هزار و ۳۰۰ امامزاده و بقعه متبرکه و بیش از چهارهزار موقوفه می باشد و با توجه به اهمیت ساخت وساز در این اماکن معاونت بهره وری واقتصادی در این اداره کل در چارت سازمانی قرار گرفته است وی با بيان اينكه تعداد ۱۲ پروژه مربوط به موقوفات و تعداد ۱۴۸ پروژه مربوط به امامزادگان و بقاع متبرکه می باشند، ادامه داد: میزان پیشرفت فیزیکی این پروژه ها ۶۰ درصد می باشد و برخی از این اماکن همزمان با هفته دولت و هفته وقف به بهره برداری و افتتاح خواهند شد عليزاده تصريح كرد: برای اتمام پروژه های این اماکن مذهبی نیاز به همت و همکاری خیرین بزرگوار داریم و هر قدر مساعدت و کمک به این اماکن صورت گیرد قطعا در درگاه خداوند ضایع نخواهند شد و تا ابد برای انسان اجر و پاداش را به دنبال خواهد داشت.

مهارطغیان ملخ‏ها در فیروزکوه

$
0
0
با برنامه‏ریزی‏های انجام گرفته و اقدامات پیش‏بینی شده، بر خلاف سال گذشته از طغیان آفت ملخ در منطقه جلوگیری می‏شود. معاون برنامه‏ریزی و اداری مالی فرماندار فیروزکوه با اعلام اين مطلب گفت: ملخ «بی‏بال بادمجانی» که در دو جنس «پلی سارکوس» (از گونه البرزیانوس) و «بادمجانی» (از گونه رادیپورالاپنتوس) در منطقه مشاهده می‏شود، نخستین بار از سال ۱۳۷۵ به وفور در سطح منطقه رؤیت شد. اسماعیل اسفندیار با بيان اينكه این آفات گیاهی به مرور زمان و به خصوص با وقوع خشکسالی‏ها و کاهش پوشش گیاهی مراتع منطقه، به شهرها و روستاها هجوم آوردند و در سال‏های گذشته به دردسری فراروی مردم تبدیل شدند، افزود: این حشرات که دارای ظاهری زمخت و خشن هستند، حامل و ناقل بیماری نیستند و بیشتر از تلخه گیاهان و پهن‏برگ‏ها تغذیه می‏کنند. معاون برنامه‏ریزی و اداری مالی فرماندار فیروزکوه ادامه داد: آگاهی نداشتن مردم از چگونگی و نحوه برخورد با این آفت، فرسوده بودن ناوگان مبارزه شیمیایی جهاد کشاورزی، گستردگی سطح مبارزه با ملخ و مدیریت ناکافی و ناکارآمد آب آشامیدنی روستاها، عوامل اصلی و عمده مشکلات فراوری مبارزه با این آفت در منطقه هستند. اسفندیار افزود: هر ملخ در فصل تخم‏ریزی حداقل ۳۶ تخم می‏گذارد و از آنجایی که تخم‏های خود را در زیر سطح خاک پنهان می‏سازد، قابل رؤیت نیستند و این موضوع عملیات پیشگیری و مبارزه را با دشواری مواجه می‏سازد. وی خاطرنشان کرد: سال گذشته در زمان طغیان این آفت در شهرستان، فقط مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ماده ۱۰ خشکسالی به شهرستان کمک و علاوه بر آن، پنج تن سم مخصوص به منظور مبارزه شیمیایی در بین کشاورزان و بهره‏برداران توزیع شد.

۸.۷ میلیارد دلار ذخایر معدنی استان است

$
0
0
آذربایجان‌شرقی با وجود ۸.۷ میلیارد دلار ذخیره مواد معدنی دارای رتبه برتر در کشور است. محمدجعفر عظمایی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با عنوان کردن مطلب فوق گفت: انجام مطالعات اکتشاف معادن و بهره‌برداری از آنها در سند راهبردی توسعه بخش صنعت و معدن کشور جزو برنامه‌های پیش‌بینی شده آمده است. در سال گذشته ۵۵ فقره پروانه اکتشاف صادر شده است که نسبت به سال ۹۰ دو درصد رشد را نشان می‌دهد. عظمایی ادامه داد: در سال ۹۱، ۴۲ فقره پروانه بهره‌برداری صادر شده که این رقم نیز نسبت به سال ۹۰، افزایش ۲۱ درصدی داشته است. وی در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد موفق سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در بخش معدن اشاره کرد و گفت: مشکل معدن طلای اندریان حل شده و شرکت گرجستانی ۱۶ میلیارد برای اکتشاف آن هزینه کرده است. در حال حاضر متقاضی خارجی برای مزایده‌های معدن وجود دارد و این امر نشانگر موفقیت سازمان در جذب سرمایه‌گذاران خارجی است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه آذربایجان‌شرقی یکی از مناطق غنی معادن کشور بوده و از نظر وجود ذخایر مختلف و متنوع معدنی دارای موقعیت خاصی است، افزود: تنوع عوامل زمین‌شناسی و شرایط ویژه حوض‌های رسوبی موجود در منطقه باعث ‌شده است تا مجموعه‌ای غنی از ذخایر معدنی فلزی و غیرفلزی در این استان وجود داشته باشد.

ترخیص یک سوم برنج وارداتی از گمرک بوشهر

$
0
0
ابوالفضل اکبرپور با بيان اينكه در سال گذشته نزدیک به ۴۰۰ هزار تن برنج به ارزش ۴۲۰ میلیون دلار از گمرک بوشهر وارد کشور شد که این میزان، یک سوم برنج وارداتی کشور را شامل می‌شود، افزود: واردات این میزان برنج، ۳۱ درصد به لحاظ وزنی و ۱۶ درصد به لحاظ ارزشی از کل واردات گمرک بوشهر را تشکیل می‌دهد که عمدتا از کشورهای هند و پاکستان وارد کشور شده است. وي به نقش گمرک بوشهر در ترخیص کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: گمرک بوشهر طی سالیان اخیر سعی در کاهش ترخیص زمان کالاهای اساسی و سبد خانواری داشته است. اكبرپور از جابجایی ساختمان درب خروج گمرک بوشهر به مکانی دیگر خبر داد و افزود: با توجه به اینکه ساختمان فعلی درب خروج گمرک بوشهر جوابگوی سطح فعالیت‌ها نیست، ساختمان جدید از محل فعلی خود در منطقه عملیاتی به منطقه خدماتی بندری منتقل خواهد شد. مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر نیز کسب رتبه نخست گمرک بوشهر در کسب درآمدهای پیش بینی شده دولت در بخش گمرکی را موفقیتی بزرگ برای استان عنوان کرد و گفت: اعطای تسهیلات و خدمات بیشتر به تجار و بازرگانان استان موجب تداوم توفیقات مجموعه بندر و گمرک خواهد شد. محمد راستاد با اشاره به تحولات صورت گرفته در بندر دیلم گفت: خور دسترسی به این بندر در حال لایروبی است و به زودي به بخش خصوصي واگذار مي شود.

برچیدن بساط جاعلان امام زاده های دروغین تلاش همه جانبه می طلبد

$
0
0
در دین مبین اسلام همواره توسل به اهل بیت و امامزاده ها به عنوان راهی روشن برای هدایت و رسیدن به سعادت مورد توجه قرار گرفته است. از این رو مسلمانان در شادی ها و غم هایشان برای رسیدن به آرامش و طلب حاجات خود ، این مقربان درگاه خداوند را واسطه قرار می دهند و به دامن ائمه اطهار و اهل بیت چنگ می زنند. از آنجا که تکریم و بزرگداشت جایگاه و مقام امامزاده ها در جامعه اسلامی اقدامی مهم و موثر در ماندگاری دین است، از این رو در کشور ما از سالیان دور به دلیل باور قلبی و گسترده مردم به امامزاده و بقاع متبرکه همواره این اماکن را در جایگاه ویژه ای قرار داده و انها از احترام و توجه خاصی برخوردار بوده اند. اما متاسفانه دیده شده در برخی از استانهای کشور جاعلان و سودجویان با سوء استفاده از باورها و اعتقادات دینی مردم ، اقدام به ساخت امامزاده های دروغین کرده اند. عملی که به صورت مستقیم عقاید مذهبی مردم را هدف قرارداده است. *** در پی کشف امامزاده های متعدد در مناطق مختلف استانهای کشور و ساخت مقبره بر بالای مزارهایی که نه شجره نامه ای داشتند و نه مدرک مستندی برای اثبات وجود آنها ، حسا سیت هایی در مورد دروغین بودن این اماکن ایجاد شد و مردم این مسئله را توهين به عقايد مذهبي و سوءاستفاده از احساسات ديني شان دانستند. از این رو با بیان اعتراض به سازمان اوقاف و امور خیریه کشور خواستار رسیدگی و برخورد قاطعانه به متوایان ترویج دروغ و خرافه پرستی شدند. اما همچنان افراد سودجو به طور مداوم، مبادرت به درست کردن امام زاده هایی می کردند که فاقد اصالت بود تا اینکه سال گذشته رسیدگی به این مسئله اهمیت ویژه ای یافت و نمایندگان مجلس برای بررسی چند برابر شدن تعداد امامزاده‌ها در مدتی کوتاه و درآمد زایی ونحوه هزینه‌کرد درآمدهای سازمان اوقاف و امور خیریه، وارد گود شدند تا پاسخ دقیقی در خصوص شمار امامزادگان بدون سند و شجره نامه بیابند. در پی این شکایات مردمی و پیگیری نمایندگان مجلس، سازمان اوقاف قول داده بود امام زاده‌های فاقد شجر‌ه‌نامه را جمع کند که البته شواهد حاکی است علیرغم اهمیت این موضوع هنوز اقدام در خور توجهی آنگونه که باید انجام نشده است. چندی پیش رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اعلام کرد آماری که از امامزاده های دروغین عنوان شده کذب است و در مورد اینکه برخی امامزاده ها هیچ پشتوانه ای نداشته و سودجویان به دنبال کسب درآمد هستند گفت: سازمان اوقاف به دنبال تولید امامزاده جدید نیست و افرادی که به دور از چشم اوقاف امامزاده ایجاد کرده و سودجویی می کنند با آنها برخورد شده و درب آن بقعه بسته می شود . در میان استانهای کشور، خوزستان با داشتن حدود ۲۱۴ امام زاده و بقعه متبرکه، از جمله استانهایی است که اخیرا امامزاده هایی بدون شجره نامه و اصالت در برخی شهرهای آن کشف شده اند و البته شواهد حاکی است حتی برخی قدمگاه ها و نظرگاه های موجود در استان هم از منشاء قابل اطمینانی برخوردار نیستند. مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه استان خوزستان با تایید این مطلب به خبرنگار"جوان" گفت: برخی از امامزاده ها و بقاع متبرکه استان که در فهرست آثار ملی ثبت شده در حیطه اختیارات اداره میراث فرهنگی بوده و مابقی زیرنظر اداره اوقاف و اماکن متبرکه استان است. سیدعلی میرمحمدی با اشاره به اینکه از اواسط سال گذشته تاکنون ۳ امامزاده دروغین در استان شناسایی شده گفت: این اماکن دروغین که منشا مستندی نداشته اند پس از بررسی دقیق ، با حکم دستگاه قضایی و هماهنگی شورای تامین به طور کامل تخریب شده تا مورد سوء استفاده سودجویان و شیادان قرار نگیرد. همچنین با متولیان این اماکن برخورد قانونی می شود. ملاک تشخیص چیست؟! مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه استان خوزستان دو عامل را به عنوان شروط پذیرفته شدن بقعه متبرکه معتبر از نظر اداره اوقاف بیان کرد و افزود: اولین شرط پذیرش این اماکن به عنوان امامزاده و بقعه متبرکه، مقبولیت آن در میان مردم است، اینکه اهالی منطقه از این امامزاده کرامت دیده باشند و متبرک بودن ان را قبول داشته باشند. میرمحمدی ادامه داد: شرط دوم این است که این بقعه یا امامزاده ریشه محلی داشته باشد و سندی دال بر اثبات آن موجود باشد. این مسئول در مورد شجره نامه نداشتن برخی امامزاده ها نیز گفت: در برخی کتب فقهی و تاریخی شجره نامه تعدادی از امامرزاده ها موجود است که می توان به عنوان منبع موثق به آنها استناد کرد اما تعدادی از امامزاده ها ی بدون چنین شجره نامه هایی هم وجود دارند که صرفا به این دلیل نمی توان درستی آنها را رد کرد و بر دروغین بودن این اماکن حکم داد، از این رو داشتن شجره نامه یا نداشتن آن دلیل محکمی برای اثبات دروغین یا موثق بودن این امامزاده ها محسوب نمی شود. انتظار از مردم! ائمه اطهار و بزرگان دین همواره مرجعی برای تمسک جویی مسلمانان بوده اند و راهگشایی برای زندگی دنیوی. مردم کشور ما همواره اعتقاد و ارادت خاصی به اماکن مذهبی که محل دفن اهل بیت و نوادگان آنهاست داشته و آنها را متبرک می دانند از این رو مردم باید با نگاه موشکافانه و دقیق به بررسی صحت و سقم امامزاده های موجود در مناطق زندگی شان بپردازند. مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه استان خوزستان با بیان این مطالب گفت: از مردم انتظار داریم که در صورت مشاهده امامزادگانی که از مدت پیدایش انها زمان زیادی نگذشته، با استعلام از علما و بزرگان منطقه و یا ارتباط با اداره اوقاف از موثق بودن آن اطمینان حاصل کنند تا سودجویان نتوانند خدشه ای به باورهای دینی مردم وارد کنند. میرمحمدی از نشانه گذاری اداره اوقاف بر امامزاده های معتبر خبر داد و گفت: برنامه هایی برای حرم های مطهر و امامزاده های طراحی کرده ایم و بر اساس ان قرار است در هر یک از این اماکن معتبر ، حداقل یک تابلو با نام اداره اوقاف و امور خیریه استان که در بردارنده اطلاعات دقیق تری از جمله شجره نامه،قدمت و مدارک و مستندات بزرگان است، نصب کنیم تا ضمن اطلاع رسانی، زائرین با اطمینان خاطر به زیارت بپردازند. علاوه بر استان خوزستان ، در استانهای دیگر نیز چنین موارد مشابهی یافت شده که عده ای با قصه پردازی و دروغ بافی سعی در فریب مردم ساده لوح و کسب سود و درامد، داشته اند. گاهی یافتن تخته سنگی در محل حفاری آغاز قصه بافی و رویا پردازی و نهایتا ساخت بارگاه و مقبره شده و گاهی هم شیادی برای بالا بردن ارزش تکه زمین بی آب و علفش، سعی می کند با مقدس نشان دان منطقه، ارزش ملکش را بلا ببرد! متاسفانه اینها مواردی است که اداره اوقاف و امور خیریه برخی استانها به عنوان دلایل سربراوردن این امامزاده های دروغین اشاره کرده اند. قطعا برچیده شدن سفره این خائنین به دین جز با هوشیاری و آگاهی مردم معتقد و دوستدار اهل بیت و ائمه و تلاش همه جانبه مسئولین امر محقق نخواهد شد.

راه‌اندازی ۱۷ استخر سرپوشیده در استان

$
0
0
عبدالرحیم موجی با بیان اینکه در حوزه تربیت‌بدنی آموزش و پرورش، هزینه کردن در واقع سرمایه‌گذاری است و از مسئولان می‌خواهیم در این عرصه اهتمام لازم را داشته باشند، از اجرای طرح صبا در آموزش و پرورش بوشهر خبر داد و گفت: آموزش شنا در مدارس ابتدایی از ۲ سال پیش آغاز شده و مناطقی که استخر دارند این طرح با استقبال بسیار خوبی مواجه شده است. موجی تصریح کرد: ایجاد و راه‌اندازی ۱۷ استخر سرپوشیده در ۱۷ منطقه آموزش و پرورش در دستور کار قرار دارد که تاکنون ۵ استخر آغاز به کار شده و بیش از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند. موجی از احداث ۸۸ سالن ورزشی در مدارس استان بوشهر خبر داد و گفت: تاکنون ۹سالن اجرایی شده و به تدریج تمام سالن‌ها را عملیاتی می‌کنیم. وی بر بهبود سرانه ورزشی در مدارس استان در شهرستان‌های مختلف مورد تاکید کرد..

افزایش تولید عسل در زهک

$
0
0
وجود چاهها، باغات و مزارع موجب افزایش کندوهای شهرستان زهک در استان سیستان و بلوچستان شده است. موسوی مدیر جهاد کشاورزی زهک گفت: در راستای اجرای طرح توسعه کشاورزی و ایجاد اشتغال پایدار در این شهرستان تعداد کندوهای عسل این شهرستان از ۱۵۰ کندو در سالهای گذشته به حدود ۶۰۰ کندو در سال زراعی جاری رسیده است. موسوی افزود: وجود بیش از چهار هزار چاه سطحی – باغات و مزارع مختلف در شهرستان زهک موجب توسعه فعالیتهای زنبورداری و تولید عسل در این شهرستان شده به طوریکه پیش بینی می شود امسال بیش از چهار هزار و ۵۰۰ کیلوگرم عسل از این شهرستان برداشت شود. وی متوسط برداشت عسل از هر کندو را ۸ کیلوگرم اعلام کرد و خاطرنشان کرد: در سال زراعی ۹۲-۹۱ مبلغ ۹۳۰ میلیون ریال تسهیلات با کارمزد ۷ درصد به متقاضیان پرورش زنبور عسل پرداخت شده است . مدیر جهاد کشاورزی زهک بیان کرد: هم اکنون ۳۰ نفر از ساکنان شهرستان زهک در کنار دیگر فعالیتهای روزمره به زنبورداری و تولید عسل مشغول می باشند.

دامهاي عشاير به آثار باستاني آسيب نمي رسانند

$
0
0
مدير امور عشاير استان همدان استقرار عشایر بر روی نخستین سکونتگاه همدان را تكذيب كرد. حمزه علي يزداني با اعلام اين خبر افزود: عشاير كوچ رو كه به علت شرايط استثنايي از سوم ارديبهشت ماه جاري وارد همدان شده اند در حال حاضر بر روي "تپه پيسا" مستقر نيستند و تنها احتمال داشته براي رسيدن به سامانه خود از آن مكان عبور كرده باشند. وي ادامه داد: عشاير مجبور هستند براي رسيدن به سامانه خود از برخي مناطق عبور كنند و ممكن است در اين مسير آثار باستاني هم قرار داشته باشد كه داراي علوفه باشند و دامها چرا كنند اما مطمئنا دامها به اين آثار آسيبي نمي رسانند. يزداني اظهار كرد: اگر مساعدتهاي لازم صورت گيرد چراي دامهاي عشاير در اين مناطق نه تنها آسيب رسان نيست بلكه مثبت است. وي با بيان اينكه در حدود ۷۰ درصد عشاير وارد همدان شده اند و در ۷۲ سامانه در نظر گرفته شده مستقر هستند، تصريح كرد: اين سامانه ها كه در شهرستانهاي بهار، اسدآباد، ملاير، نهاوند، همدان و تويسركان قرار دارد، تقريبا ۱۲ روز زودتر از موعد مقرر با رايزني با منابع طبيعي، وارد استان شدند چراكه آنان در مرز ملاير و بروجرد گير افتاده و دچار مشكل بودند. به گفته يزداني، بيشتر عشاير در سامانه هاي نهاوند به علت گلوگاه بودن، مستقر هستند. وي با اشاره به اينكه در دو شهرستان كبودراهنگ و رزن عشاير وارد نمي شوند، اظهار كرد: تاكنون به علت بدي هوا خسارتي به دامهاي عشاير وارد نشده و گزارشي در اين زمينه دريافت نكرده ايم.

کمربندی جنوبی ،حیاتی‌ترین پروژه عمرانی شهر

$
0
0
شهردار مشهد احداث کمربندی جنوبی را مهمترین و حیاتی‌ترین پروژه عمرانی شهر مشهد عنوان کرد. سید محمد پژمان با بیان اینکه این پروژه نقش مهمی در دسترسی‌ها ایفا کرده و در کاهش ترافیک موثر خواهد بود، از سرعت انجام عملیات ابراز رضایت کرد و گفت: با وجود مشکلات و سختی کار، میزان پیشرفت کار از زمان‌بندی جلوتر بوده و پروژه کمربندی جنوبی پیشرفت خوبی داشته است. شهردار مشهد با اشاره به برخی مشکلات بر سر راه این پروژه ، وجود معارض را یکی از مهمترین این موانع اعلام کرد و افزود: سعی می‌کنیم هر چه سریع‌تر این مشکل حل شود تا سرعت کار افزایش یابد که البته همکاری دستگاه‌های دیگر در این کار موثر است. وی ادامه داد: به دلیل اینکه در دو طرف جاده بارگذاری شبکه‌های داخل شهری انجام شده، سرعت حرکت در این کمربندی بالاست و به حرکت شرقی غربی کمک زیادی خواهد کرد. پژمان با اشاره به اینکه کل پروژه ۶ قطعه است که سه قطعه ابتدایی ۱۱.۵ کیلومتر طول داشته و سه تقاطع غیرهمسطح و دو تقاطع همسطح در آن پیش‌بینی شده است، بر ارتباط این کمربندی با ییلاقات طرقبه و شاندیز تاکید کرد و گفت: حتما این راه ارتباطی باید در پروژه پیش‌بینی شود تا دسترسی به ییلاقات تسهیل شود و در حقیقت با افتتاح این کمربندی دسترسی به ییلاقات اطراف شهر و راه‌های بین شهری بسیار آسان خواهد شد.

افتتاح موزه مهر و سكه

$
0
0
مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان از افتتاح موزه مهر و سكه در سمنان خبر داد.. حمید یزدانی با بیان اینکه این موزه در آخرین روزهای اردیبهشت ماه همزمان با روز جهانی موزه، در محل تیمچه پهنه سمنان گشایش یافت افزود: در این موزه خصوصی، ۲۰۰ قطعه مهر و سکه متعلق به دوره های مختلف تاریخی به نمایش گذاشته می شود.. یزدانی با بیان اینکه در این موزه از اولین کالاهای مبادلاتی مانند سنگ نمک تا سکه های دوران ساسانی و عصر حاضر در معرض دید عموم قرار گرفته ادامه داد: برای اولین بار در این موزه، سکه های ضرب شده در استان (ضرابخانه های کومش) به نمایش گذاشته می شود و نشانگر ضرب سکه در دوره های قبل از اسلام در این استان است.. مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: در حال حاضر هفت موزه فعال و مرتبط با میراث فرهنگی از جمله موزه «پهنه شهر سمنان»، «مردم‌شناسي شهرستان شاهرود»، «اقوام گرمسار»، «عرفان شرق بسطام»، «مردم‌شناسي ميامي» ،«موزه‌آب» شاهرود و «موزه عشایری ایل سنگسر» در استان سمنان فعالیت دارند.. یزدانی تصریح کرد: با افتتاح این موزه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه، تعداد موزه های فعال مرتبط با میراث فرهنگی استان سمنان به هشت موزه افزایش یافته است . وی ادامه داد: انجام چنین اقداماتی می تواند نقش بسزایی در جهت زنده نگه داشتن میراث فرهنگی و شناساندن تاریخ و فرهنگ این استان ایفا نماید.

خاتم، شهرستان كشاورزي است

$
0
0
فرماندار خاتم با بيان اين كه خاتم شهرستان کشاورزی است، افزایش بازدهی در بخش کشاورزی شهرستان را هدف دولت در سال حماسه اقتصادی عنوان كرد. محمدعلی شاه‌حسینی گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به تولید ملی و پتانسیل بالای شهرستان خاتم برای تولید محصولات کشاورزی، رویکرد شهرستان در سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی، بالا بردن سطح تولید و افزایش بازدهی محصولات کشاورزی است. وي تصریح کرد: در شهرستان خاتم با توجه به سطح زیر کشت و آب مصرفی، سرانه کشاورزی پایین است و هدف ما تغییر این وضعیت به وضعیتی مطلوب با تغییر نگرش کشاورزان و سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی اشت. فرماندار خاتم در ادامه استفاده از آب کشاورزی برای پرورش ماهی، افزایش کشت گلخانه، استفاده مناسب از آب، زمین و انژری را از راهکارهای دولت برای افزایش بازدهی در بخش کشاورزی شهرستان خاتم بیان کرد. شاه‌حسینی با بیان این که روزمره‌گی مردم، آفت بزرگ شهرستان و مانعی برای پیشرفت در بخش اقتصادی شهرستان است، تاكيد كرد: متاسفانه مردم خاتم به سنت‌های غلط اقتصادی – کشاورزی و دامداری سنتی عادت کرده‌اند و رغبتی برای پیشرفت اقتصادی شهرستان از خود نشان نمی‌دهند. وی کشت گلخانه را راهکاری برای افزایش تولید ملی بیان کرد و گفت: دولت در شهرستان خاتم به منظور افزایش تولید ملی و ایجاد حماسه اقتصادی و تولید اشتغال، براي متقاضيان ساخت گلخانه تسهیلات، آب و زمین در نظر گرفته است. فرماندار با بیان این که شهرستان خاتم سرزمین فرصتهاست، از مردم خواست تا در سال حماسه اقتصادی برای توسعه شهرستان و حرکت در راستای اجرای مطالبات رهبری برای پیشرفت کشور وارد صحنه‌های اقتصادی شوند. وی همچنین با اشاره به شروع به کار احداث ساختمان اولین واحد صنعتی تولید کاشی طاووس خاتم، گفت: فروش سهام این واحد صنعتی که جزء طرح‌های مهر ماندگار است، شروع شده و شخص استاندار یزد پیگیر روند احداث این کارخانه است.

افتتاح موزه فرش گنبد کاووس

$
0
0
قربان عباسی گفت: با توجه به اجرای برنامه های متنوع درراستای گرامیداشت هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه، با برنامه ریزی های صورت گرفته تعدادی از پروژه های موزه های این استان نیز به بهره برداری رسید. وی با اشاره به افتتاح کارگاه مرمت آثار فرهنگی- تاریخی موزه های استان گلستان افزود: سیستم حفاظت الکترونیکی موزه فرش گنبد کاووس- سیستم حفاطت الکترونیکی موزه گرگان و سیستم حفاظت الکترونیکی موزه آزادشهر از مواردی است که دراین هفته به بهره برداری رسید. عباسی با اشاره به اعتبارات این پروژه ها تصریح کرد: موزه فرش گنبد کاووس با اعتبار۴۵۰ میلیون ریال، موزه مردم شناسی آزادشهر نیز با اعتبار ۴۵۰ میلیون ریال و فاز دوم موزه مینودشت نیز با اعتبار ۵۰۰ میلیون ریال مرمت وراه اندازی شده اند. مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همچنین ادامه داد: کارگاه مرمت آثار فرهنگی– تاریخی موزه های استان گلستان با اعتبار۵۰۰ میلیون ریال و سیستم حفاظت الکترونیکی موزه فرش گنبد کاووس نیز با اعتبار ۲۵۰ میلیون ریال، سیستم حفاظت الکترونیکی موزه گرگان با اعتبار۲۵۰ میلیون ریال و سیستم حفاظت الکترونیکی موزه آزادشهربا اعتبار ۳۰۰ میلیون ریال مرمت شده و دراین ایام راه اندازی شدند. عباسی درپایان اظهار امیدواری کرد: با اجرای این برنامه ها، موزه ها و آثار تاریخی و میراثی این استان ، بیش از پیش معرفی شده و به عنوان نمادی از تمدن کهن این سرزمین، گردشگران را به این دیار فراخواند.

چوب صنایع لای چرخ زندگی عشایر

$
0
0
شهرستان فیروزکوه دارای ویژگی‏های منحصر به فردی در زمینه دامپروری و حضور عشایر است. وجود ۹۰۰ خانوار عشایری شامل ۶۰۰ خانوار بومی و ۳۰۰ خانوار میهمان از عشایر استان سمنان که همه ساله در ۱۴۷ یورد (خیل) عشایری در فصل ییلاق مستقر می‏شوند و به تولید انواع و اقسام محصولات لبنی و فرآورده‏های گوشتی و پروتئینی مبادرت می‏ورزند، تنها بخشی از ویژگی‏های عشایری فیروزکوه است. عبور سالانه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار رأس دام از ایل‏راه‏های فیروزکوه به سوی مراتع ییلاقی دماوند، لار، طالقان، کرج و قزوین، بر اهمیت این منطقه افزوده است. عشایر فیروزکوه این روزها با پدیده ناخوشایند تخریب ایل‏راه‏ها و تبدیل راه‏های ارتباطی ویژه‏شان به صنایع این شهرستان مواجه هستند. هم‏اکنون در مجموع ۱۰۰ هکتار از زمین‏های منابع طبیعی شهرستان فیروزکوه به منظور تعریض راه‏های مواصلاتی، ایجاد فضای سبز در مسیر جاده‏ها و احداث کولاک‏گیر منطقه گدوک امسال در اختیار وزارت و شهرسازی قرار گرفته و علاوه برآن به منظور احداث واحدهای راهدارخانه جدید در گردنه‏های برف‏گیر بشم و گدوک و راهدارخانه ارجمند نیز در مجموع ۳۰۰ متر مربع از زمین‏های منابع ملی به راه و شهرسازی واگذار شده است. جاده اختصاصی کارخانه سیمان؛ معضلی فراروی عشایر ایل‏راه‏های شهرستان فیروزکوه در دفتر روزنامه رسمی قوه قضائیه به ثبت رسیده است و با این اقدام، از هرگونه تعرض به ایل‏راه‏ها جلوگیری می‏شود اما متاسفانه در ماه‏های اخیر شاهد تحولات نامعقولی در این زمینه هستیم. مدیر امور عشایر شهرستان فیروزکوه جاده اختصاصی کارخانه سیمان فیروزکوه را معضلی فراروی عبور دام‏های عشایر عنوان كرد و گفت: متاسفانه در آخرین جلسه شورای عشایر شهرستان فیروزکوه در بهمن ماه ۹۱، اداره منابع طبیعی شهرستان بدون در نظر گرفتن هیچ‏گونه حق و حقوقی برای عشایر به واگذاری ایل‏راه‏ها مبادرت کرد. عین‏الله اسفندیار با اشاره به اينكه این ایل‏راه‏ها در مناطق امین‏آباد، کارخانه سیمان فیروزکوه و گردنه بشم قرار دارند که همه ساله عبور حدود ۹۰۰ گله از عشایر مناطق مختلف از آن نقاط انجام می‏شود، تصریح کرد: کارخانه سیمان فیروزکوه در محل یکی از مهم‏ترین ایل‏راه‏های شهرستان فیروزکوه احداث شده است. وي افزود: همه ساله در فصل کوچ عشایر در حدود ۲۰۰ گله دام از کنار دیوارهای این کارخانه عبور می‏کنند. مدیر امور عشایر شهرستان فیروزکوه ادامه داد: اخیراً کارخانه سیمان فیروزکوه به احداث جاده جدید دسترسی اختصاصی اقدام کرده و اصلاً حریم ایل‏راه را در نظر نگرفته است. اسفندیار با ابراز گلایه‏مندی از اداره منابع طبیعی شهرستان فیروزکوه در استعلام نکردن ایل‏راه موجود از امور عشایر شهرستان هشدار داد: زمان کوچ عشایر از این منطقه نزدیک است و مسئولان باید هر چه سریع‏تر راهکاری برای این موضوع بیندیشند. برخورد قانونی با متجاوزان مدیرکل امور عشایری استان تهران نیز با اشاره به مشکلات و معضلات عشایر استان تهران تصریح کرد: با توسعه روزافزون شهرها، احداث بزرگراه‏ها، احداث واحدهای مسکن مهر، توسعه شهرک‏های صنعتی، کارخانجات و . . .، متاسفانه انسداد ایل‏راه‏های عشایری در برخی نقاط به معضلی فراروی عشایر تبدیل شده است. سیروس نصیری با اشاره به ثبت رسمی تمامی مسیرهای ایل‏راه‏های استان تهران در قوه قضائیه برای نخستین بار در کشور هشدار داد: هر گونه واگذاری ایل‏راه‏های عشایری مطلقاً غیرقانونی است و با متجاوزان به حریم آنها برخورد قانونی می‏شود. وی تاکید کرد: ثبت قانونی ایل‏راه‏ها که از نظر حقوقی معتبر است، رعایت حریم آنها را از سوی دستگاه‏های مختلف لازم‏الاجرا می‏سازد و با متجاوزان به حریم آنها به شدت برخورد می‏شود. نصیری خاطرنشان کرد: انتظار می‏رود در احداث ابنیه، سازه‏ها، راه‏ها و . . . پیش از هر چیز نهادهای متولی از امور عشایر مناطق استعلام کنند تا از هرگونه تجاوز به ایل‏راه‏ها جلوگیری شود. وي همچنين به طور نمونه با اشاره به انسداد ایل‏راه جنوب به شمال استان تهران در زمان احداث سد ماملو گفت: در نهایت با دخالت استاندار تهران و انجام هماهنگی با صنایع پارچین، آب منطقه‏ای و دیگر نهادهای متولی، مشکلات موجود برطرف شد. نصیری با بيان اينكه در نظر داشتن حقوق ایل‏راه‏ها از ابتدا، از بروز و ظهور مشکلات بعدی خواهد کاست، به عبور سالانه حدود ۳۰۰ هزار رأس دام عشایری از شهرستان فیروزکوه اشاره كرد و گفت: هرگونه انسداد ایل‏راه‏های عشایری یا نامناسب بودن محل عبور دام‏ها، مشکلاتی را برای رانندگان خودروهای عبوری از مسیرهای مواصلاتی و معضلات جانی را برای افراد و دام‏ها به دنبال خواهد داشت. مدیرکل امور عشایری استان تهران از توجه نکردن اداره منابع طبیعی شهرستان فیروزکوه به حریم ایل‏راه‏ها در مناطق امین‏آباد و کارخانه سیمان فیروزکوه به شدت انتقاد کرد و افزود: اخذ نکردن استعلام‏های لازم از امور عشایر شهرستان فیروزکوه، امروز معضلاتی را برای عشایر کوچنده و دام‏های آنان به وجود آورده است. هیچ ملاحظه‏ای نخواهیم داشت! فرماندار شهرستان فیروزکوه نیز از بررسی مسائل و مشکلات ایل‏راه‏های فیروزکوه با برگزاری جلساتی به صورت میدانی در محل ایل‏راه‏ها خبر داد. ابوالقاسم مهری که اخیراً در دیدار با مدیرکل امور عشایری استان تهران سخن می‏گفت، اظهار داشت: نگاه ساختاری و انجام امور به صورت پایه‏ای، آینده جامعه عشایری منطقه را پایدار خواهد ساخت. وی با بیان لزوم احصای کامل مسائل، مشکلات و کمبودهای عشایر مستقر در منطقه تصریح کرد: شهرستان‏های فیروزکوه، دماوند و شمیرانات در بین شهرستان‏های استان تهران، همه ساله پذیرای عشایر در فصول ییلاقی هستند و باید توان مدیریتی عشایر استان به سمت این مناطق گسیل داده شود. فرماندار شهرستان فیروزکوه افزود: حضور ۹۰۰ خانوار عشایر بومی و میهمان و استقرار آنان در ۱۴۷ خیل (یورد) عشایری و عبور سالانه بیش از ۳۰۰ هزار رأس دام از منطقه، ساختاری ورزیده، چابک و توانمند را در عرصه خدمات‏رسانی به این قشر زحمت‏کش می‏طلبد. مهری با اشاره به مشکلات پیش آمده برای ایل‏راه‏های اصلی موجود شهرستان خاطرنشان کرد: با برگزاری جلساتی به صورت میدانی و دعوت از سرمایه‏گذارانی که این مناطق را برای سرمایه‏گذاری انتخاب کرده‏اند، به رفع و رجوع مشکلات و احقاق حقوق عشایر خواهیم پرداخت و هیچ ملاحظه‏ای نیز در این خصوص نخواهیم داشت. اين مسئول تاکید کرد: رویکرد مجموعه حاکمیتی شهرستان انجام امور با کم‏ترین هزینه و حداکثر بهره‏وری در راستای رسیدن به اهداف است و این مهم را در عرصه امور عشایری شهرستان نیز اعمال خواهیم کرد. مهری یادآور شد: گرچه راه‏ها محور توسعه و از عوامل اصلی رونق و بالندگی اقتصادی مناطق است، اما باید در چارچوب خاص خود که زیانی را متوجه ایل‏راه‏ها و عشایر غیور منطقه نسازد، احداث شوند. دام‏هایی که از کویر استان سمنان به مناطق ییلاقی طالقان، کرج، دماوند، قزوین، لار، نور، بلده، پلور و حاشیه هراز کوچ می‏کنند، باید از ایل‏راه‏های شهرستان فیروزکوه عبور کنند. وجود حدود ۴۰۰ کیلومتر راه عشایری در سطح شهرستان فیروزکوه نشان‏دهنده گستردگی و وسعت زیاد شهرستان فیروزکوه است. ایل‏های سنگسری، سرخه‏ای، افتری، مؤمن‏آبادی، اوصانلو و الیکایی مهم‏ترین ایلات منطقه فیروزکوه هستند که قشلاق عشایر بومی، شهرستان سمنان است و در فصل زمستان به آنجا کوچ می‏کنند و این امر می‏طلبد تا به ایل‏راه‏های این شهرستان بیشتر توجه شود.

احداث قبور خانوادگی در فاز سوم آرامستان باغ رضوان

$
0
0
مدیر عامل سازمان آرامستان های اصفهان از احداث فاز سوم باغ رضوان در اراضی جنوبی به مساحت ۵۰ هکتار با ظرفیت ۱۰۰ هزار متوفی در سال جاری خبر داد و گفت: در این فاز، فضای قبور اختصاصی و خانوادگی اجرا می شود. مجتبی کاظمی از واگذاری ۶۰ درصد از خدمات این سازمان به بخش خصوصی خبرداد و گفت: فعالیت های انتظامات، ساخت قبور، مجالس ترحیم و فضای سبز به بخش خصوصی واگذار شده و نقش این سازمان در این خصوص نظارتی است. وي ادامه داد: سازمان آرامستان های شهرداری اصفهان به منظور سهولت ارائه خدمات به شهروندان ۶۰ درصد از خدمات این سازمان را به بخش خصوصی واگذار کرده است. مدیر عامل سازمان آرامستان های شهرداری اصفهان با بيان اينكه در این فاز برای جلوگیری از گره های ترافیکی ورودی مستقلی پیش بینی شده است افزود: برای اجرای فاز سوم باغ رضوان، توسعه فضای سبز، پارکینگ و مباحث ترافیکی و مبلمان ویژه در نظر گرفته شده است.

دماوند شهری فاقد سند چشم انداز توسعه

$
0
0
شهردار دماوند با بیان اینکه در این شهر سند چشم انداز توسعه وجود ندارد ، نبود این سند را یک ضعف اساسی و مانع برای رسیدن به نقطه مطلوب در این شهر اعلام کرد . مرتضی همتی افزود: دماوند با وجود آنکه قطبی دانشگاه ای است به دلیل نبود برنامه ریزیهای اولیه، زیرساختهای لازم را حتی برای اوقات فراغت دانشجویان در زمان بیکاری ندارد. همتی تهیه طرح، قبل از اجرای امور شهری را مبحثی در دستور کار این نهاد دانست و ادامه داد: با این اقدام هزینه های جاری به صورت اعتباری و زمانی به طور چشمگیری کاهش می یابد. وی آمادگی لازم از سوی شهرداری دماوند برای مشارکت مالی با بخش خصوصی تا سقف ۱۰ میلیارد ریال در راستای ساخت و توسعه فضای پارکینگ عمومی در این شهر را سیاستی تشویقی خواند و گفت: دماوند به دلیل گسترش طولی - جمعیتی با مشکل کمبود اراضی برای احداث پارکینگ عمومی مواجه است. این مدیر شهری از وجود دو قطعه زمین در "گیلاوند" برای احداث این پارکینگ خبر داد و افزود: یکی از این اراضی برای احداث مناسب نبوده و مالک دیگری حاضر به فروش و یا مشارکت نیست. به گفته وی اگر سرمایه بخش خصوصی جذب احداث پارکنیگ عمومی نشود، دو طرح قابل اجرای یاد شده به شورای اسلامی فرستاده می شود و با تأیید این مجموعه این پارکینگها به صورت طبقاتی و پیش ساخته در دماوند و گیلاوند احداث شود. ۱۱-۱۱

آمادگي كامل استان براي انتقال زائرين به حرم مطهر امام خميني(ره)

$
0
0
در جلسه هماهنگي برگزاري مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال ملكوتي بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران حضرت امام خميني(ره) كه با حضور معاون حمل و نقل اداره كل حمل و نقل و پايانه هاي استان، رئيس اداره حمل و نقل مسافر، رئيس خانه حمل و نقل جاده اي و اعضاي تشكل هاي صنفي بخش حمل ونقل مسافر استان برگزار شد؛ معاون حمل و نقل ضمن تأكيد بر بكارگيري تمام توان و ظرفيت بخش حمل و نقل مسافر در انتقال زائرين حرم مطهر حضرت امام (ره) گفت: پرسنل شركتهاي حمل و نقل مسافر و رانندگان همه تلاش خود را در جهت حفظ تكريم مسافرين و ارائه خدمات مطلوب به آنها بكارگيرند تا با بهره گيري از ناوگان ويژه و درجه يك در اين مسير و رانندگان مجرب و داراي شرايط رانندگي حرفه اي حمل ونقل عمومي موجبات رضايتمندي هموطنان همراه با سفري ايمن فراهم گردد. ايرج دست نشان با اشاره به تشكيل كميته حمل و نقل ستاد ارتحال امام (ره) براي اولين بار در استان ، افزود: تشكيل اين كميته در شهرستان هاي تابعه و پيگيري امور از اين طريق، توزيع فرم هاي نظرسنجي بين مسئولين كاروانهاي اعزامي، بازديد مديران فني شركتها از ناوگان، استفاده از لباس فرم توسط رانندگان، برپايي ايستگاههاي صلواتي، هماهنگي با فرماندهي انتظامي براي استقرار نيرو در پايانه هاي مسافربري استان، از جمله اقدامات مهمي است كه در راستاي هرچه باشكوهتر برگزاري اين مراسم در دستوركار اين اداره كل قرار گر فته است

رگ های زندگی از بی مهری مسؤولان می خشکند

$
0
0
نگرش ايرانيان نسبت به آب همواره مانند موجودي مقدس بوده و ايرانيان هر جا آبي يافته اند، قدر آن را به درستي شناخته و درصدد استفاده بهينه و هدر ندادن آن بوده اند و در اين راه دست به ابتكارات بسيار زده اند كه بسياري از آنها در ارتباط با معماري ايراني ديده مي شود. مادي ها در اصفهان از قدمت تاريخي برخوردار است و مادی های اصفهان نماد عدالت ۴۰۰ ساله در تقسیم آب هستند که نمونه آن در هيچ جاي كشور وجود ندارد. طرح مادي هاي اصفهان ابتكاري است كه از مقياس معماري فراتر رفته و در سطح شهر يا منطقه وسيعي عمل نموده؛ لذا در قالب آفرينش يك عنصر شهري ويژه، جلوه پيدا كرده است . وجود این مادي ها شاخصه و متمايز كننده شهر اصفهان از ساير شهرهاي ايران مي باشد و به گونه اي هويت بخش قسمت هاي مركزي شهر و متمايز كننده اين محلات از ساير محلات جديد شهر مي باشد. واژة مادي در ذهن بسياري از ساكنان اين محلات يادآور بسياري از خاطرات دوران كودكي، مظهر حيات و زندگي است. *** مادي ها به دو شكل در طرح كالبدي شهر اصفهان مورد استفاده قرار گرفته اند، يكي در محور چهارباغ به گونه اي طراحي شده كه فضاي شهري هندسي خطي را در شهر پديد آورده است و ديگري در ساير معابر مثل كوچه ها كه به صورت مارپيچ طي طريق كرده و از شهر خارج مي شوند. با افزايش تعداد مادي ها در عهد صفوي كاخ ها، مساجد، كاروانسراها، بازارها، گرمابه ها و خانه هاي بسياري به منظور استفاده از آب در مسير مادي ها ايجاد شدند . هر چند امروزه اهميت مادي هاي اصفهان به عنوان شبكه تقسيم آب نسبت به گذشته نيست؛ ولي در واقع انعكاسي از دقت و نظم لازم چنين طرح هاي عظيمي را نشان مي دهد و مهم تر از آن نقشي است كه اين شبكه در ايجاد و اهميت نظم آب در اين شهر ايفا مي نمايد. اما رگ های شهر در اثر توسعه بیمار گونه اصفهان و خشکسالی های اخیر مسدود شده است. رگ هایی که شاخصه و متمایز کننده شهر اصفهان از سایر شهرهای ایران است و به گونه ای هویت بخش قسمت های مرکزی شهر و متمایز کننده این محلات از سایر محلات جدید شهر می باشد . مادي هاي اصفهان، پر از آب نیستند و مثل زمان قديم، صداي جريان آب در مادي ها، آرامش بخش اهالي كوچه ها و محله‌ها نمی شود و اين مسئله كه به وضعيت مادي ها رسيدگي شود و در زمان خشك و بي‌آب بودنشان، اقدامات لازم بـراي ساماندهي و تميز نگهداشتن‌شان صورت بگيرد، منطقي و عاقلانه است. با اينكه شرايط آب و هوايي شهر اصفهان نسبت به زمان ساخت و استفاده از اين كـانـال‌هـا، بـه طـور كـامـلاً معنـي داري تغييـر كـرده و اصفهان نيمه معتدل و پرباران آن روزها جاي خود را به چهره نيمه بياباني و حتـي بيـابـاني اين روزها داده، اما هيچكدام از اين تغيير و تحـول‌هـا نبـايد به معني فراموش كردن و ناديده گرفتن اين كانال‌ها تعبير شود. ‌ یک پنجم مادی های شهر اصفهان در منطقه ۹ شهرداری اصفهان قرار دارد و از این منطقه منشعب می شوند. شهردار این منطقه با اشاره به نقش اساسی مادی ها در شهر اصفهان ، می گوید : با توجه به سابقه دیرینه و تاریخی انهار در اصفهان و هزینه های میلیاردی برای ساماندهی این شریان های تاریخی، با ادامه روند کم آبی و خشکسالی هویت مادی های شهر اصفهان از بین خواهد رفت و لطمه های جبران ناپذیری به این رگ های حیاتی وارد خواهد شد و درختان چند صد ساله اطراف مادی های این منطقه خشک و نابود می شوند. امامی با ابراز نگرانی از این که درختان قطور و کهنسال کنار مادی ها در معرض خطر و بحران قرار گرفته اند، اضافه می کند: بیش از ۷۴ کیلومتر از مادی های شهر در این منطقه قراردارد لذا با جاری شدن آب در زاینده رود انتظار داشتیم در انهار منطقه ۹ آب جریان یابد اما متاسفانه به دلیل وجود موانع این مهم انجام نشده است و در ختان اطراف مادی ها را در معرض نابودی قرار داده است. شهردار منطقه ۹ اصفهان با بیان این که شهرداری تمام توان خود را برای حفظ و حراست از این شاهرگ های حیاتی به کار می برد تصریح می کند: با توجه به این که این درختان اطراف انهار منطقه ۹ قطور هستند نیاز به آب فراروان دارند تا سیراب شوند بنابراین فقط با جریان آب در انهار زنده می مانند. در میان مادی ها و انهار تشنه شهر اصفهان ، فقط در مادی نیاصرم برای آبرسانی به کشاورزان آب جریان دارد. آب فقط در مادی نیاصرم جریان دارد تعداد نهرها یا مادی هایی که از زاینده رود جدا می شود ۷۸ عدد بوده که این تقسیم بندی بر اساس ۱۸ سهم اصلی انجام می شود و هر سهم به نوبه خود تقسیمات فرعی دیگری هم داشته است . رئیس اداره ساماندهی انهار ومادی های شهرداری اصفهان با اعلام این که ۲۷۰ کیلومتر مادی اصلی در سطح شهر اصفهان وجود دارد، تاکید می کند: شهرداری برای ساماندهی مادی ها تصمیم گرفت انهار را به یک پارک خطی تبدیل کند و از این رو از سال ۸۲ به صورت جدی این مهم را در دستور کار خود قرار داد به طوری که سالانه دهها میلیارد تومان برای این منظور هزینه می کند. به گفته سید جلال عمرانی، بیش از ۱۰۰ هزار درخت در اطراف مادی های شهر که همگی قدمتی ۵۰ تا ۷۰ ساله دارند، وجود دارد که به عنوان کلکسیون فضای سبز ، بر طراوات و زیبایی این محلات افزوده است. وی با اشاره به اینکه طبق طومار شیخ بهایی از ۱۸ سهم زاینده رود ۴ سهم مربوط به شهر و مادی های اصفهان است ، تصریح می کند: برای جریان آب در مادی های شهر اصفهان قول هایی داده شده اما هنوز عملیاتی نشده این در حالی است درختان مادی ها تشنه هستند. ۴ سهم حقابه مادی ها باید تخصیص یابد در حال حاضر مادی های نیاصرم، فرشادی، فدن، تیران، قمیش ، صم ،کارلادان شمال شهر اصفهان را زیر پوشش خود دارند و در جنوب رودخانه نیز مادی های شایج ، نایج و عبد اله خان، جوی سیاه و مادی خونین قرار دارند. یکی از مشکلات شهرداری آبیاری درختان اطراف این مادی ها است چرا که ریشه درختان عمیق است و به آب دائمی عادت کرده ولی اکنون با خشکی زاینده رود شهرداری ناچار است با تانکر، لوله کشی و یا حفر چاه آبیاری درختان را انجام دهد و درختان را در حد زنده نگهداشتن حفظ کنیم. درختان بر اثر کم آبی دچار آفت می شوند. اما در نگاه مردم مادی هایی که آب هم ندارند، ارزش دارند چرا که هنوز هم بسياري از مردم براي رفتن از نقطه اي به نقطه ديگر از مسير مادي به عنوان راهنماي خويش استفاده مي نمايند. رئیس اداره ساماندهی انهار ومادی های شهرداری اصفهان معتقد است: این اقدامات فقط مانند یک مسکن عمل می کند و تنها می تواند برای مدت کوتاهی این درختان را زنده نگه دارد ؛ اگر روند خشکی زاینده رود ادامه داشته باشد و حق مادی ها ادا نشود به مرور رگ های حیاتی شهر اصفهان از بین می رود. وی یادآور می شود: با توجه به زنده شدن رودخانه زاینده رود و انتظار جریان آب در مادی های شیخ بهایی با سابقه دیرینه و تاریخی و هزینه های میلیاردی برای ساماندهی این رگ های حیاتی اما هنوز مادی ها تشنه اند و ورود آب به آنها ممنوع شده است. عمرانی راهکار حل مسأله را در این می داند که مسؤولان دست اندرکار همچون شهرداری ، آب منطقه ای ، استانداری و سازمان هایی که در بحث آب دخیل هستند ۴ سهم حقابه این مادی ها را تخصیص دهند تا بتوان این میراث را حفظ کرد. اگر زاینده رود را شاهرگ حیاتی اصفهان بدانیم آن وقت مادی ها شریان هایی هستند که از این شاهرگ منشعب شده و در بطن شهر گسترده اند. این نهرهای کوچک جدا شده از دل زاینده رود که برخی ابتکار آن را به شیخ بهایی نسبت می دهند و برخی قدمت آن را بسیار پیش تر از این با تاریخ شهر اصفهان پیوند می زنند ، طی سالهای اخیر خاصیت و کارکرد گذشته خود را ازدست داده است. به طوری که این روزها با زنده شدن زاینده رود انتظار می رفت ۲۷۰ کیلومتر مادی شهر اصفهان سیراب شود اما فقط در مادی نیاصرم به طول ۱۱ کیلومتر به دلیل آبرسانی به کشاورزان آب جریان دارد و مابقی مادی های شهر در حسرت یک قطره آب مانده اند!
Viewing all 697 articles
Browse latest View live