Quantcast
Channel: جوان آنلاين - آخرين عناوين ايران :: rss_full_edition
Viewing all 697 articles
Browse latest View live

در شرایط خشکسالی نیروگاه‌های خشک باید احداث شود

$
0
0
مدیرعامل نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان با عنوان کردن این مطلب گفت: با توجه به خشکسالی‌هایی که در ایران و به خصوص اصفهان وجود دارد یکی از راهکارهای مصرف کمتر آب در نیروگاه‌ها این است که در ایران نیروگاه‌های برج تر احداث نشود چرا که آب زیادی مصرف می‌کنند. سید محسن افتخاری با بیان اینکه نیروگاه‌های برج خشک سیکل آب بسته دارند، ادامه داد: یک نیروگاه برج تر یک هزار لیتر بر ثانیه آب مصرف می‌کند و در نیروگاه برج خشک ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آب مصرف می‌شود چرا که تمام آب به سیکل بازمی‌گردد. نیروگاه‌هایی که سیکل ترکیبی دارند می‌توانند از دریا آب شیرین تهیه کنند و به مناطق کم آب از طریق پمپاژ انتقال دهند. مدیرعامل نیروگاه شهید محمد منتظری به مهم‌ترین دستاوردهای تولید داخلی شرکت پرشیان فولاد در سال تولید ملی در نیروگاه شهید محمد منتظری نیز اشاره کرد و با بیان اینکه این نیروگاه تبدیل و تولید انرژی پاک را بر‌عهده دارند، گفت: هیچ‌کدام ‌از بخش‌های جامعه مانند بیمارستان‌ها، مخابرات، صنایع‌غذایی، ترافیک، حمل و نقل بدون انرژی الکتریکی قادر به کار کردن نیستند. افتخاری نیروگاه شهید محمد منتظری را یکی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های ایران خواند که دارای هشت واحد ۲۰۰ مگاواتی به ظرفیت کلی ۱۶۰۰ مگاوات است . وی با بیان اینکه تولید فعلی شرکت پرشیان فولاد دو هزار و ۱۰۰ مگاوات است که بیش از ۵۰ درصد مصرف برق اصفهان است ، تأکید کرد: بهره‌برداری و بخش تعمیراتی این مرکز به طور کامل توسط پرسنل نیروگاه انجام می‌شود و در زمانی هم که نیاز به اورهال و تعمیرات تخصصی باشد نیز از شرکت‌های بیرونی داخل کشور و به طور عموم اصفهان استفاده می‌شود. نیروگاهی ایرانی وی تاکید کرد: بیش از ۹۰ درصد تجهیزات این نیروگاه ساخت داخل است و بسیاری از تجهیزات خارجی نیز بومی سازی شده است. افتخاری درباره سوخت این نیروگاه اظهار داشت: به دلیل مشکلاتی که در ارائه گاز به نیروگاه وجود دارد؛ اکنون از سوخت مازوت استفاده می‌کنیم که سه درصد آن به گوگرد تبدیل می‌شود . وی با بیان اینکه پیش از خصوصی‌سازی نیروگاه، دولت برای گازسوز کردن مشعل‌های این نیروگاه هزینه‌ میلیاردی انجام داده است، خاطرنشان کرد: توانایی ۱۰۰ درصد گازسوز کردن این نیروگاه را داریم، اما به دلیل کمبود گاز و دلایل دیگر اکنون این امکان وجود ندارد. مدیرعامل نیروگاه شهید محمد منتظری تصریح کرد: اولویت نخست استفاده از گاز با صنایع کوچک و سپس نیروگاه‌های گاز و سیکل ترتیبی است که تنها سوختی که می‌توانند مصرف کنند، گاز و گازوئیل است. افتخاری در پایان یادآور شد: مازوت در واقع هیچ منفعتی برای نیروگاه ندارد، اما دولت در شرایطی نیست که بتواند به بخش‌های صنعتی، گاز ارائه کند.

استقرار کیوسکهای شبانه روزی اطلاع رسانی

$
0
0
دبیر ستاد تسهیلات ونظارت برسفرهای استان گلستان گفت: تعداد ۱۰ مورد کیوسک وپایگاه اطلاع رسانی وراهنمای مسافران مربوط به سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری در سطح استان و تعداد۲۲ مورد کیوسک و پایگاه اطلاع رسانی و راهنمایی مسافرین سایر سازمانها و نهاد ها اعم از شهرداریها و غیره در استان برپا خواهد شد. قربان عباسی با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی وراهنمایی مسافران درایام نوروز، افزود: اطلاع رسانی جاذبه های گردشگری این استان با توجه به استقرار کیوسک های اطلاع رسانی این ستاد درسطح استان، به طور شبانه روزی صورت گرفته و کیوسک های اطلاع رسانی نیز در سطح استان گلستان مسافران را به طور مطلوب هدایت می کنند. دبیر ستاد تسهیلات ونظارت برسفرهای استان گلستان همچنین خاطر نشان کرد:تعداد ۲ تلویزیون شهری فعال در زمینه راهنمایی مسافرین در سطح استان نیز دراین ایام فعال خواهد بود.

بهره‌برداری از پارکینگ ۲۵۰ ظرفیتی صبا

$
0
0
ابوالفضل افشاری با اشاره به پروژه‌های مختلف که در محدوده میدان شهدا در حال انجام است، گفت: پارکینگ ۲۵۰ ظرفیتی در ابتدای خیابان شهید هاشمی‌نژاد با پیشرفت ۵۵ درصدی در حال ساخت است که در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد. وی در خصوص پارکینگ عمومی توحید که چندی قبل فعالیت‌های عمرانی آن آغاز شده بود، اظهار کرد: متاسفانه ساخت این پارکینگ با مشکلاتی مواجه شد که در حال حاضر قرار است سازمان عمران شهرداری ادامه انجام عملیات‌های آن را برعهده بگیرد و تاکنون بخشی از خاکبرداری‌ها، گودبرداری و ... صورت گرفته است. افشاری ادامه داد: طبق طرح آماده شده، پارکینگ عمومی توحید در متراژ ۵۰ هزار مترمربع با ظرفیت ۱۴۰۰ خودرو به صورت طبقاتی ساخته خواهد شد. به گفته مدیر اجرایی طرح بزرگ میدان شهدا زمان‌بندی تعیین شده برای ساخت پارکینگ عمومی توحید از زمان شروع سه سال است. افشاری در خصوص پایان عملیات‌های عمرانی بخش میانی و غربی عرصه میدان شهدا، خاطرنشان کرد: در حالی که این بخش از میدان مورد بهره‌برداری مردم می‌باشد حدود ۱۰ درصد از فعالیت‌های عمرانی آن مانده که این محدوده به دلیل اجرای پروژه‌های دیگر همچون تالارشهر، ایستگاه قطارشهری و ... کار نشده است. وی اضافه کرد: بخش شرقی عرصه میدان شهدا نیز تاکنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که فقط کف‌سازی آن مانده است. به گفته افشاری در سه ماه ابتدایی سال آینده بخش شرقی عرصه میدان شهدا به صورت کف‌سازی شده تحویل داده خواهد شد.

در دامغان رونمايي شد

$
0
0
مهندس احمد علی بهارور با اعلام اين خبر گفت: این دستگاه برای اولین بار در منابع طبیعی دامغان برای مهار آتش سوزی مورد بهره برداری قرار می گیرد سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان افزود: ذخیره این دستگاه ۳۰۰ لیتر آب، داشتن دو مخزن کف، کاربری دو منظوره اتمسفری و پرتابی و شیلنک به طول ۱۰۰ متر از ویژگی های این دستگاه است از این دستگاه می توان در مراتع و مناطق جنگلی صعب العبور استفاده کرد و برای تامین این دستگاه و تجهیزات آن سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه شده است.

البرز آماده پذیرایی از میهمانان نوروزی

$
0
0
احد شریفی با اشاره به ساماندهی ۲۰ پایگاه اطلاع‌رسانی و معرفی جاذبه‌های گردشگری در آستانه نوروز اظهار كرد: این پایگاه‌ها در ورودی و خروجی و میدان‌های اصلی كلانشهر كرج، شهرستان‌های نظرآباد، ساوجبلاغ، طالقان، اشتهارد و جاده كرج - چالوس اطلاعات مورد نیاز را در اختیار مسافران نوروزی قرار می‌دهند. وی افزود: امسال نیزهمچون سال‌های گذشته بروشورهایی به زبان‌های فارسی و انگلیسی برای معرفی جاذبه‌های تاریخی، طبیعی، ورزشی و نیز مكان‌های اقامتی، تفریحی و گردشگری این استان بین مسافران نوروزی توزیع می‌شود. شریفی تصریح كرد: در ایام نوروز با كمك دفاتر خدمات مسافرتی، راهنمای گردشگری برای معرفی آثار تاریخی و گردشگری در سطح استان زیر نظر اداره كل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فعالیت خواهند داشت. وی یادآورشد: طبق برنامه‌ریزی در ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی استان، نظارت میدانی بر اماكن تاریخی، اقامتی و پذیرایی بین راهی انجام خواهد شد. مدیركل میراث فرهنگی استان البرز با اشاره به پتانسیل‌های گردشگری استان تاكید كرد: تقویت رسانه‌ها در استان قطعا سهم بسزایی بر شناسایی اماكن مختلف و مناطق نمونه گردشگری استان دارد و با بروشور نمی‌توان در معرفی استان موفق بود. وی ابراز كرد: برای توسعه هر صنعتی وجود زیر ساخت‌ها در اولویت است كه آن هم نیازمند مدیریتی یكپارچه و هماهنگ در استان است و خوشبختانه در حال حاضر استان در این زمینه خوب عمل كرده است. شریفی گفت: استان البرز در حال حاضر دارای ۱۷ منطقه نمونه گردشگری است كه در سفرهای هیئت دولت به استان مصوب شده است. وی افزود: مناطق نمونه گردشگری استان البرز در پنج شهرستان توزیع شده و در اشتهارد نیز ۱۰۰ هكتار زمین به این امر اختصاص یافته است.

دستگاه های کاهنده مورد تائید نیست

$
0
0
روابط عمومي شركت توزيع نيروي برق تبريز با صدور اطلاعيه اي در خصوص استفاده ار دستگاههاي كاهنده مصرف برق توسط مشتركان هشدار داد و اعلام كرد اين دستگاه ها از لحاظ فني مورد تاييد نمي باشد . در اين اطلاعيه آمده است : با توجه به اجرايي شدن قانون هدفمندي يارانه ها ، برخي شركتها و افراد سودجو از حساسيت مردم در زمينه كاهش مصرف برق،سوء استفاده كرده و اقدام به تبليغ و فروش ويژه برخي محصولات و دستگاههاي الكترونيكي با عنوان« كاهش دهنده مصرف برق» با قيمت دولتي و با تاييد وزارت نيرو و شركت توانير نموده اند . بر اساس اين اطلاعيه اين افراد از طریق ارسال پیام کوتاه، تبلیغات رسانه¬ای در مطبوعات و پخش بروشور و تماس هاي تلفني به تبلیغ و فروش دستگاه هایی با عنوان کاهنده مصرف برق به میزان زیاد اقدام مي نمايند كه ضروري است همشهريان از خرید و استفاده اینگونه دستگاه ها به دلیل آسيب رساندن احتمالی به تجهيزات برقي خودداری نمایند. روابط عمومي شركت توزيع نيروي برق تبريز ضمن قدرداني از حساسيت و هوشياري مشتركان، به اطلاع همشهريان عزيز مي رساند كه صحت و سقم تاثیر این لوازم در کاهش مصرف برق در مراجع و آزمایشگاه¬های معتبر تایید نگردیده و این وسایل مورد تائید وزارت نیرو و شركت توانير نيست. ضمناً با توجه به ماده یک قانون تشدید مجازات و مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری ، اقدام فروشندگان دستگاه های موصوف که با تظاهر به مورد حمایت واقع شدن از سوی دولت و دارا بودن مجوز از قوه قضاییه ، مبادرت به فریب مشترکین و اخذ وجوهی از آنها نموده اند ، مصداق کلاهبرداری بوده و قابل تعقیب از سوی مشترکین زیان دیده در مراجع ذیصلاح قضایی می باشد. گفتنی است چنانچه شخص مرتکب اقدام خود را با سوء استفاده از سمت یا ماموریت و یا آرم شرکت توزیع برق انجام دهد مشمول مجازات شدیدتری خواهد بود.

روزهايي به كام دختركان ايراني

$
0
0
«يادش بخير... اون قديما كه اسفند از راه مي‌رسيد، همه چيز رنگ و بوي نوروز به خودش مي‌گرفت. پسرا دنبال كار خودشون بودن و دختراي توي خونه هم فكر و ذكرشون جمع و جور كردن سور و سات عيد و رسم و رسوم جور واجورش بود. دخترا تو دنياي ديگه‌اي سير مي‌كردن و عيد واسه گيس گلابتونا يه چيز ديگه بود و روزاشون مثل تخم مرغاي سفره هفت سين رنگ و وارنگ». ما كه نديديم، اما خانم جون مي‌گفت، گوشه به گوشه اين سرزمين آباد، نوروز آئين خاص خودشو داره و سهم دخترا بيشتر از همه‌اس. از مراسم چوب خوري شمالي‌ها گرفته تا كوزه برداري اردبيلي‌ها و... همه بهانه‌اي بود براي استقبال از بهار و رويشي دوباره. نامزد نداري، چوب بخور!نوروز در روستاي نصرآباد گرگان حال و هوا و رسوم خاص خودش را داشت!قديم‌ترها دختران و زنان نصرآبادي خانه تكاني را از هفته‌ها قبل از عيد شروع مي‌كردند، روزهاي آخر سال مجالي براي تميزكاري نبود، اصلاً خوبيت نداشت دم دماي عيد زنان و دختران خانه با تميزكاري خود را از كت و كول بيندازند. تازه بعد از خانه تكاني بايد گرد دامانشان را مي‌گرفتند و براي چيدن ناريجه و برگ باقاله و برگ سير راهي تپه‌هاي اطراف مي‌شدند، سبزي پلو و ماهي شكم پر شب عيد نبايد فراموش مي‌شد. سمنوپزان هم كه جاي خودش را داشت و از يك هفته قبل از عيد بايد آماده مي‌شد. دختران بالغ هر خانه هم كه بايد «نون زردي» مي‌پختند و در تهيه نون شيري، حلوا كنجدي، حلوا جزي، مارمرده و... هم دستي داشتند. شور كردن تخمه آفتابگردان و كدو و رنگ كردن تخم‌مرغ‌هاي آب‌پز شده با پياز قرمز رنگ هم جزو آخرين كارهاي قبل از عيدشان بود!دم دماي عيد كه مي‌شد زنان نصرآبادي قرض دادن و قرض گرفتن را ممنوع مي‌كردند، اگر ماست و سبزي از همسايه مي‌خواستند كاسه شيري به جايش مي‌دادند!آن روزها هفت سين و قرآن و نون زردي و شيريني‌هاي خانگي به دست دختران جوان در داخل سيني بزرگي چيده مي‌شد و سفره هفت‌سين همان سيني رنگارنگ بود. مادر خانه هم كه سنجد و جوز و مرغانه را براي عيدي دادن كنار سيني مي‌گذاشت! روزهاي عيد با مراسم سيزده به در براي دختران جوان نصرآبادي حال و هواي ديگري مي‌گرفت.«سيزده به در چهارده به جاش سال ديگه خانه شوهر، بچه بغل»مردان روي درختان بزرگ براي دختران جوان تاب مي‌بستند و دختران هنگام بازي اين شعر را مي‌خواندند. بعد از شعر در حين تاب خوردن بايد نام نامزدشان را مي‌گفتند و گرنه يكي از همسن‌و‌سالانشان كه پايين تاب بود، آنها را با چوب مي‌زد، دختراني كه نامزد نداشتند بايد بيشتر چوب مي‌خوردند. زنان مسن‌تر هم با بردن نام دختران مجردي كه چوب مي‌خوردند براي گشايش بخت آنها دعا مي‌كردند! نوروز و حلقه به گوشي مردان!قديمي‌هاي روستاي بيمرغ از توابع شهرستان گناباد هم از حال و هواي نوروز سال‌ها پيش حكايت‌ها دارند.روزهايي كه بيشتر به كام دختران و زنان بيمرغي بود! در بيمرغ قديم، نوروزگاه جايي بود براي شادي و پايكوبي دختركان در روزهاي ابتدايي سال جديد! مكاني كه ورود مردان چه خودي و چه آشنا در آن ممنوع بود و مردها حتي حق نزديك شدن به آن را هم نداشتند و اگر از سر تصادف يا شيطنت مردي از اهالي يا غريبه پايش به آنجا مي‌رسيد آنچنان كتك مفصلي نوش جان مي‌كرد كه تا ابد نام نوروزگاه رعشه بر اندامش مي‌انداخت! اين رسم دهان به دهان در روستاها و حتي شهرهاي اطراف هم پيچيده بود و همه مردان مي‌دانستند كه كنجكاوي در اين مورد عواقب ناخوشايندي برايشان دارد! گويا در اين روزها زنان، حاكم آبادي مي‌شدند و حرف حرف آنها بود و هر چه مي‌گفتند مردان بايد بي‌كم و كاست گوش مي‌دادند و فرمان‌ها را مو به مو اطاعت مي‌كردند! چهارشنبه آخر سال و بازشدن بخت!نوروز در روستاي نوجه ده اردبيل ازچهارشنبه آخر سال جان مي‌گرفت.خانه تكاني بايد قبل از چهارشنبه آخر سال تمام مي‌شد. قبل از طلوع خورشيد روز چهارشنبه آخر سال، دختران نوجه ده كوزه به دست به سوي رودخانه قره سو مي‌رفتند و كوزه‌ها را پر از آب كرده و به خانه مي‌آوردند و تا ۱۳ فروردين آن را گوشه اتاق نگه مي‌داشتند. برداشت آب از رودخانه به معناي آوردن پاكي و راستي به خانه و نشانه زندگي نو در خانه بود و اين رسم هر سال بايد تكرار مي‌شد، علاوه بر آن اين باور وجود داشت كه آن روز، مقدس بوده و خوشبختي و رستگاري دختران در آن نهفته است از اين رو اغلب دختران مجرد بايد اين رسم را انجام مي‌دادند. علاوه بر دختران جوان، زنان ميانسال و كهنسال هم رسوم خاص خود را به جا مي‌آوردند. از قديم، بانوان در اعياد لباس‌هاي قرمز رنگي مي‌پوشيدند كه نمايانگر شادي و نشاط در رفتار آنان بود، از اين رو در روز چهارشنبه آخر سال، زنان نوجه ده بر دست و گيسوان خود حنا زده و لباس‌هاي قرمز رنگي مي‌پوشيدند و با پهن كردن جاجيم هايي كه از قبل بافته بودند، در حياط منزلشان به انتظار بهار مي‌نشستند.از ديگر رسوم زنان نوجه ده، اسپند دودكردن در صبح هنگام روز چهارشنبه آخر سال است. آنان بعد از دود كردن اسپند در خانه، تكه‌هاي سوخته شده اسپند را در قسمت‌هاي خانه پخش مي‌كنند تا بدينگونه افراد خانه از شر چشم زخم به دور باشند. عروس چهارده فالآئين و رسوم مردم خجند در تاجيكستان هم بي‌شباهت به آداب ايراني‌ها نيست. چند روز قبل از رسيدن عيد، زنان و دختران خجندي هم با بيرون ريختن ظروف شكسته و كهنه و شستن تغار خمير و ظروف مسي و برنجي زنگ زده و پاك كردن دوده‌هاي اجاق رسم «خانه‌برداري» (يا همان خانه تكاني خودمان) را به جا مي‌آوردند.همانطور كه برگزاري جشن نوروز در كنار چشمه و آب از سنت‌هاي مهم اقوام ايراني‌ است؛ مردم خجند نيز براي برگزاري بعضي آئين‌هاي سنتي به كنار رودخانه مي‌رفتند.دختران تاجيك همچون دختران ايراني با آداب و سنن خاص خود به استقبال روزهاي شاد نوروز مي‌رفتند. طبق نوشته‌هاي تاريخي تقديس شاخه سبز بيد همواره از سنت‌هاي ديرين نياكان مرد خجند بوده، از اين رو دختران جوان، پوست شاخه‌هاي سبز «سياه بيد» كه چلكان مي‌خوانندش را جدا كرده و به موهاي خود مي‌زدند، آنان به اين طريق نقش رمزي عروس سال را تجسم مي‌كردند. دوشيزه‌هاي بالغ هم با آرزوهاي شيرين و به اميد سفيد بختي، از شاخه‌ها گلچنبرها ساخته و به آب رودها مي‌دادند. گويا هنوز هم برخي، اين رسوم را چون گذشته به جا مي‌آورند. همچنين در ساحل رودسير بيدزاري قرارداشت. روزهاي جشن نوروز در اين بيدزار زنان و دختران از شاخه‌هاي بيد، خيمه‌هايي برپا مي‌كردند. آنان كودكان بيمار را بر روي شاخه‌هاي جوان مي‌خوابانيدند.

دور ايران در 13 روز

$
0
0
در آستانه سال نو بسياري از هموطنان بار سفر مي‌بندند و تصميم مي‌گيرند تا چرخي دور ايران بزنند. مطمئناً قبل از شروع سفر هركس چيزي مي‌گويد و پيشنهادي مي‌دهد، از جنگل‌هاي شمال و سواحل درياي خزر و سرعين با آبگرم‌هايش و همدان با غار عليصدر و بوعلي‌اش گرفته تا جنوب و خليج هميشه فارس و جزيره‌هاي زيبايش.اينجا ايران است و هر وجبش دنيايي ديدني و فضايي آرامش‌بخش؛ گستره‌اي با انبوهي از نقاط طبيعي و اماكن تاريخي و ميراثي ماندگار از يك تمدن بزرگ.همه خوب مي‌دانيم اصفهان است و ميدان نقش جهان و منار جنبان و زاينده‌رود كم‌آبش. تبريز و بازار زيباي قديمي‌اش. شيراز و حافظ و سعدي و شاهچراغ و تخت‌جمشيدش و يزد و ميدان امير چخماق و بادگيرهاي منحصربه‌فردش و... اينجا ايران است با صدها نقطه زيبا و بكر و ديدني كه بخشي از آنها شهره خاص و عام است و تعدادي نيز اگر شهرتشان به اندازه نقاط معروف نباشد، حتماً در زيبايي و بكر و ديدني بودنشان كم از آنها ندارند و بعضاً كهن‌تر و عظيم‌تر و جذاب‌تر نيز هستند. بياييد سفرهاي عيد امسال را به نقاطي اختصاص بدهيم كه اگر كمتر از آنها نامي شنيده‌ايم، به جايش با يك بار سفر به آن اماكن حتماً خاطره‌اي ماندگار در ذهنمان ثبت و بدون اغراق، اولين گزينه در سفرهاي بعديمان خواهند شد. مي‌خواهيم به مناطقي سفر كنيم كه وقتي خاطره‌اي از آنجا براي دوستان و آشنايانمان تعريف كرديم، نگويند «آره، ديدم!» بلكه بگويند «عجب جايي بوده، خوش به حالتون!» پس وسايل سفرتان را ببنديد كه مي‌خواهيم ايران را در ۱۳ روز بگرديم. از همين جا شروع مي‌كنيم. راه بيفتيد، كمي جلوتر، بپيچيد دست راست، مستقيم تا... كشه و مساجد روحاني‌اشحالا آهسته بچرخيد و به سمت اصفهان حركت كنيد. هنوز فرصت زياد داريد و تا سيزده به در خيلي مانده. در ۱۰۰ كيلومتري اصفهان و ۳۵ كيلومتري شهرستان نطنز روستايي است به نام كشه. اين روستا با رشته‌كوه‌هاي فراوانش كه معروف‌ترين آن كوه كركس است، آب و هوايي كوهستاني دارد. كشه از زيباترين روستاهاي ايران به شمار مي‌آيد كه باغ‌هاي فراوانش هنوز نتوانسته است آن طور كه بايد و شايد اين روستا را بشناساند. كشه داراي ۱۹ محله به نام‌هاي خاك سفيد، هنويه، در حسينيه، در گاراژ، باغلا، پريار، ورتخته، اسبر، پاكمر، ماهيه، روي قلعه، در حمام، الله‌آباد، گهر، كربلايي‌علي، باغناره، مارچون، لاجه و سرچشمه است كه ديدن اين محله‌ها خالي از لطف نيست. همچنين مساجد زيباي اين روستا حال و هوايي ديگر به كشه داده‌اند. درياچه سپيد و غارهاي پرآبقم شهري آشنا براي هر گردشگر ايراني و خارجي است اما بعد از زيارت، علاه بر گشتي در شهر و خريد از بازار سنتي قم كه به محض ورود به شهر بوي عطر آن به مشام مي‌رسد و سال‌هاست ميزبان مسافراني است كه سوهان و مهر و سجاده‌اش را به عنوان سوغات با خود مي‌برند، سري هم به درياچه نمك بزنيد كه زيبايي مسحوركننده‌اي دارد. اين درچه بخشي از كوير نمك است كه در شرق قم واقع شده و فقط زمستان‌ها آب دارد. حضور ورقه‌هاي نمك و برداشت آن كه از اوايل تابستان در منطقه جنوبي اين درياچه آغاز مي‌شود، زيبايي خاص خود را دارد. درياچه حوض سلطان نيز يكي از معروف‌ترين ديدني‌هاي اين شهر است اما زيباترين نقطه قم در ۶۰ كيلومتري اين شهر در كوه اردهال است كه چهار غار را در دل خود جاي داده است. در داخل يكي از آنها به نام غار وشنوه منبع عظيمي از آب يافت مي‌شود. اين آب از شكاف كوه سرازير شده و به صورت چشمه فوران مي‌كند، همچنين شهر كهك از سه سمت مشرف به ارتفاعات است و دره زيدان در شرق آن قرار دارد. اين شهر داراي آب و هوايي معتدل است. وجود امامزاده زينب خاتون(ع)، خانه ملاصدرا و غار معروف كهك، جذابيت‌هاي خاص خودشان را دارند كه نظر هر گردشگري را به خود جلب مي‌كند، ديدن آن در تعطيلات نوروزي خالي از لطف نيست. زيباي پنهان لرستان استان لرستان از جمله استان‌هايي است كه هرگز جرئت حذف آن از ليست گردشگري وجود ندارد. اين استان جاذبه‌هاي طبيعي فراواني دارد كه از جمله آنها مي‌توان به آبشار آب سفيد، آبشار بيشه، پل شكسته و پل كشكان، درياچه شط تمي و غار كوگان اشاره كرد اما غار زيبايي به نام كلماكره در شرق يكي از آخرين كوه‌هاي شهرستان پلدختر وجود دارد كه از ديد گردشگران دور مانده است. پيشاني غار ۵/۱ متر جلوتر از پايين دهانه آن است و به همين دليل اين غار از ديدها پنهان است اما در سال‌هايي نه چندان دور چوپاني اين غار را پيدا كرد و توانست ششمين گنجينه بزرگ جهان را از آن خارج و تقديم تاريخ ايران كند كه بسياري از اشياي به جاي مانده از دوره هخامنشيان كه در حال حاضر در موزه‌هاي خارج از كشور نگهداري مي‌شود، از اين غار شگفت‌انگيز بيرون آمده است. هندوستان كوچك ايراندر شمال استان زنجان روستايي است به نام طارم. جايي كه فقط بايد ديد و در قالب كلمات نمي‌توان تعريفي از آن ارائه كرد. عبور رودخانه عظيم قزل‌اوزون و ريزابه‌هاي متعدد آن از منطقه طارم، باعث آباداني و رشد كشاورزي و دامداري در اين منطقه شده است. وجود كهنسال‌ترين درختان استان زنجان در اين شهر به همراه آثار طبيعي و جاذبه‌هاي تاريخي، ‌استعداد جهانگردي ويژه‌اي به اين منطقه داده است. قسمتي از درياچه سد سفيدرود كه در شهر طارم واقع شده، دامنه ارتفاعات، جنگل‌ها، چشمه آب معدني الله بلاغي، غار خرمنه‌سر، روستاي تشوير، روستاي شاه‌نشين و ديگر روستاهاي ييلاقي با آب و هواي مناسب، چشم‌انداز باغ‌ها و كشتزارهاي برنج كه زنجان را هندوستان ايران كرده است، همگي از جاذبه‌هاي طارم هستند كه به همراه سكوت و آرامش دلپذيرش، مقدمات استراحت كم‌نظير و دلچسبي را براي مسافران نوروزي فراهم مي‌كند. همچنين قلعه شميران، قلعه سانسيز، بناي امامزاده حيدر، بناي امامزادگان عوف و هاشم(ع)، چهار طاقي‌هاي طارم، آتشكده تشوير، آتشكده الزين و آتشكده پيرچم از جمله بناهاي ارزشمند و ديدني شهرستان طارم به شمار مي‌آيند كه در كنار طبيعت زيبا و منحصر به فرد منطقه، طارم را به نگيني درخشان براي گردشگران تبديل كرده است. بهشت كوچك با چشمه‌هاي بزرگآيا تاكنون نام «سي سخت» را شنيده‌ايد؟ كمي راهنمايي مي‌كنيم؛ بهشتي كوچك در جنوب غربي ايران و يكي از شهرهاي كهگيلويه و بويراحمد. در ۳۵ كيلومتري شهر ياسوج در دامان طبيعتي شگفت‌انگيز، تابلوي زيبايي از نقاشي آفرينش را مشاهده مي‌كنيد كه مسحور و مجذوب آن مي‌شويد. آبشارها، چشمه‌ها، كوه‌ها و درياچه‌هايي كه شايد در هيچ جاي دنيا نمونه آن را نتوان يافت؛ منطقه‌اي با آب و هوايي كوهستاني و طبيعتي شگفت‌انگيز كه هر مسافر و گردشگري را مبهوت خود مي‌سازد.آبشارهاي خروشاني مانند آبشار ناري و كوه‌گل از جمله مهم‌ترين آبشارهاي سي‌سخت هستند و جالب اينكه بزرگ‌ترين و پرآب‌ترين چشمه در سي‌سخت قرار دارد كه به چشمه «ميشي» معروف است. اين چشمه در پايين گردنه بيژن قرار گرفته و آب آن زمين‌‌هاي زراعي ده بزرگ سي‌سخت را آبياري مي‌كند. چشمه سردو، چشمه تاگي و چشمه طوف مشرف بر شهر توريستي سي‌سخت هستند. اين چشمه‌ها در مسير صعود به قله دنا قرار دارند و در تمام فصول سال داراي آبي گوارا و خنك مي‌باشند. از آنجا كه سي‌سخت در دامنه دنا از رشته‌كوه‌هاي زاگرس واقع شده است، اطراف آن را كوه‌هايي زيبا از جنگل بلوط با پوشش خاص طبيعي فراگرفته است. سراب سنقر، شگفتي طبيعتكرمانشاه را با آن نان‌برنجي‌ها و خرمايي‌ها و كاك‌هاي منحصر به فرد و خوشمزه‌اش همه مي‌شناسند. نمي‌دانيم بايد از طاق‌بستان و غار قوري‌قلعه و تاريكه بازارش بگوييم يا از مسجد چهلستون و كليساي ارامنه و معبد آناهيتايش.اما در ۸۵ كيلومتري شمال شرقي كرمانشاه شهري است به نام سنقر. درحال حاضر سنقر از نواحي جالب توجه و زيباي كرمانشاه به شمار مي‌آيد كه در جلگه هموار و زيبايي واقع شده و اطراف آن را رودخانه، سبزه‌زار، باغات و بيشه‌زارها فراگرفته است. همچنين قله كوه‌هاي آن تا اواخر تابستان از برف مي‌درخشد و از جهات طبيعي داراي ارزش‌هاي جهانگردي بالايي است.بوميان منطقه معتقدند در دوران سلجوقيان اين شهر داراي مرغي شكاري به نام سنقر بوده كه فقط در اين شهر وجود داشته و در هيچ جاي ايران نمي‌توانستيد اين‌گونه از پرنده را ببينيد. به همين دليل نام اين شهر را سنقر گذاشته‌اند. سنقر از شمال به شهرستان قروه، از شمال‌شرقي به شهرستان سنندج، از شرق به شهرستان اسدآباد و از جنوب و جنوب شرقي به شهرستان كرمانشاه محدود مي‌شود. غارهاي آوازكبوتر در جاده سنقر- كرمانشاه، قلعه بزه‌رود در روستاي بزه‌رود و گور دخمه دربند در سنقر از جمله مكان‌هاي تاريخي و ديدني شهرستان سنقر به شمار مي‌آيند. اما نبايد ديدن يك نقطه خاص را در اين منطقه از دست داد. در پنج كيلومتري جاده سنقر به كرمانشاه و در مجاورت روستاي تازه‌آباد سراب سنقر قرار دارد. آب اين سراب ديدني از زير كوه سراب با فشار و سرعت خاصي به صورت فواره بيرون مي‌ريزد و در زمستان گرم و در تابستان‌ها سرد است. آب گواراي اين سراب، آب آشاميدني روستاهاي اطراف را تأمين مي‌كند و سپس به رودخانه قره‌سو مي‌ريزد. شهر رودها و قطار زرشك در فاصله ۲۵ كيلومتري شمال شاهرود و قبل از مجن روستايي قرار دارد به نام «نكارمن» كه به آن «نوكارمن» هم مي‌گويند. اين روستا در دهستان خرقان در بخش بسطام قرار گرفته است. پس از طي ۱۳ كيلومتر در جاده شاهرود به مجن، وارد جاده فرعي روستاي نكارمن مي‌شويم كه در ادامه اين مسير و در دامنه كوه شاهوار، آبشار كوچك و زيباي آن نشانه‌اي براي صعود كوهنوردان به حساب مي‌آيد. روستاي نكارمن و روستاي تاش، از مسيرهاي اصلي صعود به قله شاهوار است. رودخانه فصلي نكارمن به طول ۱۵ كيلومتر از دامنه‌هاي جنوبي رشته كوه شاهوار و از چشمه‌هاي زلال آن منشأ مي‌گيرد و در ادامه به رودخانه تاش مي‌پيوندد. اين رودخانه در فصول گرم سال خشك مي‌شود. مناطق زيبايي مانند قطار زرشك و چشمه هفت‌رنگ فرحزاد نيز از ديدني‌هاي نكارمن به حساب مي‌آيد. اين محل يكي از جاذبه‌هاي شهر شاهرود است كه تنها براي افراد بومي آنجا شناخته شده است. مطمئن باشيد اين محل بكر هر گردشگري را شگفت‌زده مي‌كند. خريدهاي عيدانه در كنار تالاب رؤيايي در شمال غربي شهر اروميه، شهري مرزي قرار دارد به نام سرو كه حالتي گمركي و ترانزيتي دارد. سرو به دليل قرار گرفتن در نزديكي كوه‌هاي بلند مرزي داراي آب و هوايي سردسير و كوهستاني است و منطقه‌اي بكر و زيبا به حساب مي‌آيد. البته مرز سرو يكي از دروازه‌هاي كشور تركيه است. در مسير منتهي به مرز تك مغازه‌هايي ديده مي‌شود كه به آن بازارچه مرزي مي‌گويند اما بازارچه اصلي اين شهر از دو قسمت تشكيل شده كه سمت چپ آن مخصوص كفش و سمت راست به لباس اختصاص دارد. علاوه بر ديدن اين منطقه زيبا و پردرخت مي‌توان خريدهاي عيد را نيز در اين بازار انجام داد. تالاب كردخورد كه آق‌گل نيز ناميده مي‌شود در نزديكي روستايي به همين نام و در جنوب دشت نهاوند قرار گرفته است. پوشش گياهي خاص و زيباي اين تالاب به همراه وجود كوهي به نام كت در كنار آن چهره‌اي زيبا و شگفت‌انگيز از طبيعت را به نمايش گذاشته و منظره‌اي بي‌نظير را در برابر چشمان هر رهگذري ترسيم مي‌كند. در كنار پوشش گياهي ويژه منطقه، اين تالاب زيستگاه پرندگان زيبايي هم است كه روح زندگي به آن بخشيده‌اند؛ پرندگان مهاجري نظير فلامينگو، مرغ باران، حواصيل، آب چليك، گونه‌هاي مختلف اردك، غاز و كاكايي در اين تالاب زندگي مي‌كنند. بي‌شك، پايان زمستان و آغاز بهار يكي از كم‌نظيرترين و رؤيايي‌ترين مناظر طبيعي ايران، تالاب كردخورد است.

بالاترین میزان مصوبات هیات دولت به استان سمنان

$
0
0
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اعلام اين خبر گفت: با اشاره به اینکه این استان بالاترین مصوبات هیات دولت به بخش منابع طبیعی در کل کشور را به خود اختصاص داده، گفت: ۱۶ مصوبه با اعتبار ۱۰۵ ميليارد تومان در بخش منابع طبيعي به اين استان اختصاص يافته است. سید حسن میرعماد با بيان اينكه در دور سفر اول هیئت دولت به استان سمنان پنج مصوبه با ۵۲ میلیارد ریال اعتبار به تصویب رسید که اين مصوبات به صورت ۱۰۰ درصد اجرايي شده به مصوبات دور دوم سفر هیئت دولت در بخش منابع طبیعی اشاره كرد و افزود: تصویب شش مصوبه با اعتباری معادل ۱۱۵ میلیارد ریال حاصل این سفر بود که این مصوبات هم ۱۰۰درصد به اجرا در آمد و بهره برداری از آن نیز به اتمام رسید. مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با یادآوری اینکه در دور سوم سفر هیئت دولت نیز پنج مصوبه با اعتباری معادل ۸۸۰ میلیارد ریال برای این استان به تصویب رسید گفت: این مصوبات باید طی پنج سال اجرا شود که در حال حاضر ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند. میرعماد با اشاره به برخی پروژه های عمرانی در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری افتتاح شده در سال گذشته در این استان، افزود: این پروژه ها در هفته دولت و دهه فجر با اعتباری معادل ۳۰ میلیارد ریال افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.

این رتبه برازنده اصفهان نیست

$
0
0
نوروز امسال هم مثل گذشته باز سی و سه پل، خواجو و منار جنبان صدها مسافر را به سمت خود کشاند. اصفهان امسال هم مقصد مسافرانی شد که در فکر یافتن طبیعتی زیبا و شهری خرم و خوش آب و هوا با دیدنی های تاریخی بسیار، راهی نصف جهان شدند. اما انگار امسال شیرینی سالهای پیش را نداشت و از بد حادثه، همه خاطرات میهمانان این شهر و شهرهای مجاورش خوش نبود. چند هفته پس از پایان تعطیلات نوروزی، آمار و ارقام تصادفات و مرگ و میرهای جاده ای، استان اصفهان را در سکوی نخست حوادث جاده ای کشور در ایام تعطیلات نوروز۹۲نشاند و عنوان پرحادثه ترین استان در این ایام را به او بخشید! آماری که با وجود مهمان پذیر بودن این خطه در سالهای متمادی تاکنون بی سابقه بوده است. نوروز امسال جاده شاهین شهر، میمه، نجف آباد، تیران و دیگر شهرهای استان، بستر مجروح شدن بیش از یک هزار و ۴۰۷ نفر بود. ناگفته نماند که بلا فقط گریبانگیر مسافران نبود و با در نظر گرفتن حوادث شهری و کارگاهی، حوادث ساحلی و کوهستانی مجموع کل حادثه دیدگان نوروزی در استان اصفهان به سه هزار و ۷۸ نفر رسید! فقط راننده ها مقصرند؟!رخ دادن ده درصد از کل تصادفات جاده ای کشور در یک استان، آیا به چیزی بیشتر از بی احتیاطی رانندگان و شاید خستگی و خواب آلود بودنشان مربوط نمی شود؟! آیا آمار ۶۰ درصدی خودروهای واژگون شده در مسیرهای این استان، انگشت اتهام را به سوی نابسامانی و بی امنیتی جاده ها نشانه نمی رود؟! هر سال قبل از شروع فصل سفر، بازار اخبار " شناسایی نقاط حادثه خیز جاده ها" داغ می شود و مسئولان امر استانها سعی می کنند در نشان دادن آمارهای روبه رشد در این زمینه، گوی سبقت را از هم بربایند و برای اصلاح هرچه سریعتر این نقاط وعده و وعیدهایی (هر چند متناقض) دهند. اما انتشار اخباری چنین دردناک پس از اتمام تعطیلات، نشان می دهد که گاهی بر خلاف انتظار و البته قول های قرص و محکم، نه از احداث جاده جدید خبری بوده و نه از دوبانده شدن جاده های پرتردد قدیمی! گاهی حتی ترمیم آسفالت های خیابان های ورودی شهر هم فراموش می شود! کاش سال بعد در کنار اخباری چون کاهش زمان حضور نیروهای امدادی در محل حادثه، گزارش هایی از انجام اقدامات موثری در راستای افزایش ضریب ایمنی جاده ها هم به گوشمان برسد. امسال که گذشت، حالا چقدر نقطه حادثه خيز شناسايي شد و چقدر از اين نقاط واقعا اصلاح شد بماند. خدا كند اين آمار و ارقام حوادث جاده ای و مرگ و میرها ديگر تكرار نشود و سالهای بعد این وصله نه به نصف جهان بچسبد، نه به تن هیچ استان دیگری! خدا کند سکوی بالاتر بلاها برای همیشه خالی بماند!

راه اندازی آژانس‌های حمل خاک و نخاله در اردبیل

$
0
0
مدیرعامل پسماند شهری اردبیل با عنوان کردن این مطلب گفت: ما در شیوه‌نامه جدید سعی کردیم مشکلات از بابت سپرده متقاضیان تخریب ساختمان‌ها و حمل نخاله‌های ساختمانی را به نحوی برطرف کنیم تا حمل آنها به منطقه‌ای در نزدیکی هیر به شایستگی اتفاق بیفتد. علیرضا صفویان تصریح کرد: در گذشته افراد بعد از تخلیه نخاله در محل تعیین شده قبض‌های مربوط به دفع آن را برای شهرداری ارجاع می‌دادند تا بتواند مبلغ سپرده خود را دریافت کند که کار در پرداخت پنج الی شش قبض طولانی بوده و مشکلاتی را برای همشهریان به وجود می‌آورد. وی خاطر نشان کرد: ما در شیوه‌نامه جدید سعی کردیم چنین مشکلاتی را به حداقل برسانیم به طوریکه به تعداد محدودی خودروها و ماشین‌آلات حمل نخاله‌های ساختمانی مجوز و کارت تردد صادر کردیم تا با صدور مجوزهای لازم در قالب یک آژانس آماده به کار فعالیت خود را به صورت سازماندهی انجام دهند. همه چیز بر محور برنامه صفویان در ادامه سخنان خود اضافه کرد: ما از طریق فراخوان شرکت‌ها و پیمانکاران در صدد تأسیس آژانس حمل خاک و نخاله به همت شهرداری هستیم تا مشکلاتی که از این بابت به وجود می‌آید، برطرف شود. این مسئول بیان کرد: در این ارتباط ما با تخریب ساختمان روبه‌رو هستیم که براساس زیربنای ساختمان میزان تولید نخاله تعیین شده و دستگاه حمل‌کننده نیز بر همین اساس اعم از ۱۰ چرخ، شش چرخ و خاور کار حمل نخاله را انجام می‌دهند و بر مبنای تعداد بارنامه سریال‌دار هزینه‌ها دریافت می‌شود. وی ادامه داد: شورای اصناف و اتحادیه‌ها مجوز راه‌اندازی این آژانس‌ها را صادر می‌کنند و صلاحیت افراد نیز از سوی اماکن مورد تأیید قرار گرفته و ظرف روزهای آینده این آژانس‌ها فعالیت خود را آغاز می‌کنند. مدیرعامل پسماند شهری اردبیل یادآور شد: براساس شیوه‌نامه جدید صاحب واحد مسکونی موظف است میزان نخاله‌ها را ارزیابی کرده و خودروی مورد نیاز را از طریق آژانس درخواست کند. صفویان گفت:‌ در بخش دوم واحدهای احداثی جدید است که خروجی خاک آنها و همچنین میزان خاکبرداری مشخص بوده و بر همین اساس خودروی حمل‌کننده نیز تعیین می‌شود. وی افزود: قسمت سوم مربوط به خاکبرداری و گودبرداری ساختمان‌های تخریبی است که میزان بار و حمل آنها تعیین شده و بر همین اساس خودروی مورد نظر نیز پیش‌بینی می‌شود. صفویان تصریح کرد: شرکت‌های فعال در قالب آژانس‌ها موظف هستند باکس‌های تخلیه نخاله کمتر از یک خاور را نیز پیش‌بینی کنند تا در صورت نیاز به سرعت حمل نخاله انجام شده و کارها با سرعت عملیاتی شود.

راهیان نور بزرگترین و اثربخش ترین عملیات فرهنگی كشور

$
0
0
زائرین و کاروان های راهیان نور بزرگترین و اثربخش ترین عملیات فرهنگی كشور در طی چند سال گذشته می باشند. حركت راهيان نور كه از دهه ۷۰ و به صورت صددرصد مردمی و خودجوش شروع شد هرساله با استقبال بیشتر زائرین و کسانی که مشتاق هستند از یادمان های دفاع مقدس بازدید كرده و از نزدیک در جریان حوادث تلخ وشیرین دوران دفاع مقدس قراربگیرند روبرو شده است. در اين اردوها، گذشته انقلاب اسلامی و مردمانمان که در دفاع مقدس حضور پیدا کرده اند در قالب جزوه، نرم افزار، مطالعه کتاب و توسط راوی در صحنه واقعی ارائه می شود. *** هر ساله با افزایش کیفیت و کمیت این عملیات فرهنگی روبرو هستیم و آثار وبرکات روحی و معنوی این حرکت را به عینه در سطح کشور می بینیم. اینها حرف های سردار كاكي، فرمانده سپاه اميرالمؤمنين (ع) استان ايلام است که به تشريح ابعاد مختلف اردوهاي راهيان نور در این استان و نحوه اعزام، اسكان و خدمات رساني به زائرين در مناطق عملياتي و يادمان ها و زيارتگاه هاي دفاع مقدس در استان پرداخته و با بيان اينكه آمار و ارقام حرکت بزرگ راهیان نور نشان می دهد که ما هرساله با استقبال خوب مردم استان ایلام و سایر استان های دیگر روبرو هستیم، افزود: طي سال گذشته و ابتداي امسال ۲۹ هزار و ۴۰۶ نفر به مناطق عملیاتی و یادمان هاي دفاع مقدس در استان هاي ایلام، خوزستان وکردستان اعزام شده اند که متشکل از دانش آموزان، دانشجویان و قشرهای مختلف مردم استان بوده اند. وی ادامه داد: در اين مدت تعداد زائرینی که از سایر استان ها از یادمان های استان ایلام بازدید کرده اند ۲۲۴ هزار و ۷۹۱ نفر بوده اند. همچنين ۴۰ هزار و ۷۷۲ نفر در اردوگاه های استان ایلام و خوزستان که مديريت آنها برعهده سپاه استان ايلام بوده است اسكان داده شده اند همچنین از مهرماه سال گذشته تا امروز ۵۵۰ نفر روز راویتگري توسط راويان استان جهت معرفی یادمان ها و ارائه خدمات بیشتر به زائرین صورت گرفته است که در اين مدت خادمان خواهر و برادر ۳ هزار و ۴۲۸ نفر روز در یادمان هاي استان ایلام حضور داشته اند. * در بين يادمان هاي دفاع مقدس در استان ايلام بیشترین بازدید از یادمان شهدای شرهانی صورت گرفته است به نحوي كه ۲۱۰ هزار و ۵۳۴ نفر از اين یادمان دیدار کرده اند که به دلیل موقعیت مکانی وحوادث اتفاق افتاده در اين يادمان می باشد. فرمانده سپاه اميرالمؤمنين (ع) با اشاره به اینکه از اواخر اسفند ماه سال گذشته تا اوایل فروردین ماه سال جاری تعداد ۶۵۲ دستگاه روز اتوبوس برای انتقال زائرین به يادمان هاي استان بكارگيري شده است، گفت: يكي از ویژگی های خاص استان ایلام در موضوع راهيان نور اين است که یادمان های دفاع مقدس استان بكر و دست نخورده باقي مانده و به شكل دوران دفاع مقدس حفظ شده اند. البته ما در معرفی توانمندي هاي استان در بحث راهيان نور آنچنان که باید و شاید موفق نبوده ایم و اين كار نيازمند تلاش و پشتیبانی هم جانبه مسئولين استان است. سردار کاکی با بيان اينكه زائرینی كه در مناطق عملياتي حضور پيدا مي كنند از قشرهای مختلف جامعه هستند و به قشرهايی مثل دانش آموزان و دانشجویان محدود نمی شوند و هرکس به تناسب دیدگاه و برداشت خود یک سری انتظاراتی دارد، افزود: زائرین وقتی به استان خود برمی گردند با تبلیغ خودشان باعث آمدن زائرین دیگر در سال های بعد می شوند که نیاز دارد ما ظرفیت و زيرساخت هاي استان را جهت پذيرايي از خيل زائران گسترش دهيم.در حال حاضر نه ظرفيت پذيرش جمعیتی که طالب حضور در مناطق عملياتي دفاع مقدس در استان هستند را داریم و نه اين توان را داريم كه افرادی را که داوطلب شركت در اردوهاي راهيان نور مي باشند اعزام نماييم و شاید تنها بتوانيم از هر يكصدنفر فقط ۱۰ نفر و در مواردی حتي خیلی کمتر را اعزام کنیم، لذا نیاز است كه ظرفیت استان را بالا ببریم. * بی شک هر کار فرهنگی نیاز به هزینه، سرمایه و برنامه ریزی دارد و بخش عمده ای از كار راهيان نور را در حقیقت خود مردم انجام می دهند و بخشی از آن را ما باید لاجرم تهیه کنیم که امکانات لازم جهت اعزام مشتاقان و پذيرايي از زائران هنوز به اندازه اي که بتواند پاسخگو باشد در استان ما فراهم نشده است. فرمانده سپاه اميرالمؤمنين (ع) این مطالب را عنوان کرده و با بيان اينكه زائرین کربلای معلی یک ظرفیت استثنایی هستند که ما اصلاً نتوانسته ایم از این ظرفیت در استان استفاده کنیم، ادامه داد: این زائرین می توانند در رفت و برگشت از کربلای معلی از کربلای ایران بازدید کنند كه این ظرفیت منحصر به فردي برای استان ایلام است كه کنار گمرک و پايانه مرزی که زائرین اعزام می شوند با فاصله چند کیلومتر ما زیارتگاه و یادمان دفاع مقدس داریم که اگر بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم هم از نظر معنوی و معرفی استان و هم از نظر مسائل اقتصادی براي استان مفيد خواهد بود. سردار كاكي گفت: هر چند سعي نموديم با برپايي ایستگاه های صلواتی، با برنامه هاي تئاتر خياباني و بیابانی، با توزیع محصولات و اقلام فرهنگي و برگزاري نمایشگاه هاي کتاب فضاسازی محیطی را در سطح استان انجام دهيم اما متاسفانه فضاسازی محیطی توسط دستگاه های دولتی بخصوص شهرداری ها در شهرهای ایلام، دهلران و مهران که محل ورود زائران راهيان نور است آن طور که باید و شاید نمود نداشت در صورتی که استان های دیگر بخصوص خوزستان، از ورودی دروازه شهر تا انتهای محور ورودی و خروجی، انباشته از فضای معنوی دفاع مقدس و شهدای برجسته و شهدای محلی و شهرستانی است. فرمانده سپاه اميرالمؤمنين (ع) استان ايلام افزود: یک ظرفیت دیگر كه در بحث راهيان نور در استان های دیگر وجود دارد اما ما در استان ايلام نتوانسته ايم از آن بهره برداري كنيم اين است كه خیلی از کارمندان ادارات و نهادهای دولتی خواهان آن هستند كه به صورت خانوادگی و با خودروهاي شخصي يا به صورت جمعی در اردوهاي راهيان نور شركت كنند اما دستگاه های ما هنوز خیلی هايشان نتوانسته اند از این ظرفیت به آن شکل استفاده کنند و این مقوله را در دستورکارخوذ قرار نداده اند. وي با بيان اينكه صحبت های استاندار ایلام نشان دهنده رغبت به کار و سرمایه گذاری در موضوع راهيان نور است، گفت: بخشی از ادارات استان مانند هلال احمر، دانشگاه علوم پزشکی، آموزش و پرورش، استانداری، صدا و سیما، فرمانداری های مهران، دهلران و ایلام همکاری های خوبي با ما داشته اند و من لازم می دانم از آن ها تشکر کنم . می طلبد که همه دستگاه ها کمک بکنند و بیشتر به موضوع اردوهاي راهيان نور بپردازند. سردار كاكي حاصل حضور كاروان هاي راهيان نور در استان را هم از نظر معنوی و فرهنگی و هم از نظر سرمايه گذاري مادي و گردشگري و شناسايي استان ثمربخش دانست و گفت: زائری که می آید زمان برگشت عقبه ای دارد، یک وابستگی هایی دارد و برای افرادی تعریف می کند و فقط بحث معنوی و فرهنگی نیست بلكه بحث سرمایه گذاری های مادی و معرفي استان هم مطرح است. فرمانده سپاه استان ايلام شركت در اردوهاي راهيان نور را براي زائران اثرگذار، تأمل برانگیز و داراي آثار فرهنگی و معنوی دانست و گفت: ما هر سال با جمعیت بیشتری در اردوهاي راهيان نور روبرو هستیم و افراد زيادي هستند كه بارها و بارها در اين اردوها شرکت می کنند كه استقبال خوب مردم و وقت گذاشتن برای این موضوع نشان مي دهد عليرغم موفق نبودن در پاسخ دهي مطلوب به بیشتر ظرفیت ها، نتیجه اين اردوها براي كشور و زائرين به خصوص جوانان خیلی خوب و مثبت بوده است.

ساخت ۸۴ واحد مسکن توسط خیرین

$
0
0
علیرضا قربانیان، با اشاره به فعالیت انجمن خیرین مسکن ساز در این استان به خبرنگار شبستان گفت: این انجمن ساخت ۸۴ واحد مسکونی را در استان یزد به پایان رسانیده و یک هزار و ۳۰۸ واحد دیگر را در دست ساخت دارد. مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان یزد واحدهای در حال ساخت را شامل ۹۶ واحدی ابوطالب دو، ۲۴۰ واحدی ابوطالب سه،۹۰واحدی ابوطالب یک،۴۸۰ واحدی جوانان یادگار امام، ۸۱ ابوطالب چهار،۱۵۹ واحدی ابوطالب پنج،۶۶ واحدی ابوطالب شش و ۹۶ واحدی ابوطالب هفت ذکر کرد. قربانیان با اشاره به اهداف و ماهیت انجمن خیرین مسکن ساز استان یزد، گفت: این انجمن با هدف اشاعه فرهنگ مشارکت و جلب کمک های مردمی و خیرین به منظور ساخت وتولید مسکن ارزان قیمت برای نیازمندان راه اندازی شده است. وی گسترش فرهنگ سنت حسنه وقف در امر تامین مسکن محرومان از طریق بسترسازی مناسب با رعایت احکام، ضوابط و مقررات وقف، عمری، سکنی و وقف انتفاع را از دیگر اهداف راه اندازی این انجمن دانست. قربانیان، تلاش در جهت اعتلا فرهنگ ساخت و تولید مسکن مناسب و ارزان قیمت، تلاش درجهت تقویت بنیه مالی انجمن و تامین منابع لازم، نظارت برحسن تحقق منویات و اهداف شرعیه خیرین و واقفین مسکن ساز در طول حیات آنان و بعد از آن را از اهداف انجمن خیرین مسکن ساز استان یزد ذکر کرد. وی همچنین تلاش در جهت ساخت و ساز و تولید انبوه مسکن ارزان قیمت با استفاده از فن آوری های جدید مناسب با هدف واگذاری و خانه دارشدن اقشارآسیب پذیر و نیازمند و کمک در جهت کاهش قیمت مسکن دانست. قربانیان، افزایش مشارکت های مردمی، قبول تولیت، وصایت، نظارت درموقوفات واقفان و خیرین مسکن ساز را اهداف راه اندازی انجمن خیرین مسکن ساز دانست.

ثبت ۴ اثر فرهنگی در فهرست آثارملی

$
0
0
علی کاظمی با بیان اینکه آیین علم گردانی در جاجرم، هنر پرده خوانی روز عاشورا، آیین شام غریبان در بجنورد، هنر تعزیه‌خوانی در بجنورد در فهرست آثار نمونه و در خطر به ثبت رسیده است، افزود: تعداد کل آثار ثبتی ۵۱۴ عدد است که از این تعداد ۲۵ عدد مربوط به آثار طبیعی، ۴۶۳ عدد مربوط به آثار تاریخی و ۲۶ عدد مربوط به آثار ناملموس است. کاظمی ادامه داد: دراجرای ماده یک قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی حفظ میراث فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ هجری خورشیدی مجلس شورای اسلامی و در اجرای ماده ۱۲ کنوانسیون فوق و مواد ۲ و سه آیین نامه اجرایی قانون مذکور مصوب سال ۶ بهمن۸۷، این چهار اثر به ثبت رسیده‌اند. وی گفت: از تاریخ ثبت، هرگونه اقدام که منجر به حفظ و احیای این آثار گردد مورد تاکید است.

کشف اشیای عتیقه در علی آباد کتول

$
0
0
فرمانده یگان حفاظت این اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان با اعلام این خبر گفت: درپی گزارش مخبرین ودوستداران میراث فرهنگی مبنی بر نگهداری اشیاء عتیقه توسط افرادی درشهرستان علی آباد کتول، یگان حفاظت میراث فرهنگی با قراردادن موضوع دردستورکار به محل مورد نظر مراجعه کرد. سرهنگ علی اصغر عقیلی افزود: پس از اطمینان از صحت وسقم موضوع با مراجعه به فرماندهی نیروی انتظامی و با همکاری پلیس اطلاعات و انجام یکسری اقدامات اطلاعاتی اشیاء عتیقه درمنزل مسکونی یکی از متهمین کشف و ضبط شد. وی با بیان اینکه این اشیای عتیقه جهت انجام مراحل قانونی وکارشناسی به مرکزاستان ارسال شد،افزود: متهمین نیز دستگیر و به مراجع قانونی فرستاده شدند. عقیلی ادامه داد: این اشیاء عتیقه به دست آمده شامل: ۲۰ عدد ظرف سفالی، ۴عدد ظرف مشکوک به خاک نقره، ۱ عدد دستبند فلزی، ۱ عدد سنگ بلوری، ۴عدد شیء سنگی و ۳ عددسکه می باشند.

حفاری‌های غیرمجاز و بدون مجوز ممنوع!

$
0
0
علیرضا نوین افزود: اجرای طرح موسوم به نهضت آسفالت که طی ۵ سال گذشته به عنوانی یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های عمرانی وخدماتی در دستور کار شهرداری تبریز قرار داشت در سال جاری نیز با جدیت دنبال می‌شود و مجموعه شهرداری تبریز، مناطق ده‌گانه و سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه از ابتدای سال جاری، ضمن مطالعه و اولویت‌بندی مناطق و محلات شهری، اقدامات لازم را درستای اجرای این طرح انجام داده‌اند. وی افزود: در حال حاضر بخش عمده‌ای از خیابان‌ها و معابر اصلی و مرکزی شهر و نیز محلات و خیابان‌های فرعی تحت پوشش طرح نوسازی و اصلاح آسفالت قرار گرفته‌اند و اجرای این طرح به تناوب در دیگر مسیرها، خیابان‌ها، معابر و محلات شهر تبریز ادامه خواهد داشت. نوین ادامه داد: با توجه به در پیش بودن فصل تابستان به عنوان یکی از مهم‌ترین فصول مسافرپذیری تبریز، آماده‌سازی شهر به منظور استقبال شایسته از میهمانان ورودی به تبریز در اولویت است. شهردار تبریز با تأکید بر این که حفاری‌های غیرمجاز و بدون مجوز برخی دستگاه‌ها و سازمان‌های خدماتی در سطح شهر یکی از اصلی‌ترین عوامل تخریب آسفالت و بدمنظر شدن خیابان‌های شهر به شمار می‌رود از تمام سازمان‌ها و دستگاه‌های خدماتی به ویژه ادارت آب، برق و گاز خواست پیش از اقدام به هرگونه حفاری مجوزهای لازم را از شهرداری تبریز اخذ و هماهنگی‌های لازم را به عمل آْورند.

احداث ۶ ذخیرگاه جنگلی در استان

$
0
0
در راستای حفظ و احیای گونه های نادر در جنگلهای استان سمنان تعداد ۶ ذخیره گاه جنگلی به مساحت ۱۱۵۰ هکتار در استان احداث گردیده است. رئیس اداره جنگل و جنگلکاری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اعلام این خبر گفت:این ذخیره گاهها که به حفاظت از درختان و درختچه های ارس و بلوط اُوری اختصاص دارد در شهرستانهای شاهرود،دامغان و مهدیشهر قرار دارند. بهزاد گلابیان ادامه داد:ارس از گونه های سوزنی برگ بومی ایران است که محدوده پراکندگی آن دامنه های جنوبی البرز و مناطق کوهستانی ایران است، این درختچه همیشه سبز و مقاوم با استقرار در مناطق خشک و سرد نقش مهمی در حفظ خاک و پایداری اکوسیستم های کوهستانی دارد. وی با اشاره به اینکه بلوط اُوری نیز از گونه های با ارزش جنس بلوط می باشد که با استقرار در مناطق ارتفاعی علاوه بر حفظ خاک نقش کم نظیری در تغذیه حیات وحش و زیستگاه آنها دارد افزود: با ایجاد ذخیره گاههای جنگلی و اجرای پروژه هایی مانند حصارکشی و حفاظت و ... از ورود دام به رویشگاه گونه های نادر و در معرض خطر انقراض جلوگیری می شود تا به زادآوری و تجدید حیات آنها کمک شود و از تخریب و یا انقراض آنها ممانعت گردد. بنا به گفته گلابیان این ذخیره گاهها بر اساس دستورالعمل های صادره از سازمان جنگلها بعنوان مناطق قرق آگهی شده و ورود دام به آنها نیز ممنوع می باشد.

اعزام تيم كارشناسي مركز حركت هاي جهادي به مناطق زلزله زده

$
0
0
مسئول بسيج سازندگي استان بوشهر با اعلام این خبر گفت: نيروهاي بسيج سازندگي استان بوشهر و گردان امام حسين (ع) از نخستين لحظات وقوع زمين لرزه در منطقه حاضر شدند و به امداد رساني به مصدومان پرداختند . ناصر دولاح با بيان اينكه فرمانده سپاه استان و معاون سازمان بسيج سازندگي در منطقه حضور يافتند، افزود: بسيج سازندگي استان هاي شيراز – اصفهان – آذربايجان شرقي براي اعزام و امداد رساني اعلام آمادگي كرده اند . مسئول بسيج سازندگي استان بوشهر با بیان اینکه براي پشتيباني از گروه هاي جهادي ابتدا بايد نوع تخصص و فعاليتشان مشخص شود و سپس در مناطق مورد نظر مستقر شوند، چادر، پتو، پوشاك و كمك هاي نقدي را از نياز هاي فوري مردم اين مناطق اعلام كرد. به گفته دولاح ميزان تخريبي كه در مناطق زلزله زده وجود دارد در هر منطقه متفاوت است . در كل ۳۸۰۳ واحد مسكوني ۱۰۰ درصد تخريب شده است ، در بخش شهر شُنبه تخريب منازل مسكوني بالاي ۹۰ درصد بوده است . شهر شُنبه مرکز بخش شنبه و طَسوج در شهرستان دشتی استان بوشهر است.

نباید دچار روزمرگی شویم

$
0
0
اهداف انسانها داراي چهار وي‍ژگي دقيق و روشن ، بزرگ و وسيع ، مادي و معنوي و تقسيم اهداف بزرگ به كوچك می باشند اما باید اذعان کرد که ۹۷درصد مردم جهان هدف مشخصي در زندگي ندارند. دكتر فرهنگ از اساتيد برجسته روانشناسي حوزه و دانشگاه در همايش بصيرتي با موضوع هدف، در جمع پاسداران و بسيجيان شهرستان ابهر با بيان مطلب فوق گفت: هرچند مردم فكر مي كنند داراي هدف هستند ولي اهدافشان دچار روزمرگي است. وی ادامه داد: در چهار ويژگي فوق اصلا مهم نيست كه امكانات رسيدن به اهداف مهيا باشد يا نه، بلکه اراده ومصمم بودن براي رسيدن به هدف با توكل بر حق تعالي مهم مي باشد . خداوند همه امكانات را براي رسيدن به هدف به انسانها عطا فرموده ولي برخي از انسانها توجه ندارند و يا به دليل غوطه ور بودن در زندگي روز مره غافل بوده و يا با چشم باز نمي نگرند . دكتر فرهنگ با اشاره به اینکه انسان بايد به تمامي نعمت هاي عطا شده توسط خالق هستي عميقا توجه داشته و شكر گذار نعمت ها باشد كه شكرگذاري موجب فزوني نعمت هاي الهي خواهد شد، گفت: اگر خداوند كسي را دوست داشته باشد او را وسيله اي براي گره گشايي مشكلات مردم قرار مي دهد. اهداف انسان ها خواسته هايي است بسيار دقيق و روشن كه ذهن را به شدت درگير مي كند و رسيدن به خواسته هايش كه همان ارزش هاي والا هستند را محتمل مي سازد. رسيدن به اهداف والا با برنامه ريزي دقيق و آينده نگري با تفكري منطقي و روشن عملي خواهد شد، همچنان كه حضرت علي (ع) مي فرمايند: بزرگ فكر كن و كوچك عمل كن.

ايجاد ۶۸۰۰ فرصت شغلی برای مددجویان

$
0
0
رئوف رحیمی گفت: این تعداد فرصت شغلی با صرف اعتباری بالغ بر ۴۴۰ میلیارد ریال که ۳۷۲ میلیارد ریال از این مبلغ از محل اعتبارات قرض‌الحسنه و هزار و ۹۲۴ طرح آن نیز با اعتباری بالغ بر ۶۸ میلیارد ریال از محل اعتبارات امدادی بوده، ایجاد شده است. وی از ثبت ۱۷ هزار و ۳۷۶ مورد درخواست اشتغال مددجویان در استان خبر داد و گفت: ۱۵ هزار و ۸۵۲ مورد از این تعداد تا‌کنون مشاوره شده‌اند. به گفته معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی کردستان، ۱۲ هزار مورد نیز برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل در سطح استان معرفی شده‌اند. اين مسئول از خودکفایی بیش از ۵ هزار و ۶۳۸ مددجوی زیرپوشش این نهاد در سال گذشته خبر داد و افزود: ۱۷ هزار و ۳۴۸ مددجو نیز زیرپوشش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کارآفرینی قرار گرفته‌اند. برای ۷۳۱ مددجوی زیرپوشش نیز از طریق کاریابی شغل ایجاد شده است. ۳ هزار و ۱۷۷ نفر از مجریان موفق طرح‌های اشتغال نیز در سال گذشته زیرپوشش بیمه‌های اجتماعی قرار گرفته‌اند. وی با اشاره به اجرای ۲۹ هزار و ۹۷۳ بازرسی از شغل‌های ایجاد شده توسط کارشناسان کمیته امداد در سال گذشته خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز ۱۴ هزار طرح اشتغال ایجاد شده در سطح استان تحت نظارت قرار دارد. معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی کردستان افزود: تا زمانی که مددجویان اقساط تسهیلات دریافتی را پرداخت می‌کنند از حمایت‌های نظارتی و فنی کمیته امداد برخوردار هستند.
Viewing all 697 articles
Browse latest View live