Quantcast
Channel: جوان آنلاين - آخرين عناوين ايران :: rss_full_edition
Viewing all 697 articles
Browse latest View live

گشایش نخستین اتوبوس موزه حیات وحش کشور

$
0
0
استاندار سیستان و بلوچستان در آئین گشایش نخستین اتوبوس موزه حیات وحش کشور در زاهدان ،محیط زیست گیاهی و جانوری این استان را گنجینه ای از گونه های نادر و کمیاب كشور برشمرد. حاتم ناروئی اظهار داشت: ظرفیت‌های طبیعی و توانمندی‌های زیست محیطی استان باید هر چه بیشتر شناخته و به دیگران معرفی شود. وی با بیان این که سیستان و بلوچستان از طبیعت منحصر به‌ فرد با جاذبه‌های گردشگری فراوانی برخوردار است، افزود: معرفی و شناسایی این ظرفیت‌های ارزشمند باید بر اساس یک برنامه‌ریزی‌ روشن و مشخص انجام شود. ناروئی از گیاه خار شتر که در استان به وفور یافت می شود بعنوان گونه ای نادر و منحصر به فرد در کشور یاد کرد و بیان داشت: در کنار ریشه این گیاه غده ای قرمز رنگ وجود دارد که با قرار دادن هسته میوه هندوانه در درون این غده می توان میوه هندوانه تولید کرد. وي راه اندازی موزه حیات وحش سیار را از اقدامات بسیار خوب اداره كل حفاظت محیط زیست استان دانست و تصریح کرد: این امر موجب آشنایی بیشتر مردم با گونه های مختلف جانواری كمیاب استان از جمله تمساح پوزه كوتاه، انواع آهو، قوچ، میش، خرس سیاه و گوره خر خواهد شد. همچنین در ادامه «خسرو افسری» مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: ۲۷ گونه نادر و كمیاب جانواری استان از جمله تمساح پوزه كوتاه، خارپشت، انواع مار و پرندگان در این موزه برای بازدید عموم به نمایش در آمده است. وی افزود: این گونه های جانوری به صورت تاكسیدرمی در یك دستگاه اتوبوس اهدایی شهرداری زاهدان به قیمت دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال به عنوان موزه حیات وحش، به نمایش در آمده است. افسری با اشاره به وجود دو موزه حیات وحش ثابت و سیار در سیستان و بلوچستان گفت: فرهنگ موزه و بازدید از آن هنوز در بین مردم استان جا نیفتاده است به همین سبب تلاش برای ترویج فرهنگ موزه آغاز شده است.

راه اندازي نگارخانه دائمی در دماوند

$
0
0
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دماوند با اعلام اين خبر گفت: یکی از اقدامات این نهاد در سطح شهرستان که سالها مغفول مانده بود، راه اندازی نگارخانه ایی دائمی است که همزمان با راه اندازی دو مرکز سینمایی در منطقه دماوند و رودهن در دهه مبارک فجر افتتاح و به بهره برداری می رسد. مهدی بهرامی یکی از برنامه های این نهاد را ساماندهی انجمن های موجود در منطقه خواند و افزود: شهرستان دماوند دارای چندین انجمن سینمایی، موسیقی، شعر و ادب، داستان، خوشنویسی و ... است که با ساماندهی مجتمع کوثر، انجمن ها نیز به زودی ساماندهی شده و از امکانات کافی بهره مند می شوند. این مقام مسوول گفت: این نهاد فرهنگی شهرستان از هنرمندان و پیشکسوتانی که با هدف توسعه بخش فرهنگی شهرستان چه در بخش عام و چه خاص تلاش می دارند، حمایت می کند. رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دماوند با اشاره به پتانسیل های این منطقه، خاطرنشان کرد: دماوند با داشتن مردمی ولایتمدار، دیندار و پیشکسوتانی هنرمند از پتانسیل های ارزشمندی برخوردار است و در صورت مشارکت نسل جوان و پیشکسوت می توان این منطقه را چه در استان و چه در کشور الگو کرد. این مسوول توسعه کانون های مساجد را در راستای توسعه آرمان های دینی بسیار مفید خواند و ادامه داد: برگزاری برنامه های فرهنگی با هدف توسعه فرهنگ عمومی در بین مردم جامعه می تواند نقش موثری در مسیر جهاد فرهنگی ایفا نماید.

اعزام کاروان راهیان نور به مناطق عملیاتی

$
0
0
سرهنگ اسماعیل غلامی تصریح کرد: رسانه‌ها رسالت بسیار سخت و سنگینی در انتقال ارزش‌های دفاع مقدس بر عهده دارند که باید همچنان با ‌صلابت در انتقال فرهنگ شهادت و دفاع مقدس به نسل جوان تلاش کنند. معاون تبلیغات و روابط عمومی سپاه روح‌الله استان مرکزی با بیان اینکه نهادینه شدن فرهنگ ایثار و شهادت در بین جوانان از ضروریات امروز جامعه است، خاطر نشان کرد: خبرنگاران و اصحاب رسانه در تبیین دستاوردها و ارزش‌های دوران دفاع مقدس نقش بسیار مؤثری بر عهده دارند و باید در این زمینه همت مضاعف داشته باشند. غلامی تاکید کرد: خبرنگاران در زمان کنونی همچون بسیجیان و رزمندگان دوران دفاع مقدس هستند که باید از نظام و ارزش‌های آن در جایگاه خطیر خود دفاع کنند که یکی از راه‌های حفظ نظام تبیین ابعاد مختلف دفاع مقدس است. وی با تاکید بر اینکه رسانه‌ها نقش تعیین کننده‌ای در تشریح اهداف دفاع مقدس ایفا می‌کنند، گفت: اردوی رسانه‌ای راهیان نور با هدف تبیین نقش رسانه‌ها در انعکاس هر چه بهتر فرهنگ دفاع مقدس به نسل حاضر برگزار می‌شود که امید می‌رود رسانه‌ها دفاع مقدس را با شناخت بهتر و با روش‌های حرفه‌ای و درست، آن را به دیگران نیز انتقال بدهند. معاون تبلیغات و روابط عمومی سپاه روح‌الله استان مرکزی بازدید از شلمچه، هویزه، شهدای رمضان، معراج شهدا، محل شهادت شهید چمران، اروند رود، والفجر ۸، مسجد جامع و موزه جنگ خرمشهر را از برنامه‌های پیش‌بینی شده در این اردو عنوان کرد

عضویت ۳۵ درصد مردم در کتابخانه‌ها تا سال ۱۴۰۴

$
0
0
علی ابراهیمی با بیان اینکه ۱۱ کتابخانه عمومی، هشت کتابخانه نهادی و سه کتابخانه به صورت مشارکتی در شهرستان جهرم فعالیت دارد، اظهار داشت: در مجموع ۴ هزار و ۶۵۳ نفر از مردم این شهرستان عضو کتابخانه‌های عمومی هستند. وی با بیان اینکه تعداد کتابخانه‌های زیر پوشش نهاد کتابخانه‌های عمومی جهرم ۱۱ کتابخانه است، افزود: این کتابخانه‌ها به دو شکل مشارکتی و نهادی اداره می‌شوند که در میان آنها هشت کتابخانه نهادی و سه کتابخانه مشارکتی است. رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی جهرم اضافه کرد: این اداره با مراکز فرهنگی روستایی و کتابخانه‌های مساجد نیز ارتباط داشته و آموزش‌های فنی را به آنها ارائه می‌کند. وی با بیان اینکه ۷۰ هزار عنوان کتاب در کتابخانه‌های عمومی جهرم وجود دارد، افزود: در این کتابخانه‌ها ۹۰ هزار نسخه کتاب نگهداری می‌شود که این تعداد کتاب تنها در کتابخانه‌های زیر پوشش این اداره است. ابراهیمی مساحت کتابخانه‌های این شهرستان را ۳ هزار متر مربع اعلام و تصریح کرد: کل مساحت کتابخانه‌ها در جهرم ۴ هزار و ۵۰۰ متر مربع بوده که طبق سند نهضت مطالعه مفید تا سال ۱۴۰۴ سرانه کتابخانه‌ها باید به هشت متر مربع برای هر ۱۰۰ نفر فراهم شود. این مسئول ادامه داد: همچنین فراهم آوردن چهار جلد کتاب به ازای هر نفر و عضویت ۳۵ درصد از مردم در کتابخانه‌ها نیز از دیگر عناوین سند چشم‌انداز نهضت مطالعه مفید است. ابراهیمی با بیان اینکه میانگین حضور روزانه افراد در کتابخانه‌های عمومی جهرم ۱۶۳ نفر است، خاطرنشان کرد: کمبود نیرو از مشکلات ما در اداره کتابخانه‌های عمومی جهرم بوده که امیدواریم با رایزنی‌های انجام شده این مهم برطرف شود.

توليد داروهاي ضدسرطان در داروسازي ثامن

$
0
0
با مطالعاتي كه تاكنون براي توليد داروهاي ضدسرطان در شركت داروسازي ثامن صورت گرفته است، با وارد كردن ماده موثره، به زودي توليد داروهاي ضدسرطان در داخل كشور آغاز خواهد شد. مدير واحد تحقيق و توسعه (R & D) شركت داروسازي ثامن با اعلام خبر فوق عنوان كرد: نوعي داروي ضدسرطان تحت عنوان «فيلگراستيم» در اولين مرحله توليد داروهاي ضدسرطان در شركت داروسازي ثامن توليد خواهد شد. دكتر فرامرز علي اصغري گفت: «فيلگراستيم» در کاهش عفونت بعد از شیمی درمانی سرطان‌هاي بدخیم، نوتروپنی (كاهش گلبول‌هاي سفيد) مزمن شدید و بعد از پیوند مغز استخوان در بیماران سرطانی بالغ نيز تجويز مي‌شود. علي اصغري خاطرنشان كرد: محصول ديگري كه در آينده نزديك به جمع محصولات شركت داروسازي ثامن اضافه خواهد شد، شكل جديد محلول دياليز صفاقي است كه به شكل دو محفظه‌اي بوده و براي كاهش حساسيت بيماران نسبت به دياليز صفاقي و دستيابي به نتيجه بهتر اين روش درنظر گرفته شده است. وي در خصوص وظايف واحد تحقيق و توسعه شركت داروسازي ثامن، بيان كرد: اين واحد پس از بررسي توليد محصولات جديد بر اساس نيازهاي تعريف شده در واحد مطالعات استراتژيك، مراحل توليد داروي موردنظر را بر اساس دستورالعمل‌ها و فرمولاسيون حاصل از مطالعات انجام شده آغاز مي كند. مدير واحد تحقيق و توسعه شركت داروسازي ثامن متذكر شد: بررسي دقيق مراحل توليد دارو از جمله فرمولاسيون، روش توليد، انتقال تكنولوژي و هم‌چنين بهينه‌سازي خط توليد براي رفع مشكلات احتمالي توليد و بسته بندي محصولات از ديگر ماموريت‌هاي واحد تحقيق و توسعه شركت داروسازي ثامن است. اصغري اعلام كرد: تاکنون محصولاتی هم‌چون هورمون رشد انسانی نوترکیب، بوسرلین و فرآورده‌های نوترکیب دیگر در اين مجموعه تولید شده است.

اجل در یک قدمی تالاب بین المللی قوریگل

$
0
0
درياچه قوریگل با یک هزار و ۸۹۰ متر ارتفاع از سطح دریا در ۱۸ كيلومترى بستان‎آباد تبريز قرار دارد. در طی چندین سال آب اين درياچه از رودها و آبراهه‎هاى فصلى و سيلابى از طريق چشمه‎هاى زيردرياچه تأمين مي‎شد. در سال‌های اخیر با روند خشک شدن دریاچه‌ها و تالاب‌های مختلف در کشور، قوریگل با تلاش مسئولان استان آذربایجان شرقی سرپا ایستاد اما حالا به نظر می‌رسد در صورت عدم دخالت به موقع مسئولان ارشد استان و تامین اعتبار لازم، باید با این مجموعه زیبا و بی‌نظیر هم خداحافظی کرد. حالا دیگر پرندگان شوقی برای پرواز به سرزمین‌های آبی آذربایجان ندارند. *** درياچه و آب راكد قوريگل، در ميان كوه‌ها و ارتفاعات شرقي گردنه شبلي در يك گودي واقع شده است. درازا و پهناي قوریگل، چهار كيلومتر و مساحت آن ۱۶ كيلومتر مربع است و ژرفاي اين درياچه كه تمام سال آب دارد، در عميق‌ترين نقطه به ۱۳ متر مي‌رسد. آب اين درياچه شيرين و در صورت تصفيه قابل شرب است. در حال حاضر اين آب براي آبياري كشتزارهاي روستاهاي پيرامون درياچه به مصرف مي‌رسد. اطراف درياچه را مرتع، چمنزارها، مزارع و كشتزارهاي متعددي فراگرفته و به علت وجود هواي مطبوع در تابستان‌ها، يكي از مراكز استراحت و تفريح مردم تبريز است. قوریگل كه امروز در رديف آ‌ب‌هاي راكد آذربايجان است، داراي قدمتي تاريخي است. گونه های جانوری در حال انقراض! تالاب بين‌المللي قوریگل در دهه‌هاي قبل محل عبور و زيستگاه قوچ و ميش ارمني به عنوان يكي از گونه‌هاي نادر بوده ولي به دليل توسعه شهري و ايجاد صنايع، اين ويژگي از دست رفته است. از حيات وحش تالاب قوریگل در زمان حاضر مي‌توان به پستانداراني چون «جربيل ايراني»، «موش كشتزار»، «موش مغاني»،«گرگ»، «روباه » و «سمور سنگي» اشاره كرد. حدود ۹۲ گونه پرنده نيز در تالاب بين‌‌المللي قوریگل شناسايي شده كه مي‌توان از اردك سرسفيد، اردك مرمري، اردك بلوطي به عنوان برخي از آنها اشاره كرد كه در رديف گونه‌هاي جانوري در حال تهديد به انقراض تلقي مي‌شوند. همچنين بيش از ۲۸۰ گونه گياهي در تالاب بين‌المللي قوریگل تشخيص داده شده كه ۸۹ درصد آن در حوزه تالاب روييده و بقيه را گياهان آبزي و نيمه آبزي تالاب و حوزه بلافصل آن تشكيل مي‌دهند. گياهان غوطه‌ور در آب تالاب به عنوان يكي از جذاب‌ترين بخش‌ها نيز شامل گونه‌هايي چون بارهنگ آبي، آلاله آبي، قوشاب شانه‌اي، انواع جلبك و فيتوپلانكتون است. تالاب و تداوم حیات بشری اهميت تالاب بين‌المللي قوریگل از منظر گردشگري طبيعت به اندازه‌اي واضح است كه در اوايل سال ۱۳۸۴ طرح اوليه «تعيين مناطق گردشگري» آن تدوين شد. در اين طرح تصريح شده که با توجه به چشم‌انداز زيباي طبيعت تالاب در صورت فراهم ساختن زيرساخت‌هاي مناسب تقاضا براي تفرج در منطقه به طور فزاينده‌اي افزايش خواهد يافت. شناسايي ۲۸۰ گونه آبزي در حوزه آبريز، ۱۱۱گونه جانور شامل ۹۲ نوع پرنده و ۱۹نوع خزنده و يك گونه ماهي كپور، امكانپذير نبودن اسكي روي يخ و شنا و قايقراني روي تالاب به دليل شرايط خاص اقليمي از جمله مواردي است كه در طرح اوليه گردشگري قوریگل مورد اشاره قرار گرفته است. براساس مطالعات علمي انجام شده در سطح جهان، نزديك به ۲۰ فايده و كاركرد مثبت براي تالاب‌ها در تداوم حيات بشري، شناسايي شده است. تغذيه و تخليه آب‌هاي زيرزميني، حفاظت در برابر نيروهاي طبيعي، حفظ خط ساحلي و كنترل فرسايش، بهره‌برداري تجاري، حفاظت از حيات وحش به عنوان برخي از فوايد تالاب‌ها به عنوان ثروت طبيعي خدادادي است. علاوه بر اين تالاب‌ها در تنظيم جريان آب و كنترل سيلاب، جلوگيري از نفوذ آب شور به سفره‌هاي آب زيرزميني، پاكسازي مواد سمي، عمل به عنوان بادشكن، جذب و كاهش كربن و حفظ تنوع زيستي، نقش حياتي دارند. مرثیه دریاچه ارومیه برای تالاب اين درياچه هم مثل سایرین از گزند حوادث در امان نمانده و در سال‌هاي اخير دچار كم آبي و بي‌آبي شده است و مانند درياچه اروميه اگر فكري به هنگام برايش شود پشيماني به بار خواهد آورد، همان‌طور كه در درياچه اروميه شاهد آن شديم به طوري‌كه بارور كردن ابرها نيز نتواند كمبود آب اين درياچه را جبران كند. پس از قصه بلند دریاچه ارومیه و کش و قوس‌های فراوانش، این بار حکایت تالاب بین‌المللی قوریگل است، قوریگل (تالاب خشک) که این روزها به علت کمبود آب و ضعف آبرسانی نام خود را تعبیر کرده و سرنوشت همتایان خود را پی می‌گیرد. با تمایل به جلوگیری از تجاوز تدریجی به تالاب‌ها و انهدام آنها در زمان حاضر و در آینده، با علم به اینکه پرندگان آبزی طی مهاجرت‌های فصلی ممکن است از مرز کشورها عبور کنند، تالاب‌ها باید به عنوان یک منبع بین‌المللی تلقی شوند. (اینها بخش‌هایی از قوانین کنوانسیون رامسر است که در سال ۱۹۷۱ میلادی برابر با ۱۳۵۱ شمسی در رامسر به امضا رسید.) غزل خداحافظی قوریگل ۱۸ سال است که تالاب قوریگل با معضل کم‌آبی دست به گریبان بوده که با راهکارهای مختلف سعی در رفع این مشکل شده اما تمام آنها کوتاه‌مدت بوده و چاره درد این تالاب بین‌المللی نبوده‌اند. بیوک رئیسی مدیرکل محیط زیست آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه امروز ارتفاع آب در قوریگل در حال حاضر به ۳۷ سانتی‌متر رسیده است، گفت: به دلیل نرسیدن آب به این تالاب، قوریگل در آستانه خشک شدن قرار گرفته است. وی، در تشریح علل کاهش روزافزون آب تالاب بین‌المللی قوریگل تصریح کرد: وقوع خشکسالی‌های پی‌در‌پی در سال‌های گذشته اصلی‌ترین عامل کاهش سطح آب تالاب است. رئیسی ادامه داد: در کنار این باید بهره‌برداری از سفره‌های آب زیرزمینی در حوزه آبریز تالاب را نیز اضافه کرد که عامل دیگر بیلان منفی آب تالاب بوده است. مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان در این میان از احداث کانال‌های مختلف در طول سال‌های گذشته می‌گوید که این روزها دیگر عمری کرده و غیرقابل استفاده شده‌اند و از رویای احداث کانال‌های جدید دیگر هم تعریف می‌کند اما تحقق همه آنها را در گرو اختصاص اعتبار می‌داند. رئیسی، به احداث کانال از رودخانه صبری‌چای و اوجان چای در سال ۱۳۷۳ اشاره می‌کند که برای احیای آب تالاب قوریگل احداث شد، اما کانال مزبور به ‌دلیل مشکلات فنی و استهلاک در حال حاضر کارایی لازم را نداشته و اخیراً کارکرد آن به‌طور چشمگیری کاهش یافته که نیاز به تعمیرات اساسی با تخصیص اعتبار کافی دارد، در غیر این ‌صورت در سال‌های آینده احتمال خشک شدن تالاب دور از ذهن نیست. وی، در خصوص دلیل خشک شدن این تالاب با وجود بارندگی‌های اخیر گفت: مهم‌ترین دلیل این بحران ناشی از مشکلات فنی است که امکان رسیدن آب به تالاب قوریگل را ناممکن کرده است. رئیسی با تاکید بر اینکه در صورت نرسیدن آب در فصل غیر زراعی سال بعد، تالاب بین‌المللی قوری‌گل با بحرانی جدی مواجه شده و به کلی خشک خواهد شد،گفت: وقوع خشکسالی‌های پی‌درپی در سال‌های گذشته اصلی‌ترین عامل کاهش سطح آب تالاب است و در کنار این باید بهره‌برداری از سفره‌های آب زیرزمینی در حوزه آبریز تالاب را نیز اضافه کرد که عامل دیگر بیلان منفی آب تالاب بوده است. رئیسی با بیان اینکه کارایی ناکافی کانال در تامین حقابه تالاب نیز یکی دیگر از عوامل مهم کاهش سطح آب دریاچه در سنوات اخیر است، درباره حل این مشکل گفت: مصوبه اصلاح و بازسازی کانال آبرسانی قوری‌گل در قالب پروژه‌های اولویت‌دار احیای حوضه آبریز دریاچه ارومیه، لحاظ شده و شرکت سهامی آب منطقه‌ای استان متولی اجرای آن است. ‌ وی با بیان اینکه زنگ خطر برای تالاب گور‌‌ی‌گل به صدا درآمده است، اظهار امیدواری کرد آب منطقه‌ای نسبت به تعهدات خود درباره قوری‌گل اقدام کند. رئیسی گفت: اگر اقدامات به موقع انجام نشود خطر خشک شدن ۸۰ درصد تالاب بین‌المللی قوری‌گل در سال آینده وجود دارد. رئیسی با اشاره به اهمیت و جایگاه جهانی تالاب بین‌المللی قوریگل در چرخه زیست محیطی منطقه افزود: قوریگل با ۹۲ گونه پرنده مهاجر، ‌آبزی و کنارآبزی در تالاب و اهمیت بین‌المللی آن به عنوان یکی از تالاب‌های کنوانسیون رامسر در جهان شناخته شده است. وی، توجه به ثبت دریاچه قوریگل در جمع تالاب‌های بین‌المللی کنوانسیون رامسر، حفاظت از آن به عنوان یک هدف اولیه و اصلی بر سایر بهره‌وری‌های مقدم در منطقه ضروری است. مشکل اعتبار نداریم، آب منطقه‌ای به موقع عمل نمی‌کند الیاس گل‌محمدزاده فرماندار شهرستان بستان‌آباد در گفت‌وگو با خبرنگار ما در تبریز اظهار کرد: آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی درباره قوری‌گل اخبار امیدوارکننده می‌دهد اما محیط زیست استان درباره آینده این تالاب اظهار نگرانی می‌‌کند. وی افزود: در حال حاضر آب وارد به این تالاب کاهش یافته و نگرانی محیط زیست درباره این تالاب بین‌المللی درست است. گل‌محمد‌زاده با بیان اینکه انتقال آب به این تالاب توسط کانال مشکل اعتباری ندارد، گفت: فقط آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی باید به موقع کارهایی در این منطقه انجام دهد. وی اضافه کرد: با توجه اینکه انتقال آب از دامنه‌های سهند به این تالاب صورت می‌گیرد، افزود: حجم آب دریاچه قوری‌گل یک میلیون و ۱۸۰ هزار متر مکعب است. وضعیت مطلوب قوریگل!! مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی حاضر حجم آبی دریاچه قوریگل را یک میلیون و ۱۸۰ هزار متر مکعب عنوان کرد و گفت: این میزان حجم آبی با توجه به وضعیت بارندگی‌ها و با وجود خشکسالی تداعی‌کننده وضعیت مطلوب برای این مجموعه تالابی است. ارسلان هاشمی با بیان اینکه تغذیه این دریاچه از سه مسیر صعب‌العبور انجام می‌شود و امسال نیز ۶۵۰ هزار متر مکعب آبرسانی از مسیرهای یاد شده به آن صورت گرفته،میزان اعتباری را که سالانه در این تالاب هزینه می‌شود، ۲ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: به طور مستمر و سالانه ۲ میلیارد ریال اعتبار برای انتقال آب به قوریگل هزینه می‌شود که با توجه به صعب‌العبور بودن مسیر و استفاده از عوامل کاری متعدد صورت می‌گیرد. به عقیده کارشناسان محیط‌زیست، خشک شدن تالاب قوریگل نه ‌تنها بر آب و هوای منطقه تاثیر مهمی خواهد گذاشت و ظرفیت‌هایی برای آلودگی هوای منطقه به شمار می‌رود بلکه بر وضعیت سفره‌های آب زیرزمینی و کشاورزی نیز اثر می‌گذارد و علاوه بر از بین رفتن زیستگاه ۱۱۱ گونه جانوری مهره‌دار و پرندگان آبزی و کنار آبزی، ظرفیت زیست‌محیطی و گردشگری آن نیز به یک چالش بزرگ تبدیل خواهد شد. این روزها نه پرندگان شوقی برای پرواز به سرزمین‌های آبی آذربایجان داشته و نه تالاب‌های این خطه تاب مهمان‌نوازی دارند. براساس قواعد کنوانسیون رامسر، هنگامی که یک تالاب بین‌المللی قابلیت‌های خود را از دست می‌دهد وارد لیستی به نام «مونترو» می‌شود. کارشناسان محیط زیست درباره اینکه دیر یا زود قوریگل هم به این لیست اضافه می‌شود، هشدار داده‌اند. اکوسیستم قوریگل بسیار حساس و شکننده است، به طور طبیعی منبع آب سطحی ندارد و آب آن از طریق جریان‌های زیرزمینی و بارش‌های سالانه تامین می‌شود. با وجود تلاش‌های اداره محیط زیست آذربایجان شرقی از دهه ۷۰ برای نجات قوریگل از خطر نابودی، عدم توجه به تامین آب و رها کردن کانال‌ها به حال خود در سال‌های اخیر سبب شده تالاب اکنون در وضعیت وخیمی قرار گیرد. دریاچه قوریگل با توجه به دارا بودن قابلیت‌های مختلف می‌تواند در برگیرنده اهدافی چون حفاظت از تنوع‌زیستی و آموزشی و تحقیقات و اکوتوریسم باشد.

مصرف ۱.۷ درصد گاز کشور در اردبیل

$
0
0
۱.۷ درصد از گاز مصرفی کشور در استان اردبیل و توسط مشترکین به مصرف می‌رسد. فیروز خدایی مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل با بیان خبر فوق گفت: بیشتر مصارف گاز طبیعی در این استان مربوط به بخش صنعتی است که در کنار آن بخش خانگی نیز در زمینه مصرف جایگاه بعدی را دارد اما امسال میزان مصارف خانگی گاز کاهش یافته است. وی با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد از گاز مصرفی استان مربوط به خانگی است، خاطرنشان کرد: بیش از ۳۰۰ واحد صنعتی در این استان گاز مصرف می‌کنند که به عنوان مصرف‌کنندگان عمده به شمار می‌روند. مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل با یادآوری اینکه این استان جزو استان‌های سبز کشور در مصرف گاز می‌باشد، یادآور شد: تنها دو شهر این استان از نعمت گاز بی‌بهره هستند که به نظر می‌رسد تا پایان دولت دهم گازرسانی به این دو شهر تکمیل شده و به صورت کامل تمام همشهریان بتوانند از مزایای گاز طبیعی استفاده کنند. تحقق اهداف،پایان برنامه پنجم خدایی گفت: برخورداری ۹۹ درصد جمعیت شهری و همچنین ۴۸ درصد جمعیت روستایی سیاست ما را بر این مبنا قرار داده است تا بعد از تکمیل گازرسانی به دو شهر تمام همت و تلاشمان را در گازرسانی به روستاها قرار دهیم تا بتوانیم در این زمینه تا پایان برنامه پنجم به هدف‌گذاری انجام شده دست یابیم. این مسئول به اجرای گازرسانی ۱۵۵ روستا اشاره کرد و بیان داشت:‌ گازرسانی به این روستاها با پیشرفت فیزیکی متفاوت هم اکنون ادامه دارد و با اتصال این تعداد روستا به شبکه سراسری گاز ضریب بهره‌مندی روستانشینان ما به ۶۲ درصد افزایش می‌یابد. مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل با اعلام اینکه در هشت ماه امسال بیش از یک میلیارد متر‌مکعب گاز طبیعی در این استان مصرف شده است، افزود: میزان مصارف خانگی گاز در نیمه اول سال حدود ۱۱.۹۰ درصد بوده است. خدایی تصریح کرد: با توجه به مناسب بودن شرایط جوی در سه ماه پاییز مصرف خانگی گاز طبیعی در حد متوسط بوده و با این شرایط به نظر می‌رسد ۲.۵ ماه پایانی سال با کمترین مشکل در حوزه تامین و تزریق گاز به شبکه‌های خانگی و صنعتی سپری شود. نصب ۱۶۲ هزار علمک وی با بیان اینکه تمام شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان به غیر از ناحیه صنعتی پارس‌آباد به شبکه گاز متصل است، ادامه داد: با اجرایی شدن گازرسانی به این ناحیه صنعتی پیش‌بینی می‌کنیم در آینده‌ای نزدیک عملیات گازرسانی به این ناحیه صنعتی تکمیل شده و آماده بهره‌برداری شود. مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل به اشتراک‌پذیری ۳۰۱ هزار خانوار در اردبیل اشاره کرد و گفت:‌ برای اشتراک‌پذیری این تعداد خانوار اردبیلی ۱۶۲ هزار علمک گاز در سطح استان نصب شده است. خدایی در پایان سخنان خود به خبرنگار جوان در اردبیل ابراز داشت: البته ۵۷ جایگاه سی‌ان‌جی نیز در استان به همراه ۹۰۰ واحد صنعتی کوچک و بزرگ از خدمات و سرویس‌دهی شرکت گاز بهره‌مند هستند که امیدواریم این خدمات‌رسانی در حد مطلوب ادامه پیدا کند.

تراکتورهای چینی در خط تولید فارسی ها

$
0
0
محمد حسن طلعتي، در جلسه ملاقات با هيئت چيني از شركت تراكتورسازي «واي تي او YTO» و كارشناسان شركت توليد تجهيزات سنگين «هپكو» گفت: توسعه مكانيزاسيون موجب كاهش سختي كار، زمان، هزينه و انرژي مي‌شود و علاوه بر اين، سهم كشاورز از سود توليد را نيز افزايش مي‌دهد. وي با بیان اینکه چنانچه از يك ناوگان برداشت قوي و كارآمد برخوردار باشيم، ضمن صرفه‌جويي در انرژي، شاهد تلفات كمتري نيز می‌شویم،ادامه داد: اگر ناوگان ماشين‌آلات و ادوات كشاورزي كارآمدي نداشته باشيم، نهاده‌ها، انرژي و ... به هدر رفته و در نهايت توليدي با كيفيت به دست نمی‌آید. طلعتي افزود: در حال حاضر فارس از ناوگان برداشت قوي و مدرني برخوردار است كه ضمن رفع نياز این استان، به ساير استان‌هاي كشور نيز خدمات ارائه مي‌دهد. اين مسئول با بيان اينكه امروزه رويكرد بسيار خوبي نسبت به مكانيزاسيون وجود دارد گفت: ورود مكانيزاسيون به بخش‌هايي مانند باغباني، حفظ نباتات و شيلات سبب رونق اين بخش‌ها و ايجاد توليد پايدار شده است. طلعتي بر بحث آموزش دست‌اندركاران بخش مكانيزاسيون نيز تاكيد كرد و گفت: بايد شرايطي فراهم شود تا بخش مكانيزه از تجربيات كشورهاي ديگر مطلع و در جريان آخرين تكنولوژي اين بخش قرار گيرد. کیفیت بالا و خدمات پس از فروش معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي فارس همچنین به هدف از برگزاري اين ملاقات اشاره كرد و گفت: با توجه به نامه شركت «هپكو» مبني بر مذاكره با شركت چيني در مورد واردات ماشين‌آلات از شركت «واي تي او» چين اين ملاقات صورت پذيرفت. وي با اشاره به اینکه شركت «واي تي او» (YTO) داراي چهار كارخانه بزرگ توليد تراكتور با سابقه ۳۳ ساله است كه مي‌تواند برای هر كشوري بر اساس استانداردهاي مورد نيازشان تراكتور توليد کند، تصريح كرد: ارائه تراكتور با كيفيت بالا و همچنين ارائه خدمات پس از فروش و گارانتي از جمله مواردي بود كه ما در اين جلسه بر آن تاكيد داشتيم و طرف مقابل نيز قول همكاري را در اين زمینه را داده است. اين مقام مسئول خاطرنشان كرد: در اين جلسه مقرر شد كه شركت هپكو به عنوان نماينده اين شركت چيني، سه دستگاه تراكتور با قدرت‌هاي متفاوت را در اختيار سازمان جهاد كشاورزي فارس قرار دهد تا پس از يك دوره كاري دو ماهه در مزارع و بررسي كار توسط كارشناسان اداره امور فناوري‌هاي مكانيزه و كارشناسان شركت «واي تي او» نتيجه كاركرد تراكتور در شرايط مختلف این استان، نسبت به برگزاري كلاس‌هاي ترويجي و آشنايي بهره‌برداران با اين تراكتورها اقدام شود. طلعتي در ادامه تصریح کرد: همچنين مقرر شده پس از تست تراكتورها و در صورت كسب نتيجه مثبت، خط توليد آن توسط شركت هپكو در استان فارس راه‌اندازي شود.

اجراي طرح سفیر احسان تا پایان سال

$
0
0
محمود ایوزی در نشست اعضای احسان و نیکوکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) شهرستان اراک اظهار داشت: این طرح به منظور جمع‌آوری اموال مازاد سالم خانواده‌ها برای تحویل به نیازمندان به اجرا در می‌آید. وی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های مهم امداد برنامه‌ریزی برای بستر سازی تبلور احسان، کرم و بخشش مردم نسبت به محرومین است، ادامه داد: در هفته احسان و نیکوکاری امسال پنج پایگاه مرکزی در شهر اراک در کنار دیگر پایگاه‌های کمیته امداد ایجاد می‌شود. مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) شهرستان اراک تصریح کرد: در جشن نیکوکاری سال گذشته مردم نوعدوست بالغ بر پنج میلیارد ریال هدایای خود را تحویل کمیته امداد داده‌اند که پیش‌بینی می‌شود امسال شاهد افزایش کمک‌های مردمی به این نهاد باشیم. ایوزی خود خودکفایی خانواده‌های تحت پوشش را یکی از برنامه‌های مهم کمیته امداد عنوان کرد و افزود: در آبان ماه بیش از ۱۰۵ فرصت شغلی جدید در رشته‌های صنایع دستی، کشاورزی، بازرگانی و کاریابی برای مددجویان تحت حمایت این نهاد ایجاد شده است.

ساخت اتاق آكوستيك براي توليد كتاب صوتي

$
0
0
مسئول بخش نابينايان كتابخانه عمومي وليعصر (ع) اصفهان در این باره گفت: پيش از اين كتاب‌هاي صوتي در سالن مطبوعات و در ساعاتي كه مراجعه‌كننده‌اي نبود، ضبط مي‌شدند كه كيفيت خوب و مناسبي نيز نداشتند. رسول رضايي ادامه داد: نياز به راه‌اندازي اتاق آكوستيك از مدت‌ها پيش در اين كتابخانه احساس شده بود ولي متاسفانه به دليل محدوديت‌هاي مالي اين امر محقق نشد. وي با بيان اين‌كه توليد كتاب‌هاي صوتي در كتابخانه پيش از اين با كيفيت پاييني انجام مي‌شد، گفت: مسوولان اين كتابخانه تلاش كرده بودند تا با استفاده از وسايل موجود و امكانات محدود كتاب‌هاي صوتي متنوعي توليد كند اما به دليل نبود زيرساخت‌هاي لازم اين كار به كندي انجام مي‌شد. رضايي اظهار داشت: اين اتاق آكوستيك در فضايي به وسعت دو مترمربع به همت "مهرداد كرامت‌پور" يكي از اعضاي نابيناي اين كتابخانه ساخته مي‌شود.

پایان ساخت تأسیسات آبرسانی و فاضلاب

$
0
0
 سیدمجید صالحی اظهار داشت: پروژه‏های توسعه‏گر و ساتراب از پروژه‏های مسکن مهر به منظور احداث ۹۶۸ واحد مسکونی و پذیرش جمعیت ۳ هزار و ۴۸۴ نفر پیش‏بینی شده است. صالحی افزود: برای آبرسانی به این پروژه‏ها با توجه به مطالعات جامع انجام شده، این منطقه زیرپوشش مخزن شماره شش شهر جدید پردیس قرار دارد که برای آبرسانی به آن علاوه بر احداث ایستگاه پمپاژ جنب مخزن شماره پنج، احداث خط انتقال از مخزن شماره پنج به مخزن شماره شش به قطر ۴۰۰ میلی‏متر از جنس چدن داکتیل و به طول حدود یک‏هزار و ۵۰۰ متر نیز اجرا شده است. معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب شرق استان تهران ادامه داد: تأمین آب آشامیدنی مورد نیاز ساکنان مسکن مهر زیرپوشش یکی از اهداف و اولویت‏های برنامه کاری این شرکت است. صالحی گفت: طول کل شبکه توزیع در این محدوده ۳ هزار و ۶۰۰ متر بوده که با هزینه‏ای بالغ بر ۴ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد به مرحله اجرا در آمده است. وی ایجاد مسکن مهر را زمینه‏ای فراهم شده برای اشتغال و چرخه اقتصاد دانست و اظهار داشت: سرپناه یکی از مهم‏ترین بخش‏هایی است که بشر در همه دوران به آن نیاز داشته و برای فراهم کردن آن تلاش می‏کند؛ بنابراین این شرکت تمام سعی و تلاش خود را بر هر چه سریع‏تر به پایان رساندن طرح‏های آبرسانی به این طرح عظیم ملی به کار می‏بندد.

افزایش یکصد برابری سرمایه گذاری خارجی

$
0
0
رییس سازمان امور اقتصادی و دارایی آذربایجان غربی با بيان اينكه میزان جذب سرمایه خارجی امسال در استان نسبت به سال قبل ۱۰۰ برابر شده ، ميزان سرمایه گذاری خارجی مصوب در ۹ ماهه اول امسال را ۹۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار اعلام كرد. حسین دبیری افزود: مجموع سرمایه گذاری خارجی در استان در سال ۸۹ نزدیك به ۱۲۲ هزار دلار بود كه این رقم در سال ۹۰ به یك میلیون و ۵۳۱ هزار دلار افزایش یافته در ۹ ماهه اول امسال نیز به حدود ۳ میلیون و ۲۰۳ هزار دلار رسیده است. وی اضافه كرد: رشد بیش از ۲۵ برابری میزان جذب سرمایه گذاری خارجی در ۹ ماهه سال جاری، نسبت به سال ۱۳۸۹ حاكی از روند مثبت و رو به رشد جذب سرمایه خارجی در سال های اخیر در آذربایجان غربی است. استان آذربایجان غربی به دلیل هم مرزی با سه كشور و نزدیكی به مرزهای كشور ارمنستان و قرار گرفتن در مسیر ترانزیت جاده ای و ریلی ایران به اروپا یكی از مستعد ترین استان های كشور برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی است. هم اكنون یك منطقه آزاد اقتصادی در شهرستان ماكو، و یك منطقه ویژه اقتصادی شهرستان سلماس در آذربایجان غربی فعال هستند كه به زودی یك شهرك صنعتی نیز در منطقه مرزی ' بورالان ' ماكو با همكاری ایران و تركیه راه اندازی می شود. با فعالیت رسمی این مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و شهرك صنعتی مشترك، آذربایجان غربی به قطب اقتصادی مهم در شمالغرب كشور تبدیل خواهد شد.

تولید سالانه ۳۰ میلیون جفت کفش در آذربایجان‌شرقی

$
0
0
رئیس سازمان صنعت و تجارت آذربایجان‌شرقی با اشاره به اشتغالزایی۴۰ هزار نفری صنعت چرم و کفش در استان تدوین برنامه مدون برای کاهش قیمت تمام شده و تجاری سازی آن با همفکری تولید کنندگان و اتحادیه‌های صنفی را از جمله موارد اساسی در زمینه رشد و ارتقای صنعت کیف و کفش در زمینه صادرات کشور دانست. محمدجعفر عظمایی با بیان اینکه یک سوم صادرات چرم و کفش کشور از آذربایجان‌شرقی صورت می‌گیرد، افزود: با توجه به جایگاه صنعت چرم و کفش به عنوان صنعت بومی ایرانی، توسعه این صنعت می‌تواند در اقتصاد مقاومتی یکی از محورهای اصلی قلمداد شود. عظمایی تصریح کرد: صنعت چرم و کفش از جمله صنایع اشتغالزا در استان بوده و خوشبختانه این صنعت توانسته است علاوه بر اشتغالزایی بیش از ۴۰ هزار نفری در استان و تولید سالانه ۳۰ میلیون جفت کفش رتبه نخست را در کشور دارا باشد. وی با اشاره به ویژگی‌های کفش تبریز، اظهار کرد: کفش تبریز به دلیل استفاده از چرم از دوام بالایی برخوردار است و نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای دیگر نیز شناخته شده است اما افزايش تنوع رنگ در نوع چرم عاملي است كه می‌تواند در كنار برند سازی به افزایش بازارهای کفش تبریز کمک کند .

آب ارس ۳ سال دیگر به دریاچه ارومیه می‌رسد

$
0
0
بیوک رئیسی کاهش آب حوزه‌های آبریز استان آذربایجان‌شرقی، غربی و کردستان را عمده‌ترین عامل خشک شدن دریاچه ارومیه اعلام کرد. وی، احداث سدها، تغییر اقلیم، مصرف بی‌رویه آب، افزایش سطح زیرکشت و توسعه کشاورزی، افزایش تولید محصولات کشاورزی از ۲ میلیون تن به ۸ میلیون تن، پایین بودن راندمان آبیاری، مصرف بی‌رویه آب و غفلت ۵۰ ساله در خصوص دریاچه ارومیه را از دیگر عوامل خشک شدن و بحرانی شدن دریاچه ارومیه ذکر کرد. نیاز ۳.۱ میلیارد متر مکعبی به آب نیاز اکولوژیکی دریاچه ارومیه سالانه ۳.۱ میلیارد مترمکعب آب است ولی سالانه یک میلیارد متر مکعب آب این دریاچه تبخیر می‌شود. رئیسی اظهار داشت: ۲۷۰ میلیون مترمکعب از حوزه آبریز آذربایجان‌شرقی، ۱.۸ میلیارد مترمکعب از حوزه‌ آبریز آذربایجان‌غربی و ۹۴۰ میلیون مترمکعب آب از حوزه آبریز استان کردستان باید با مدیریت مصرف به دریاچه ارومیه ریخته شود. وی اضافه کرد: استان آذربایجان‌شرقی با لایروبی «آجی‌چای» و انتقال آب تصفیه‌خانه فاضلاب تبریز در انجام تعهدات برای نجات دریاچه ارومیه پیشگام است. ۲۴ مصوبه برای احیای دریاچه مدیرکل محیط زیست آذربایجان‌شرقی از تشکیل کارگروه ویژه نجات دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: در این کارگروه که به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور تشکیل می‌شود وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، کشور و رئیس محیط زیست و استاندار آذربایجان‌شرقی، غربی و کردستان حضور دارند. وی، از تصویب ۲۴ مصوبه برای نجات دریاچه ارومیه و احیای آن خبر داد و اظهار کرد: توقف و ممنوعیت سدسازی در حوزه‌های آبریز، توسعه کشاورزی محدود، تعطیلی یک‌هزار حلقه چاه غیرمجاز و صادر نشدن مجوز برای حفر چاه و تغییر الگوی کشت از جمله این مصوبات است. ۱۳ سورتی پرواز برای نجات دریاچه رئیسی، باروسازی ابرها را از دیگر مصوبات برای احیای دریاچه ارومیه ذکر کرد و گفت: برای احیای دریاچه ارومیه تاکنون ۱۳ سورتی پرواز روی این دریاچه و حوزه‌‌های آبریز آن برای بارو کردن ابرها انجام شده است. مدیرکل محیط زیست آذربایجان‌شرقی، انتقال ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب از رودخانه ارس و انتقال ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب از رودخانه «زاب» در آذربایجان‌ غربی را از دیگر پروژه‌های در دست اقدام برای احیای دریاچه ارومیه اعلام کرد و افزود: برای انتقال آب از رودخانه ارس سه سال زمان‌بندی شده است. وی با بیان اینکه حفاظت از تالاب دریاچه ارومیه از لحاظ اهمیت تنوع زیستی، اقتصادی و اجتماعی به صورت ملی و جهانی مورد توجه است، اظهار کرد: احیای دریاچه ارومیه و تامین آب مورد نیاز این پهنه آبی ارزشمند کشورمان از چند سال پیش در اولویت برنامه‌ریزی مسئولان ملی و استانی قرار گرفته و در زمان حاضر نیز از کانون‌های مهم توجه دولت است. رئیسی ادامه داد: دولت از چند جنبه به شکل همزمان حل بحران دریاچه ارومیه را در دستور کار خود قرار داده و تاکنون مصوبه‌های کلیدی و اثرگذار زیادی در سطح ملی و استانی تصویب شده و به اجرا درآمده است. وی گفت: تشکیل یــک کارگـروه در سطح وزیران زیر نظر معاون اول رئیس جمهوری با مشارکت استانداران آذربایجان‌غربی، آذربایجان‌شرقی و کردستان همچنین پیگیری مستقیم رئیس جمهور در زمینه روند اجرای مصوبات و طرح‌ها، نشان از عزم جدی دولت برای حل بحران دریاچه ارومیه دارد.

آب ارس ۳ سال دیگر به دریاچه ارومیه می‌رسد

$
0
0
بیوک رئیسی کاهش آب حوزه‌های آبریز استان آذربایجان‌شرقی، غربی و کردستان را عمده‌ترین عامل خشک شدن دریاچه ارومیه اعلام کرد. وی، احداث سدها، تغییر اقلیم، مصرف بی‌رویه آب، افزایش سطح زیرکشت و توسعه کشاورزی، افزایش تولید محصولات کشاورزی از ۲ میلیون تن به ۸ میلیون تن، پایین بودن راندمان آبیاری، مصرف بی‌رویه آب و غفلت ۵۰ ساله در خصوص دریاچه ارومیه را از دیگر عوامل خشک شدن و بحرانی شدن دریاچه ارومیه ذکر کرد. نیاز ۳.۱ میلیارد متر مکعبی به آب نیاز اکولوژیکی دریاچه ارومیه سالانه ۳.۱ میلیارد مترمکعب آب است ولی سالانه یک میلیارد متر مکعب آب این دریاچه تبخیر می‌شود. رئیسی اظهار داشت: ۲۷۰ میلیون مترمکعب از حوزه آبریز آذربایجان‌شرقی، ۱.۸ میلیارد مترمکعب از حوزه‌ آبریز آذربایجان‌غربی و ۹۴۰ میلیون مترمکعب آب از حوزه آبریز استان کردستان باید با مدیریت مصرف به دریاچه ارومیه ریخته شود. وی اضافه کرد: استان آذربایجان‌شرقی با لایروبی «آجی‌چای» و انتقال آب تصفیه‌خانه فاضلاب تبریز در انجام تعهدات برای نجات دریاچه ارومیه پیشگام است. ۲۴ مصوبه برای احیای دریاچه مدیرکل محیط زیست آذربایجان‌شرقی از تشکیل کارگروه ویژه نجات دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: در این کارگروه که به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور تشکیل می‌شود وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، کشور و رئیس محیط زیست و استاندار آذربایجان‌شرقی، غربی و کردستان حضور دارند. وی، از تصویب ۲۴ مصوبه برای نجات دریاچه ارومیه و احیای آن خبر داد و اظهار کرد: توقف و ممنوعیت سدسازی در حوزه‌های آبریز، توسعه کشاورزی محدود، تعطیلی یک‌هزار حلقه چاه غیرمجاز و صادر نشدن مجوز برای حفر چاه و تغییر الگوی کشت از جمله این مصوبات است. ۱۳ سورتی پرواز برای نجات دریاچه رئیسی، باروسازی ابرها را از دیگر مصوبات برای احیای دریاچه ارومیه ذکر کرد و گفت: برای احیای دریاچه ارومیه تاکنون ۱۳ سورتی پرواز روی این دریاچه و حوزه‌‌های آبریز آن برای بارو کردن ابرها انجام شده است. مدیرکل محیط زیست آذربایجان‌شرقی، انتقال ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب از رودخانه ارس و انتقال ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب از رودخانه «زاب» در آذربایجان‌ غربی را از دیگر پروژه‌های در دست اقدام برای احیای دریاچه ارومیه اعلام کرد و افزود: برای انتقال آب از رودخانه ارس سه سال زمان‌بندی شده است. وی با بیان اینکه حفاظت از تالاب دریاچه ارومیه از لحاظ اهمیت تنوع زیستی، اقتصادی و اجتماعی به صورت ملی و جهانی مورد توجه است، اظهار کرد: احیای دریاچه ارومیه و تامین آب مورد نیاز این پهنه آبی ارزشمند کشورمان از چند سال پیش در اولویت برنامه‌ریزی مسئولان ملی و استانی قرار گرفته و در زمان حاضر نیز از کانون‌های مهم توجه دولت است. رئیسی ادامه داد: دولت از چند جنبه به شکل همزمان حل بحران دریاچه ارومیه را در دستور کار خود قرار داده و تاکنون مصوبه‌های کلیدی و اثرگذار زیادی در سطح ملی و استانی تصویب شده و به اجرا درآمده است. وی گفت: تشکیل یــک کارگـروه در سطح وزیران زیر نظر معاون اول رئیس جمهوری با مشارکت استانداران آذربایجان‌غربی، آذربایجان‌شرقی و کردستان همچنین پیگیری مستقیم رئیس جمهور در زمینه روند اجرای مصوبات و طرح‌ها، نشان از عزم جدی دولت برای حل بحران دریاچه ارومیه دارد.

۲۰ درصد مدارس توسط بانوان خیر ساخته می شود

$
0
0
جواد قرآن‌نویس در جلسه بررسی مشکلات مدرسه‌سازی در اردبیل با اعلام خبرفوق گفت:‌ مشارکت در کارهای خیر به ویژه مدرسه‌سازی رقم پایین یا بالا نمی‌شناسد و همه می‌توانند حتی با کمترین رقم مساعدت و همراهی خود در امر مدرسه‌سازی آموزش و پرورش را یاری کنند. وی خاطرنشان کرد: امسال با همکاری اداره کل نوسازی و آموزش و پرورش نوجوانان و جوانان پای کار آمده‌اند تا با اصالت فرهنگ خیر‌خواهانه کمک به نیازمندان و همچنین حرکت در مسیر مدرسه‌سازی و انجام اعمال وقفی جاودانه آشنا شوند. رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان اردبیل یادآور شد: در این زمینه و با هدف پذیرش دانش‌آموزان به عنوان اعضای دبیر خیرین مدرسه‌ساز قلک‌ها بین دانش‌آموزان توزیع شده تا با جمع‌آوری مبالغ مورد نظر بتوانیم به نام شهدای دانش‌آموز مدرسه بسازیم. قرآن‌نویس گفت: در کنار دانش‌آموزان و معلمان خیر‌اندیش شاخه‌ بانوان ما نیز مشارکتی فعال در عرصه مدرسه‌سازی دارند به طوری که بانوان داخل استان و خارج از استان در امر مدرسه‌سازی سهیم هستند. احداث ۲۰ درصد مدارس توسط بانوان خیر این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه ۲۰ درصد مدارس توسط بانوان ساخته می‌شود، بیان داشت: مجمع از تلاش‌ها و همت جامعه بانوان در امر مدرسه‌سازی حمایت کامل می‌کند چرا که ما یقین داریم هر چقدر بانوان در این حوزه مشارکت فعالانه داشته باشند به همان نسبت کارها منظم و با برنامه پیش می‌رود. رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان اردبیل به حضور خیرین خارج از کشور در امر مدرسه‌سازی اشاره کرد و افزود: ما شخصیت‌هایی همچون مختاری‌زاده گرمی ولی ساکن ژاپن را می‌توانیم به عنوان انسانی نیکوکار و خیرخواه نام ببریم که بیش از ۲۰۰ میلیون تومان در امر مدرسه‌سازی مشارکت کرده است و توانسته در مراکز محروم این واحدها را احداث کرده و در اختیار متقاضیان قرار دهد. قرآن‌نویس تصریح کرد:‌ اساتیدی همچون به‌روش از کشور ژاپن و پر‌کار از کشور اتریش در امر مدرسه‌سازی مشارکت دارند بدون آنکه اردبیل و شهر پرافتخار خیریین و نیکوکاران را بشناسند. اغلب آنها چندین مدرسه را تعهد کردند تا اقدام به ساخت آن کنند. مدرسه سازی به صورت مترمربعی رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان اردبیل با اشاره به اینکه خیرین مدرسه‌ساز در کنار اینکه ساخت چند باب مدرسه را متقبل می‌شوند در یک حرکت جدید می‌توانند به صورت متر‌مربعی در ساخت مدرسه مشارکت کنند. قرآن‌نویس در پایان با بیان اینکه سه جشنواره بانوان خیر مدرسه‌ساز نیز در استان اردبیل برگزار شده است، اذعان داشت:‌ مجموعه تعهدات مدرسه‌سازی در ۱۴ جشنواره برگزار شده حدود ۱۸۴ میلیارد تومان بوده به طوری که خیرین دو باب مدرسه شبانه‌روزی، دو باب کارگاه و آزمایشگاه آموزشی، دو باب کتابخانه و پنج باب نمازخانه را نیز در سطح استان در حال احداث دارند.

یکسان‌سازی عملیات امداد و نجات

$
0
0
مرتضی سلیمی گفت: این طرح به‌منظور فعالیت منسجم، هماهنگ و یکسان‌سازی عملیات امداد و نجات و ایجاد وحدت رویه از امروز در این شهر به اجرا در آمده است. سليمي تصریح کرد: این طرح با هدف شناسایی توان عملیاتی قبل از بروز حوادث و سوانح، بررسی منابع، امکانات و تجهیزات موجود، شناسایی نیازهای اضطراری عملیات جستجو، نجات و امداد رسانی، تهیه نقشه عملیاتی شهرستان‌ها هنگام حوادث و سوانح و منطقه بندی عملیاتی شهرستان‌ها برای ایجاد آمادگی عملیاتی به اجرا درآمده است. مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی تعیین وظایف و حضور به موقع پایگاه‌های امداد و نجات در حوادث، تهیه برنامه‌های نوشتاری برای اجرای عملیات تمرینی و اجرای فعالیت‌ها و شناسایی نیازها را از دیگر اهداف این طرح دانست. وی بیان کرد: امیدواریم با اجرای این طرح گامی مؤثر و کارآمد در راستای پاسخگویی به حوادث و سوانح و کاهش حداکثری زمان پاسخگویی و ارایه خدمات امداد و نجات برداشته شود.

ضبط فرآورده هاي دامي غير بهداشتي

$
0
0
شهرام دیلمقانی با اعلام این مطلب اظهارداشت: در اين مدت اكيپهاي كنترل بهداشتي اداره كل دامپزشكي آذربايجان غربي اقدام به بازديد و بازرسي تعداد ۲۹هزار۳۱۹نوبت بازدید وبازرسی از مراكز مختلف توليد ، توزيع ، نگهداري و عرضه فرآورده هاي خام دامي نموده اند که یک هزار و ۱۶۶ مورد غير بهداشتي تشخيص داده شده و از اين تعداد ۹۱مورد به مراجع قضايي معرفي شده اند . مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی با اشاره به مراکز بازرسی شده افزود:مراکز بازرسی شده شامل مراكز بسته بندي انواع گوشت قرمز و سفيد ، فروشگاههاي زنجيره اي و سوپر ماركتهاي عرضه كننده گوشت مرغي و تخم مرغ خوراكي ، قصابي ها ، سردخانه هاي زير صفر نگهداري فرآورده هاي خام دامي منجمد می باشند.

مشاركت خانواده ها در تغييرات فضاي آموزشي

$
0
0
مدير آموزش و پرورش ناحيه ۲ ساري از مديران مدارس و مجتمع هاي آموزشي خواست تا خانواده دانش آموزان را در تغییر فضای آموزشی مدارس مشارکت دهند. شاكري در جمع مدیران مجتمع های شهری و روستایی آموزش و پرورش ناحیه دو ساری افزود: تشکیل مجتمع ها در آموزش و پرورش توانست گامی بزرگ در امر آموزشی و تربیتی با توجه به سند تحول بنیادین باشد . وي خاطر نشان كرد: مجموعه ۱۱۲مدرسه در قالب ۵۹ مدرسه ابتدایی ، ۴۴مدرسه راهنمایی و۹دبیرستان با جمعیت دانش آموزی ۵هزار و ۵۸۲دانش آموز دبستانی ، يك هزار و ۶۹۱دانش آموز راهنمایی و ۶۷۰دانش آموز دبیرستان با مجموع ۷هزار و ۹۴۳دانش آموز تحت پوشش ۱۴مجتمع روستایی و ۱۰مدرسه درقالب ۴دبستان ،۳مدرسه راهنمایی و ۳ دبیرستان با مجموع۲۸۵۴دانش آموز تحت پوشش ۳ مجتمع شهری نشان از برنامه ریزی درست در جهت بکارگیری این ظرفیت در نظام آموزش و پرورش می باشد . شاکری اظهار داشت: خدمت در آموزش و پرورش یک فرصت ارزشمند بوده و همراهی همه با سیاست های ابلاغی آموزش وپرورش جهت تحقق یک تکلیف است. وي همچنين تصريح كرد: مدیران مجتمع ها با برگزاری نشست های تخصصی با معاونین مجتمع ها در مدارس باید طوری عمل نمایند تا با استفاده بهینه از امکانات و ابزارهوشمند در امر تعلیم وتربیت دانش آموزان اقدام نموده و خانواده را در تغییر در امر فضای آموزشی مشارکت دهند. شاکری ایجاد بستری مناسب برای آموزش همکاران با علم روز آموزشی را یکی از کارهای آتی مدیران مجتمع دانست و گفت: مدرسه محوری شدن آموزش های ضمن خدمت گامی موثر در به روز شدن همکاران در عرصه تعلیم وتربیت باشد و برای این موضوع هرمجتمع با توجه به نیاز خود در امر برگزاری کلاس های ضمن خدمت اقدام می نماید.

اجراي تاسیسات آبرسانی فاز ۳ پردیس

$
0
0
سید مجید صالحی با اعلام این خبر افزود: پروژه های توسعه گر و ساتراب از پروژه های مسکن مهر فاز سه به منظور احداث ۹۶۸ واحد مسکونی و پذیرش جمعیت سه هزار و ۴۸۴ نفر پیش بینی شده است. وی ادامه داد: آبرسانی این منطقه تحت پوشش مخزن شماره شش شهر جدید پردیس قرار دارد که جهت آبرسانی به آن علاوه بر احداث ایستگاه پمپاژ جنب مخزن شماره پنج، احداث خط انتقال از مخزن شماره پنج به مخزن شماره شش به قطر ۴۰۰ میلیمتر از جنس چدن داکتیل و به طول حدود ۱۵۰۰ متر نیز اجرا شده است. معاون مهندسی و توسعه آبفای شرق در بخش دیگری از این گزارش ضمن بیان اینکه تأمین آب شرب مورد نیاز ساکنین مسکن مهر تحت پوشش یکی از اهداف و اولویت های برنامه کاری این شرکت است، خاطرنشان کرد: طول کل شبکه توزیع در این محدوده سه هزار و ۶۰۰ متر بوده که با هزینه ای بالغ بر چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال با پیشرفت فیزیکی صد درصد اجرا شده است. لازم به ذکر است به منظور آبرسانی به مناطق فوق کل مبلغ هزینه شده توسط این شرکت یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است .
Viewing all 697 articles
Browse latest View live