Quantcast
Channel: جوان آنلاين - آخرين عناوين ايران :: rss_full_edition
Viewing all 697 articles
Browse latest View live

برگزاري سومين جلسه شوراي حمل و نقل

$
0
0
در ابتداي جلسه مهندس خرمي قائم مقام وزير و مدير كل راه و شهر سازي و رئيس شوراي حمل و نقل استان مركزي در خصوص تشكيل مستمر شورا به صورت دوره اي در ادارات تابعه وزارت راه و شهرسازي و اهميت آن مطالبي را مطرح كرد و گفت:از اين پس سعي داريم كه بصورت ماهيانه جلسات شوراي حمل و نقل را در ادارات كل عضو شورا برگزار كنيم و ضمن بررسي مسائل و مشكلات پيرامون موضوع حمل و نقل ، گزارشات تهيه شده از عملكرد سازمان برگزار كننده جلسه را مورد تجزيه و تحليل قرار دهيم. در ادامه مهندس غلامرضا مشرفي مدير كل حمل و نقل و پايانه هاي استان مركزي بعنوان دبيرشورا به تبيين شرح وظايف دبيرخانه شورا پرداخت و افزود: هماهنگي تشكيل و تهيه و ارسال دستور كار جلسات ، پيگيري مصوبات ، انشاي صورتجلسه و ارسال براي دستگاههاي عضو ، دريافت پيشنهادات مكتوب اعضا جهت طرح در شورا از جمله وظايف دبيرخانه شوراي حمل و نقل استان مي باشد. مهندس هاشمي مدير كل هواشناسي استان مركزي در ادامه جلسه به بيان مطالبي پيرامون برنامه ريزي استراتژيك در مديريت هواشناسي استان پرداخت و اظهار داشت:افزايش نقش هواشناسي در تصميم سازي مديريت استان ، به كارگيري و استفاده از فن آوري نوين و منابع انساني متعهد، متخصص و توانمند ، تجهيز ايستگاههاي هواشناسي ، اشاعه فرهنگ هواشناسي ، ارتقاء سيستم مديريت در تمام حوزه ها و اصلاح ساختار تشكيلاتي و توسعه فني هواشناسي ، شش اولويت استراتژي تدوين شده در اداره كل هواشناسي استان مركزي مي باشد كه اهداف و ماموريتها جهت اجراي اين برنامه ها تدوين و به اجرا گذاشته شده است.

بهره برداری از ۱۴ هزار و ۸۰۰ پروژه عمرانی

$
0
0
در طول دولت‌های نهم و دهم، ۱۴ هزار و ۸۷۷ پروژه بزرگ و کوچک در آذربایجان شرقی به بهره‌برداری رسیده که برای آنها بیش از ۱۱۵ هزار و ۸۹۵ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است. محمد اشرف‌نیا معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی با عنوان کردن مطلب فوق و با اشاره به اینکه همزمان با دهه‌فجر از ۷۹ پروژه شهری توسط شهرداری‌های آذربایجان‌شرقی بهره‌برداری می‌شود، ادامه داد: میزان سرمایه‌گذاری این پروژه‌ها بیش از ۱۸۵ میلیارد ریال است. وی در خصوص تفکیک این طرح‌ها خاطرنشان کرد: از پروژه‌های یاد شده، ۵۲ مورد در حوزه شهرداری تبریز اتفاق خواهد افتاد و ۲۷ مورد نیز شامل حوزه شهرداری سایر شهرهای استان است. اشرف‌نیا حجم طرح‌های حوزه تبریز را ۱۱۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: ارزش پروژه‌های بهره‌برداری شده در سایر شهرهای استان نیز ۷۵ میلیارد ریال ارزیابی شده است. این مقام حوزه طرح‌های عمرانی آذربایجان‌شرقی کل پروژه‌هایی را که همزمان با دهه‌فجر در استان به بهره‌برداری می‌رسد را ۳۷۵ مورد عنوان کرد و گفت: اعتبار کل این طرح‌ها بالغ بر ۱۱ هزار و ۷۷ میلیارد ریال است. * انجام کارها در شرایط جنگ، تحریم، تهدید معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی بیشترین طرح را در این افتتاح‌ها متعلق به بنیاد مسکن در بخش عمران روستایی و توزیع برق استان هر کدام با ۵۱ مورد دانست و گفت: اعتبار این طرح‌ها در حوزه بنیاد مسکن بیش از ۹۶۶ میلیارد ریال و در بخش توزیع برق ۸۴ میلیارد ریال بوده است. بیشترین طرح بر اساس میزان اعتبار نیز مربوط به راه و شهرسازی با ۴۰ طرح و اعتبار بالغ بر ۸ هزار میلیارد ریال است. وی با بیان اینکه دستاوردهای انقلاب اسلامی باید تشریح شود، اظهار داشت: در ۳۴ سال گذشته مردم و دولت‌ها کارهای زیادی انجام داده‌اند که همه این کارها در شرایط جنگ، تحریم، تهدید و محدودیت اتفاق افتاده است. اشرف‌نیا گفت: مقایسه دستاوردهای انقلاب اسلامی با شرایط قبل از انقلاب و شرایط دیگر کشورها نشان می‌دهد که انقلاب با وجود بحران‌هایی که دشمن ایجاد کرده چقدر برای مردم کار کرده است. * برخورداری یک هزار روستا از گاز شرف‌نیا با بیان اینکه نظام اسلامی از هیچ بخشی غفلت نکرده، عنوان کرد: در بخش‌های مختلف عمرانی از قبیل راه روستایی، بزرگراه و آزادراه، گازرسانی و برق‌رسانی پیشرفت‌های چشمگیری در سطح استان نسبت به قبل از انقلاب صورت گرفته است. قبل از انقلاب در سطح استان راه روستایی آسفالته نداشتیم؛ اما در حال حاضر بیش از پنج هزار کیلومتر راه روستایی آسفالت شده است. وی با اشاره به اینکه بیش از یک‌هزار روستای استان از نعمت گاز برخوردارند، بیان داشت: انتقال گاز از جنوبی‌ترین نقطه کشور تا دورترین نقاط استان که با وجود طبیعت کوهستانی، کار گازرسانی را بسیار مشکل می‌کند از افتخارات نظام و دولت است.

تورهای سفر به مناطق زلزله‌زده در نوروز

$
0
0
احمد علیرضابیگی در جلسه ستاد تسهیلات سفر نوروزی استان اظهار داشت : در دوره پس از زلزله نیاز این مناطق به کمک‌های مردمی و مرهم‌گذاری بر دردهای اهالی بود و اکنون باید مردم کشورمان به این مناطق وارد شوند تا با تماشای اقدامات انجام یافته اسباب دلگرمیشان فراهم شود. وی تصریح کرد: با برگزاری این تورها می‌توانیم مردم را از نزدیک با اقدامات انجام گرفته در این مناطق آشنا ساخته و تردیدهایی که در اذهان برخی نسبت به کیفیت خدمات و آمارها به وجود آمده برطرف کنیم. بیگی با بیان اینکه آذربایجان‌شرقی در جریان زلزله اخیر توانست از تمام توان استانی و ملی برای مدیریت این جریان استفاده کند، تاکید کرد: اکنون باید توجه مردم کشورمان را به این مناطق و فعالیت های مثبتی که در سایه همدلی و کمک‌های خود آنها صورت گرفته جلب کنیم. رئیس ستاد تسهیلات سفر استان یادآور شد: در کنار سفرهای مستقل و داوطلبانه مردم به این مناطق، با تشکیل تورهای سازمان یافته برای بازدید از این مناطق می توانیم حس دلگرمی و امیدواری را در جامعه تقویت کنیم. استاندار آذربایجان‌شرقی با تاکید بر نقش مسائل فرهنگی و هنری در ایجاد فضایی شاد، گفت: تمام شرایط برای ایجاد فضای شادی و نشاط بر سفرهای نوروزی به آذربایجان‌شرقی فراهم خواهد شد. بیگی اجرا و پخش موسیقی های محلی، سنتی و بومی که مورد تائید عرف و قوانین و مقررات جمهوری اسلامی هستند را از ملزومات ایجاد فضایی شاد برای خانواده ها گردشگران نوروزی در استان عنوان کرد.

هفتمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر

$
0
0
منصور شرفی با بيان اينكه‌ این جشنواره همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در نقاط مختلف کشور با حضور هفت استان از کل کشور برگزار مي شود گفت: با توجه به اینکه استان اردبیل در دوره قبلی جشنواره حضوری تاثیر‌گذار داشت از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرخانه این جشنواره به عنوان میزبان انتخاب شده است. شرفی با اشاره به اينكه از هر استان شرکت‌کننده چهار نفر شاعر به این جشنواره معرفی می‌شوند و از شاعران پیشکسوت استان‌ها نیز تجلیل به عمل می‌آید، از راه‌اندازی معاونت قرآن و عترت در استان اردبیل خبر داد و افزود: در سایر استان‌ها شورای توسعه فرهنگ قرآنی و عترت تشکیل می‌یابد و این شورا نیز در استان اردبیل تشکیل یافته است. شرفی تصریح کرد: رئیس این شورا نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل است و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به عنوان مسئول امور قرآنی انتخاب شده است. وی در بخش دیگری از سخنان خود از بیمه شدن ۶۰۰ نفر از فعالان قرآنی خبر داد و گفت: حدود ۴۵ موسسه قرآنی تحت نظارت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان فعالیت می‌کنند و امسال حدود ۵۴ میلیون تومان به این موسسات کمک شده است.

برنامه هاي كميته همياري و تشكلهاي مردمي ستاد دهه فجر

$
0
0
جلال حسین زاده افزود: افتتاح ۲ هزار واحد مسکن مهر به ارزش ریالی ۴۰۰ میلیارد ریال، افتتاح طرح هادی روستایی در ۱۶ روستا به ارزش ۱۴۸ میلیارد ریال با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و افتتاح ۱۵۰۰ واحد مسکن روستایی از جمله طرح این عمرانی این ستاد در دهه فجر است. وی با اشاره به افتتاح ۲۰ پروژه عمرانی شامل مسجد، حسینه، غسالخانه، مسکن فقرا و خانه عالم از محل اعتبارات جمع آوری شده زکات استان، تجلیل از خیرین، سرکشی و دلجویی از نیازمندان در قالب طرح مفتاح الجنه به تعداد ۲۰۰ مورد، افتتاح ۱۵۱مسکن مددجویی که ۶ واحد آن شهری و ۸۴ واحد دیگر در مناطق روستایی ساخته شده را از دیگر عنوان های برنامه کمیته همیاری و مشارکت های مردمی ستاد دهه فجر استان ذکر کرد. این مسئول افزود: امسال جشنواره باسوادی ۷۰۰ نفر از خانواده های کمیته امداد که با همکاری آموزش و پرورش باسواد شدند در دهه فجر برگزار می شود. وی در ادامه به توزیع یک هزار سبد کالا در میان مددجویان کمیته امداد امام خمینی اشاره کرد و افزود: در دهه فجر امسال جشن ازدواج ۵۰۰ نوعروس خانواده های کمیته امداد برگزار می شود. رئیس کمیته همیاری و تشکلهای مردمی ستاد دهه فجر استان آذربايجان غربي افتتاح کلینیک مهر بهزیستی در تکاب، بهره برداری از پایگاه های سلامت اجتمای در ارومیه، برگزاری مسابقات فرهنگی، ورزشی و قرآنی، برپایی نمایشگاه توانمندی های مددجویان استان و تجلیل از خیرین بهزیستی را از دیگر برنامه هاي دهه فجر عنوان كرد.

تولید ۶۰ درصد قطعات صنایع پارس جنوبی توسط ایرانی‌ها

$
0
0
مسعود نصوری با بيان اينكه منطقه پارس جنوبی دارای ویژگی‌های منحصربه فردی است که در کمتر جایی از جهان می‌توان این توانمندی‌ها را یکجا در یک منطقه مشاهده کرد به توانمندی متخصصان داخلی در تولید قطعات اشاره كرد وگفت: ۱۰۰درصد سازندگان در اجرای پروژه‌های مختلف در پارس جنوبی ایرانی هستند و بدست توانمند خود پروژه‌ها را اجرا می‌کنند. وی بیان کرد: در بهره برداری نیز از توان متخصصان ایرانی بهره می‌بریم که نشان از اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه صنعت گاز و پتروشیمی است. مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تولید ۶۰ درصد قطعات صنایع پارس جنوبی به دست متخصصان ایرانی را از دیگر توانایی ایرانیان ذکر کرد و گفت: با برنامه ریزی‌های انجام شده تولید قطعات تا سه سال آینده توسط نیروهای داخلی به صورت ۱۰۰درصد انجام خواهد شد. نصوری با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش بنیان رشد و پیشرفت قابل توجهی یافته‌اند، گفت: در ابزار دقیق نیز اکنون وابستگی داریم که در تلاش هستیم با همکاری نخبگان و دانشمندان ایرانی این وابستگی به خودکفایی تبدیل کنیم. مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از اختصاص ۱۰۰۰هکتار زمین به دستور مقام عالی وزارت نفت برای ایجاد صنایع پایین دستی خبر داد و گفت: این ۱۰۰۰هکتار زمین در منطقه پارس جنوبی قرار دارد و با تغییر کاربری به صنایع پایین دستی تبدیل شده است.

حسرت جهاني شدن به دل ژئو پارك قشم ماند

$
0
0
از ۷ سال پيش كه نخستین ژئوپارک خاورمیانه در جزیره قشم به عنوان مهم ترين جاذبه گردشگري طبيعي جهاني (اكوتوريسم) منطقه خاورميانه ثبت ملي شد تا امروز كه پس از پايان مهلت دوساله يونسكو اين منطقه از فهرست ميراث جهاني جا ماند ، اتفاقات زيادي افتاد كه هرچند برخي از اين اتفاقات را مي توان در قالب قضا و قدر دسته بندي كرد اما بي شك بي تدبيري مسئولان امر نيز در بروز اين مشكل كمرنگ نبوده است. جزيره قشم به عنوان بزرگترين جزيره خليج فارس از توانمندي هاي مناسبي براي سرمايه گذاري در زير ساخت هاي گردشگري برخوردار است كه از آن جمله مي توان به ثبت منطقه بزرگي از اين جزيره به عنوان تنها «ژئوپارك»بين المللي خاورميانه اشاره كرد. اصطلاح ژئوپارک كه در لغت به معنی «پارک زمین شناسی» است در معنای عمومي به مناطقي با وسعت معين و مرزهای قابل تفكيك اطلاق مي شود كه از نظر ساختار كاني شناسي ، زيست بوم و همچنين كاربري طبيعي دست نخورده و بكر و داراي شاخصه هاي قابل مطالعه براي شناخت ديرينگي تاريخي منطقه باشد و همچنين به وضوح بشود چنديدن پدیده بارز زمین شناسی در محدوده آن را مورد بررسي و ارزيابي قرار داد. ژئوپارك هاي جهاني معمولا علاوه بر داشتن خصوصيات زمين شناسي و ساختاري منحصر به فرد اغلب مي توانند به علت بهره مندي از آثار تاریخی، بوم شناسی و میراث فرهنگی و طبیعی دیگر نیز، در توسعه اقتصادی جوامع پیرامون نقش موثری ایفا کنند. بر اساس تعاريف جهاني اين محدوده ها كه اغلب در زير ليست «ذخيره گاه هاي زيست كره» قرار مي گيرند، بايد با رعايت مسائلي همچون اصالت بافت ساختاري ، راه هاي دسترسي ، مكان ها استقراري و كمپينگ و همچنين امكانات تورگردي و آموزش راهنما مسلز به منطقه براي طبيعت گردان در نظر گرفته شود، عاملي كه لغو نبود بخش اعظم آن در ژئوپارك قشم ظاهرا به عامل حذف اين موقعيت استراتژيك بين المللي از فهرست يونسكو منجر شد. ۱۳۸۸ ؛كارت زرد ژئوپارک قشم به عنوان تنها ژئوپارک خاورمیانه هفت سال پیش یعنی در سال ۸۵ در شبکه جهانی ژئوپارک‌ها به ثبت رسید و يونسكو در سال ۸۸ اولين كارت زرد را به اين مجموعه داد كه معني آن فرصتي دوساله براي بازگرداندن شرايط منطقه به نرم هاي بين المللي و استانداردهاي جهاني ژئو پارك بود كه پس از پايان اين فرصت در سال ۹۰ اين سازمان جهاني در شهريورسال ۹۱ اقدام به حذف ژئوپارک قشم (که ثروتی منحصربه فرد در ایران و آسيا است)از فهرست جهاني كرد. كارشناسان يونسكو در چهارمین کنفرانس بین‌المللی ژئوپارک ها كه در مالزی برگزار شد اعلام كردند« اين محوطه ثبت شده در طي ۷ سال گذشته نتوانسته است كارنامه قابل قبولی در عرصه جهاني ارائه كند»، در در سال ۸۸ كه كارت زرد به مسئولان اين پارك به دلیل انجام‌ نشدن اقدامات درخواستی یونسکو ارائه شد، نام آن از فهرست ماندگار ژئوپارک‌ها خط خورد. طبق آیین‌نامه یونسکو، این سازمان برای اینکه از اقدامات حفاظتی و دیگر فعالیت‌های ژئوپارک‌های شبکه اطمینان پیدا کند، هر چهار سال یک بار ژئوپارک‌ها را ارزیابی می‌کند و اگر با استانداردهای ذکرشده در یونسکو منطبق باشند، به آن‌ها کارت سبز می‌دهد و به این ترتیب نام آن مناطق در شبکه جهانی ژئوپارک‌ها حفظ می‌شود، اما اگر ژئوپارکی به استانداردهای لازم این سازمان نرسیده باشد، به آن کارت زرد می‌دهد که نماد فرصت دوساله براي بازيابي و بهبود شرايط است و اگر پس از این فرصت نتوانست اهداف توسعه‌ای پایدار را پیاده کند، با دریافت کارت قرمز از شبکه جهانی یونسکو خارج می‌شود. بازرسان يونسكو در حالي شهرويورماه امسال رای خود مبنی بر خروج ژئوپارك قشم از فهرست یونسکو را اعلام کردند،که ظاهرا در بازديد اسفند سال ۹۰ خود از اين منطقه ، پيشرفت خاصي در جهت بهبود شرايط ژئوپارك نديده بودند. بیژن فرهنگ دره شوری، موسس اولین ژئوپارک ایران در جزیره قشم با اشاره به آخرين بازديد خود از اين منطقه مي گويد : زمانی که ژئو پارکی در فهرست جهاني ثبت می‌شود باید یک سری اقدامات برای دسترسی سهل و آسان گردشگران به آن، آموزش راهنمايان براي ارائه سرويس هاي طبيعت گردي ، ایجاد کمپینگ و راه‌های دسترسی انجام شود و معیارهای مورد نظر برای جهانی شدن را داشته باشد اما متاسفانه متولیان این اقدامات را جدی نگرفته‌اند و در چند سال اخیر حرکت جدی انجام ندادند و اقدامات قابل توجهی در این منطقه انجام نشده است. دره شوری با اشاره به اينكه در همه کشورهای جهان، اعتبارات مناسبی برای ژئو پارک‌ها در نظر گرفته می‌شود، اما اقدامات اندک ایران در این ژئوپارک در مقایسه با اقدمات کشورهایی(همچون چين) که به تازگي عضو فهرست ژئوپارک‌های جهانی شده اند ناچیز است، ادامه مي دهد: زمانی که قرار بود ژئوپارک قشم در فهرست یونسکو ثبت شود، ده‌ها استاد خارجی از جمله از کشور «چک» گزارش‌های متعددی را درباره ظرفیت ژئوپارک قشم منتشر کردند و کارهای پژوهشی زیادی در این باره انجام شد،کارشناسان یونسکو نیز ۱۰روز ژئوپارک را بررسی کردند و امتیاز بالایی برای ثبت آن نيز در نظر گرفتند ولي اعلام کردند که باید برخی از معیارها رعایت شود، اما انگار این موضوع بعد از مهلت دو ساله هنوز هم برای متولیان جدی به حساب نیامده است و درحالي كه برای ژئو پارک قشم طرح جامع تدوین شد و مشاور آن را بررسی کرد،اما اراده ای که باید آن طرح را اجرا کند، وجود نداشت. ژئو پارك حذف نشده است ؟! سرپرست فعلي ژئوپارک قشم اما تاكيد مي كند كه اين ژئوپارک از شبکه‌ي جهاني ژئوپارک‌ها حذف نشده و همچنان براي ارتقاي سطح خود در اين شبکه فرصت دارد. محمد داخته پيش از اين درگفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به وجود نام ژئوپارک قشم در شبکه‌ي ژئوپارک‌هاي آسيا - اقيانوسيه که زيرمجموعه‌ي شبکه‌ي جهاني ژئوپارک‌هاست‌،گفته بود: «شبکه‌ي جهاني ژئوپارک‌ها زيرمجموعه‌ي يونسکو است و يکي از مهم‌ترين شاخص‌هاي اين شبکه تعامل و ارتباط اعضا با يکديگر و با شبکه است که بسيار اهميت دارد،بنابراين براي اين‌که اين ارتباط بين اعضا تسهيل شود، دو شبکه‌ي ژئوپارک‌هاي اروپايي و آسيا - اقيانوسيه در شبکه‌ي جهاني‌ تشکيل شده است.» داخته با تاكيد بر شرايط استراتژيك ژئوپارك جهاني قشم ، درباره‌ي شرايط کنوني ژئوپارک قشم در شبکه‌ي جهاني، با توجه به اخبار منتشرشده مبني بر خروج اين منطقه از فهرست جهاني يونسکو،‌ مي گويد: «در جلسه‌ي شبکه‌ي جهاني ژئوپارک‌ها‌، ارزياب‌ها تأکيد کردند که در هشت‌ماه اخير‌، در ژئوپارک قشم بيش از انتظار کار شده و اين همه انرژي که گذاشته شده، خوب بوده است و ضمنا هيچ کارت قرمزي هم به ژئوپارک داده نشده است. البته يک نکته وجود دارد؛ ژئوپارک قشم پنج سال غيرفعال بود و از دو سالي که شبکه‌ي جهاني به آن فرصت داده بود، گروه جديد فقط سه‌ماه فرصت انجام کار داشته است پس بايد در فرصت دهي ها و ارزيابي هاي ناظران بين المللي تجديد نظر شود». داخته با رد دريافت نامه خروج اين مجموعه از فهرست جهاني يونسكو و با بيان اينكه در مدت شش سال استقرار گروه قديم، هيچ اتفاقي در اين ژئوپارک رخ نداده بود،تاكيد مي كند : «به گفته‌ي ارزياب‌هاي يونسکو،‌ در مدت سه‌ماه آخر فرصت دو ساله‌ي يونسکو، گروه جديد خوب توانسته است کار کند و ارزياب‌ها بعد از بررسي‌ دوباره، فرصت ديگري به قشم دادند و البته در ازاي اين فرصت دوباره دو درخواست داشتند؛ نخست اين‌که در اولين فرصت جنگل حرا به ژئوپارک قشم ملحق شود و دوم، فعاليت‌هايي مانند توسعه‌ي راه‌ها و مسيرها که با هزينه‌ي بالا و گسترده شروع شده بود، به پايان برسد». سرپرست ژئوپارک قشم با تاييد اين مطلب كه شبکه‌ي جهاني قبلا درباره‌ي توسعه‌ي مرزها اشکال‌هايي به ما وارد کرده بود که اکنون برطرف شده است، ادامه مي دهد: «ژئوپارک قشم در گذشته، سالانه فقط دويست تا سيصد ميليون تومان بودجه داشت، ولي امسال توانست دوميليارد تومان بودجه بگيرد و قرار شده است پس از رفع ايرادهاي واردشده‌، ارزياب‌ها را براي بررسي دوباره مطلع کنيم»‌،‌ داخته معتقد است «ژئوپارک قشم هنوز از فهرست جهاني يونسکو حذف نشده است» و فرصت دوباره دارد تا در شبکه‌ي ژئوپارک‌هاي آسيا - اقيانوسيه خود را ارتقا دهد تا نامش در شبکه‌ي جهاني تثبيت شود. ۱۳۹۱ ؛كارت قرمز ، خروج از فهرست جهاني اين اظهارات از سوي سرپرست ژئو پارك قشم در حالی انجام مي گيردكه دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو هفته پيش خروج اين پارك از فهرست جهاني را تاييد كرده و گفته :« نامه خروج اين منطقه از فهرست یونسکو به ارگانهای دولتی و مربوطه در ایران همانند سازمان محیط زیست و سازمان منطقه آزاد قشم رونوشت شده است اما ظاهرا برخي از مسئولان از وضعيت نهايي اين منطقه در فهرست جهاني با خبر نيستند.» محمد رضا سعیدآبادی با اشاره به اينكه نصب تابلو و علائم راهنمایی، احداث راههای دسترسی، ساخت اماکن اقامتی مانند هتل و مجموعه عوامل پشتیبانی برای حضور گردشگران در منطقه از جمله درخواست های یونسکو بود که باید در منطقه ژئوپارک قشم ایجاد می شد، اما به آن توجه نشد، ادامه مي دهد: «به همین دلیل پس از اتمام مهلت دو ساله ایران، یونسکو نخستین ژئو پارک خاورمیانه را که قبلا به عضویت شبکه جهانی ژئو پارک های ملی تحت حمایت یونسکو در آمده بود را از این فهرست خارج کرد و اين در حالي است كه در جهان از اين نوع پارك تنها چند مورد مشابه وجود دارد و ژئو پارك قشم تنها مورد ثبت جهاني ژئوپارك هاي آسيايي بود كه ، متاسفانه اين موقعيت با اهمال مسئولان از دست رفت». دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو تصريح مي كند : «زمانی که این ژئوپارک در فهرست یونسکو ثبت شد، کارشناسان این سازمان جهانی، قول انجام معیارهایی را از متولیان در ایران دریافت کردند اما از آنجایی که این موارد رعایت نشده است، در گام اول به ژئوپارک کارت زرد و در گام بعدی کارت قرمز دادند و اکنون آن را از فهرست یونسکو خارج کردند». سعيد آبادي با بيان اينكه ثبت مجدد ژئوپارك هنوز امكان پذير است، ادامه مي دهد: «تنها در صورتی که مدیران ژئوپارک بتوانند این موارد را رعایت کنند، دوباره شاهد ثبت آن در فهرست جهانی خواهیم بود اما اين كار به آساني مراحل قبل نخواهد بود». اين گفته ها تنها مويد بر حذف ژئوپارك از ليست جهاني نيست و این موضوع توسط ریاضی فر، معاون طبیعی محیط زیست استان هرمزگان نیز تایید شده است. ریاضی فر در روزهاي اخير در گفت و گو با رسانه ها اعلام كرده: « کمبود اعتبار كه مهمترین عامل ناتواني از سوی مدیریت ژئوپارک برای رسیدگی به نواقص موجود منطقه عنوان شده است را بايد به عواملي همچون وسعت و گستردگی منطقه كه عامل سختی کار و زمانبرشدن آن است نيز اضافه كرد،ولي بازهم نمي توان از نقش عدم مديريت مناسب در از دادن فرصت ارائه شده از سوي يونسكو براي برطرف كردن اشكالات چشم پوشي كرد.»

ویزیت سرپایی۳ میلیون و ۳۴۸ هزار نفر

$
0
0
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان تعداد ویزیت سرپایی پزشکان بخش درمان مستقیم در ۹ ماهه سال جاری را سه ‌میلیون و ۳۴۸ هزار و ۲۰۰ مورد اعلام کرد. حسین عطایی که در نشست خبری خود با خبرنگاران سخن می گفت ، با بیان اینکه فرهنگ نامناسب استفاده از دارو سبب شده است که جمعیت ۷۰ میلیونی ایران به اندازه یک کشور یک میلیاردی چین دارو مصرف می‌کنند، اظهار داشت: کشور ایران رتبه نخست مصرف دارو را از آن خود کرده است. وی با بیان اینکه حق واقعی مردم در مراجعه به پزشک برای دریافت دارو باید به طور کامل لحاظ شود، افزود: طبق عرف علمی روند درمان باید از پزشک‌های عمومی آغاز شود و در صورت نیاز به سایر پزشکان متخصص لزوم ارائه دارو تجویز شود. مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان در مورد نظارت سازمان خود بر عملکرد پزشکان عمومی و متخصص تصریح کرد: به صورت عرف یک پزشک عمومی باید برای بیمار خود یک حداقل یک زمان ۱۰ تا ۱۵ دقیقه‌ای و پزشک متخصص نیز باید یک زمان ۲۰ دقیقه را به بیمار خود اختصاص دهد. وی ادامه داد: در صورتی که پایان یک ماه تعداد قبض‌های دریافت شده بیمه یک پزشک از حد عادی در یک ماه افزایش یابد، مورد قبول قرار نمی‌گیرد. * افزايش سرانه درمان و بهبود نظارت ها عطایی مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان اظهار داشت : در ۹ ماهه سال جاری و در حوزه درمان، مبلغ ۲۲۲ میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان هزینه شده است که تا پایان سال این مبلغ افزایش پیدا می‌کند. وی درباره نرم‌افزار نوبت دهی به بیماران که مراحل ابتدایی خود را سپری می‌کند، گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده و عقد قرارداد با شرکت مجری این طرح، به زودی با ایجاد یک برنامه جدید نوبت دهی، مشکلات فعلی برطرف می‌شود. مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان تاکید کرد: اداره تعزیرات و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دو مرکزی هستند که باید در امر افزایش غیر قانونی تعرفه‌های انجمن علمی علوم آزمایشگاهی، به طور کامل وارد عمل شوند. عطايی تعداد بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران اصلی و تبعی تأمین اجتماعی استان اصفهان در حدود ۲ میلیون و ۹۱۳ هزار و ۹ نفر اعلام کرد و بیان داشت: مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان، برای پاسخگویی به نیاز‌های تشخیصی و درمانی بیمه شدگان، در بخش درمان مستقیم، سه بیمارستان با مجموع ۸۱۲ تخت فعال و ۲۵ پلی کلینیک و درمانگاه عمومی و خصوصی در اختیار دارد. در ادامه معاون درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان نیز گفت: مدیریت درمان تأمین اجتماعی اصفهان با کمبود رادیولوژیست مواجه است، چراکه پزشکان رادیولوژی به دلیل تعرفه‌های دولتی با این نهاد قرارداد امضا نمی‌کنند. محمد مصلحی با بیان اینکه به طور حتم در تمام دنیا بخش درمان از ۱۰۰ درصدی رضایتمندی برخوردار نیست، اظهار کرد: تلاش داریم این امر در استان اصفهان افزایش چشمگیری پیدا کند.

تبدیل کشتارگاه به کتابخانه عمومی

$
0
0
در ابتدای این مراسم جعفر ردائی با اشاره به اقدامات فرهنگی صورت گرفته چندسال اخیر در مرزن آباد تصریح کرد : یکی از وظایف مدیریت شهری، کمک برای انجام کارهای فرهنگی است و ما سعی کردیم توجه ویژه ای به این بخش داشته باشیم که البته لازم میدانم در این رابطه از همکاری صمیمانه خانم آزادیان رییس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان چالوس نیز تقدیر داشته باشم. جعفر ردایی افزود : طی ۵ سال گذشته با همکاری شورای اسلامی شهر به همان اندازه که به مسائل عمرانی و آبادانی توجه شده، در کارهای فرهنگی نیز تلاش و مشارکت های متعددی شده است، چراکه معتقدیم به همراه توسعه و عمران و آبدانی در سطح شهر ضروری است تا به مسائل فرهنگی که نیاز اصلی جامعه است نیز توجه ویژه صورت گیرد. * راه اندازي ايستگاه هاي مطالعه شهردار مرزن آباد با بیان اینکه در راستای توجه به مسائل فرهنگی، ایستگاه مطالعه را در ساختمان شهرداری دایر نمودیم گفت: شهروندانی که برای رسیدگی به امور شهری به شهرداری مراجعه می کنند می توانند پس از مطالعه این کتابها در صورت نیاز آن را به همراه خود ببرند. وی افزود : تصمیم داریم این نهاد را به مرکزی عمرانی فرهنگی تبدیل کنیم تا مردم از اوقات فراغت خود نیز نهایت استفاده را ببرند. شهردار مرزن آباد در ادامه با اشاره به همکاری در برگزاری همایش ملی تشیع و تبرستان و همچنین جشن روز ملی مازندران در مرزن آباد بعنوان دو رویداد مهم مذهبی و فرهنگی هنری گفت: خرسندیم که این دو برنامه عظیم مورد توجه همگان قرار گرفت. وی در ادامه با اشاره به ادبای نامی منطقه مرزن آباد گفت : ملاعلی فاخر از شاعران بنام معاصر مرزن آبادی است که اشعار او در وصف امام حسین (ع) و عاشورا زبانزد است و در نوحه خوانی ها از سروده های او استفاده می شود. گفتني است، مراسم عصری با شعر نیمایی با همت کتابخانه عمومی ولیعصر مرزن آباد و با همکاری شهرداری و شورای اسلامی این شهر، در سالن آمفی تئاتر کتابخانه برگزار شدکه در آن حجت الاسلام علیخانی امام جمعه، کیاپاشا بخشدار، جعفر ردایی شهردار ، محمد ردایی رییس شورای اسلامی شهر مرزن آباد، رودابه آزادیان رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان چالوس، حمید وفایی مسئول کتابخانه عمومی مرزن آباد، اعضای انجمن ادبی بیدل دهلوی چالوس و اعضای انجمن ادبی مرزن آباد حضور داشتند . اين مراسم با شعر خوانی چند تن از شاعران جوان مرزن آباد و چالوس ادامه یافت و در پایان نیز از طرف اداره کتابخانه های عمومی چالوس به کتابخوانان برتر جوایزی اهدا به رسم یادبود اهدا شد .

افتتاح ۱۳ مسجد و خانه عالم در ايرانشهر و درگان

$
0
0
روح الله نورا با اعلام اين خبر گفت: ساخت پانزده مسجد و خانه عالم روستاهاي دو شهرستان ايرانشهر و درگان كه يك سال و نيم از شروع احداث آن مي گذرد با پيشرفتي ۹۰ درصدي روبرو بوده است. نورا افزود: هزينه ساخت پانزده مسجد و خانه عالم در پانزده روستاي شهرستانهاي ايرانشهر و درگان، تا كنون ۸۰۰ ميليون تومان بوده است. وي همچنين بيان كرد: بسيج سازندگي سيستان وبلوچستان در پاييز امسال سيستم آبرساني هشت مجتمع كشت و صنعت استان را كه با مشكلاتي روبرو بودند تعمير و بهسازي كرد. مدير فني و عمراني بسيج سازندگي سيستان وبلوچستان در پايان گفت: از مبلغ يك و نيم ميليارد تومان اعتباري كه در ابتداي سال مالي جديد به بسيج سازندگي سيستان و بلوچستان واگذار شد، تا پايان فصل پاييز، بيش از سه چهارم آن صرف محروميت زدايي شده است

تحقق آرزوي ۲۵ ساله تبريزي ها

$
0
0
علیرضا نوین با بيان اينكه اميدواريم به زودی شاهد تحول اساسی در توسعه منطقه خاوران باشیم ،گفت: ‌عملیات وسیع عمرانی در منطقه خاوران آغاز شده و ‌ساخت و سازهای شهری در این منطقه به عنوان یکی از مدرن‌ترین مجموعه‌های مسکونی کشور از فعالیت‌های انجام گرفته است. شهردارتبریز همچنین با اعلام اینکه آسمان جدید تبریز از افق خاوران سربلند می‌کند آن را مایه دلگرمی شهروندان در توسعه آتی این شهرک دانست و تاکید کرد: آماده سازی این تعداد از قراردادها در نوع خود گام بلند و زیر بنایی در رشد و توسعه شهرک خاوران محسوب می‌شود. وی با اشاره به مصوبه شورای اسلامی شهر مبنی‌ بر اعمال تخفیف ۱۰ درصدی به کلیه متقاضیان اخذ پروانه ساختمانی در سه ماهه چهارم سال ۹۱ به شرط پرداخت نقدی آن را فرصتی مناسب و مغتنم برای مالکین این قطعات دانست که می تواند گام بزرگ ‌در توسعه شهرک خاوران و اسکان پذیری این شهرک به حساب آید.

تحویل ۸۰۹۱ واحد مسکن مهر به متقاضیان

$
0
0
خلیل محبت خواه با اعلام اين خبر گفت : یک هزار و ۶۴۶ واحد از این تعداد در قالب تعاونی های مسکن مهر و سه هزار و ۴۴۵ واحد از طریق طرح های خود مالکی و سه هزار واحد نیز در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت استان احداث و آماده بهره برداری شده اند. محبت خواه از افتتاح خط راه آهن میاندوآب - مهاباد در ایام مبارک دهه فجر امسال خبر داد و یاد آور شد: اتصال آذربایجان غربی به شبکه ریلی کشور از آرزوهای دیرینه مردم استان بود که این خواسته در زمان دولت عدالت محور آقای احمدی نژاد محقق شد. مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی ، افتتاح ۹ پروژه عمرانی در حوزه فرهنگ عمومی را از برنامه های دهه فجر امسال عنوان کرد و اظهار داشت : کتابخانه عمومی، ساختمان اداری، موزه تاریخ طبیعی، مجتمع فرهنگی و هنری، مرکز مدیریت و کنترل حوداث در شهرهای ارومیه، خوی، دیزج دیز، پلدشت، چایپاره و شوط از جمله این پروژه ها است. محبت خواه اضافه کرد: به میمنت بزرگداشت سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، سامانه روشنایی گردنه برده رشان در محور مهاباد - میاندوآب به طول ۵ کیلومتر مورد بهره برداری قرار می گیرد که برای اجرای این طرح چهار میلیارد و ۱۳۰ میلیون ریال هزینه شده است.

همه خانه دار می شوند، حتی ساکنان فصلی

$
0
0
وقتی در تاریخ ۲۱ مرداد ماه سال جاری زلزله ای مهیب، آذربایجان شرقی را به تیتر خبرها کشاند، همگان از یک فاجعه خبردار شدند. این زمین لرزه شهرستانها و روستاهای زیادی را تخریب کرد و بر طبق آمار، مکان و محل هفت روستا در شهرستان ورزقان را نیز تغییر داد. هرچند به گفته کارشناسان، عمده دلیل بوجود آمدن خسارات مالی به خاطر ضعیف و فرسوده بودن بناها بوده و دلیل جابه‌جایی روستاها نیز موقعیت نامناسب، قرار گرفتن بر روی غارها، شیب تند، قرار گرفتن در مسیر سیل و... عنوان شد، اما هر چه بود زلزله ویرانی هایش را به بار آورده بود و مسئولان و هموطنان کار خودشان را در پیش گرفتند و امداد و کمک رسانی به مناطق زلزله زده آغاز شد. *** براساس آمار و سرشماری‌های قبل از زلزله این روستاهایی که دچار حادثه شدند، ۲۱۲ خانوار ساکن را در خود جای داده بودند که بعد از زلزله و جابه‌جایی روستاها، ۵۳۳ خانوار برای استفاده از تسهیلات ساخت و ساز اقدام کرده‌اند. محرم فروغی فرماندار ورزقان در مورد این افزایش قابل توجه گفت: بیشتر خانوارهای اضافه‌شده ساکنان فصلی بودند ولی در مواردی نیز با توجه به سکونت چند خانواده در یک واحد مسکونی قبل از زلزله، سرپرست خانوار اقدام به تفکیک و جدا‌سازی محل زندگی فرزندان خود کرده است. این مقام مسئول وزارت کشور در بخش ورزقان در مورد روند ساخت و ساز روستاهای جابه‌جا شده گفت: ساخت و ساز در این روستاها ادامه دارد ولی واحدهای اتمام یافته هنوز تحویل داده نشده و دلیل آن اقدامات صورت گرفته برای تجهیز واحدها و خود روستاها به امکانات زیربنایی از جمله آب، برق، گاز و ... است که با تحقق این امر تحویل واحدها به صاحبانشان صورت خواهد گرفت. وی روستاهای نسل‌آباد، تازه‌کندی بکرآباد، چای‌کندی، شخم‌لو، امیرآباد، ایشخلی و میرزاعلی‌ کندی را روستاهایی اعلام کرد که تغییر مکان و جابه‌جایی برای آنها اتفاق افتاده است. * ۱۹هزار و ۵۰۰پروند ی بازسازی زلزله ۶.۲ ریشتری و شش ریشتری اهر و ورزقان مجموعا به واحدهای مسکونی ۳۶۰ روستای آذربایجان شرقی آسیب رساند و در همین راستا ۱۸ هزار فقره پرونده برای ساخت واحدهای مسکونی در مناطق زلزله‌زده تشکیل شد. به گفته مسئولان، با احتساب برخی واحدهای تخریب در مناطق روستایی کلیبر، شبستر، جلفا و تبریز تعداد پرونده‌های تشکیل یافته برای بازسازی واحدهای مسکونی به ۱۹ هزار و ۵۰۰ فقره رسید. در این زلزله واحدهای مسکونی ۵۶ روستا که به صورت ۱۰۰ درصد تخریب شده بودند، به همراه ساختمانهای آسیب دیده ی روستاهای دیگر که مجموعا به چهارهزار و ۵۰۰ واحد می رسید در دستور کار بازسازی قرار گرفتند و برای تمام آنها برنامه مشخصی تعریف شد. قبل از هر چیز ستادهای‌های معین استان‌ها تشکیل شد که مازندران، کردستان و آذربایجان غربی در شهرستان هریس، اردبیل، همدان و زنجان در شهرستان اهر و آذربایجان شرقی، گلستان، قزوین و اصفهان نیز عهده‌دار باقی کارهای بازسازی شدند. * ساخت ۹هزار واحد تا مرداد۹۲ بعد از تقسیم کارها، یک هزار واحد روستایی از زلزله آسیب از زلزله در تبریز جهت بازسازی به بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی تحویل داده شد که تصمیم داشت در کمترین زمان ممکن، زلزله زدگان را به خانه های امن و مطمعنشان بازگرداند. مدیر کل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی در این رابطه گفت: تا به امروز تمام واحدهای ۱۰۰ درصد تخریبی در اهر و ورزقان و هریس بازسازی و تحویل مردم شده است. در حال حاضر سقف ۱۲ هزار و ۴۵۰ واحد مسکونی روستایی زده شده و ۹ هزار و ۸۰۰ واحد از این واحدها در مرحله گچ‌کاری و قابل بهره برداری است. قربان محمدی یادآوری شد، کار بازسازی ۹ هزار واحد دیگر هم برای سال آینده مانده چرا که در فصل زمستان امکان ساخت و ساز وجود ندارد اما کار بازسازی تمام واحدهای آسیب دیده از زلزله تا مرداد ۹۲ به اتمام خواهد رسید. * خبر خوش سلامتی بخش‌های عمرانی و ساختمانی بیمارستان ورزقان با ۲۰ میلیارد ریال اعتبار به اتمام رسیده و اختصاص بودجه برای تجهیز آن به منظور ارائه خدمات به همشهریان بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است، همچنین همزمان با ایام دهه‌فجر ۲۸ پروژه در شهرستان ورزقان و توابع آن افتتاح می‌شود که برای بهره‌برداری از آنها بالغ بر ۲۸۷ میلیارد ریال هزینه شده است. این طرح‌ها تمام حوزه و بخش‌ها را شامل می‌شود و فارغ از اقدامات صورت گرفته بعد از زلزله و در راستای آن نبوده است. اینها صحبت های فرماندار شهرستان ورزقان است که به پروژه های دیگر همچون گازرسانی به ۹ روستا با ۵۸ میلیارد ریال اعتبار، نوسازی و بهسازی مسکن روستایی با حدود ۳۵ میلیارد ریال اعتبار، ساخت ۱۱۴ واحد مسکونی مددجویان بهزیستی با ۲۴ میلیارد ریال اعتبار که در دهه‌فجر به بهره‌برداری خواهند رسید، اشاره کرده و ادامه داد: مرحله نخست فاز دوم مجتمع آبرسانی ستارخان با ۱۴ میلیارد ریال اعتبار، طرح هادی چهار روستا با حدوداٌ ۶ میلیارد ریال اعتبار، بهره‌برداری از یک واحد دامی با بیش از ۱۰ میلیارد ریال اعتبار، آسفالت راه روستای ایری‌علیا با ۱۰ میلیارد ریال اعتبار، ۲ خانه بهداشت با ۹۲۶ میلیون ریال اعتبار، ساختمان دانشگاه آزاد با ۲۵۰ میلیون ریال اعتبار هم از دیگر طرح‌هایی است که روبان افتتاح‌شان قیچی را لمس خواهد کرد. قابل ذکر است در اثر زلزله اخیر در منطقه ارسباران آذربایجان‌شرقی، ۱۱ شهرستان به مساحت ۵ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع تحت تاثیر این زمین لرزه قرار گرفتند که شهر ورزقان و ۹۱ روستای آن با بیشترین خسارت روبه‌‌‌رو شدند. فروغی، افتتاح سه مدرسه ۸ کلاسه با ۳ میلیارد ریال اعتبار و فاز دوم آبیاری تحت فشار سد زرآباد با بیش از ۳ میلیارد ریال اعتبار را از دیگر طرح‌های شاخص آماده بهره‌برداری در ورزقان عنوان کرد. * چادر نشین واقعی وجود ندارد اگر بگوییم چادر در مناطق زلزله وجود ندارد درست نبوده اما باید دید از این چادرها به چه نحوی استفاده می‌شود. این چادرها عمدتا به عنوان انباری یا محل جمع‌آوری آذوقه مورد استفاده زلزله‌زدگان قرار می‌گیرد و ساکنان در این مناطق از چادر به عنوان محل سکونت استفاده نمی‌کنند. مدیر کل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه آن دسته از افرادی که در مناطق زلزله‌زده استان در چادر به سر می‌برند، چادرنشینان واقعی نیستند، ادامه داد: در برخی روستاها هم که افرادی هنوز در چادر زندگی می‌کنند، پیشتر کانکس دریافت کرده‌اند اما از ترس وقوع دوباره زلزله و یا این که اتاقک دریافتی خود را به فرزندانشان داده‌اند هم‌چنان در چادر به سر می‌برند. گروهی نیز خانه‌هایشان بازسازی شده و یا در دست بازسازی است. * ساخت و سازها گزینشی نبوده به گفته مسئولان بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی، در حال حاضر واحدهایی که در مناطق زلزله‌زده نیمه ساخته باقی مانده‌اند، عمدتاً متعلق به ساکنان فصلی هستند که از فروردین سال آینده جزو برنامه های ساخت و ساز این بنیاد قرار می‌گیرند. بنیاد مسکن در مورد ساخت و ساز در تعدادی از روستاها، بین فصلی و دائمی بودن ساکنان گزینشی عمل نکرده و همزمان با انجام عملیات ساخت و ساز برای ساکنان دائمی، ساکن فصلی را نیز در برنامه کاری خود قرار داده است. محمدی، مدیر کل بنیاد مسکن استان با عنوان کردن مطلب فوق و با اشاره به اینکه ساخت و ساز برای ساکنان فصلی عمدتا در روستاهایی که میزان تخریب یا خسارت در آنها پایین تر از ۳۰ درصد بوده مور توجه قرار نگرفته است، گفت: در عین حال، این مسئله در سایر روستاها در برنامه قرار داشته و تا مرحله اسکلت بندی نیز پیش رفته‌است.

مسیر جابجایی ثروت مسدود است

$
0
0
بدون شک “راه”ها یکی از عوامل اصلی و مهم در توسعه اقتصادی هر جامعه ای به شمار می آیند و شکوفایی صنعت و اقتصاد، و در کنار آن، ارتباطات اجتماعی و بازرگانی حاصل همین رگهاییست که نقاط مختلف کشور را به همدیگر و مجموعه آنها را به قلب و مرکز وصل میکند. به غیر از مبادلات بازرگانی، راه ها در بسط دانش، فرهنگ وبهداشت و تبال تکنولوژی هم نقش موثری دارند، به همین دلیل راه و راهسازی بعنوان پایه و اساس اقتصاد معقول هر جامعه مورد توجه قرار دارد. پس بیراه نیست اگر بگوییم كه راه را وسیله جابجا كردن ثروت نامیده اند. * دردی بنام جاده وقتی برف سنگینی می بارد یا سیل ویرانگری می آید و یا زلزله ای خرابی های بی شماری برجای می گذارد، اولین جمله ای که در خبرها عمق فاجعه را نشان می دهد این است که "تمام راه های مواصلاتی مسدود شده!" اگر تمام پروژه های عمرانی را در کنار یکدیگر بچینیم، حتما راه سازی یكی از مهمترین بخش ها در ایجاد پیشرفت و بالا بردن مولفه های شاخص توسعه اجتماعی است و عدم بستر سازی مناسب در خصوص افزایش كیفی و كمی جاده های كشور باعث بوجود آمدن مشكلات بیشماری در زندگی اقشار مختلف جامعه می شود. کسانی که مجبورند برای امرار معاش، در طی شبانه روز ساعتها در خیابانها و جاده های کشور باشند، یا آنهایی که عزیزانی را بر روی آسفالت های سیاه راه ها از دست داده اند، خوب می دانند که عدم اجرا و ساماندهی مسیرهای رفت و امد کشور، چه درون شهری و چه برون شهری، رابطه مستقیمی با آسایش وجان مردم دارند. اما از طرف دیگر باید راه ها و جاده های کشور را تجربه کرد تا پی برد که مسئولان نیز تا چه حد به سالم و استاندارد بودن آنها اهمیت می دهند و چقدر اعتقاد دارند که "راه وسیله جابجا کردن ثروت است." * مرگ در مسیر ثروت! متاسفانه امروز هیچ خیابان، جاده یا بزرگراهی را نمی توان یافت که از ابتدا تا انتها بصورت استاندارد و بدون عیب و نقص باشد. از کمبود نور و نصب نشدن گارد ریل و تابلوهای راهنمایی و رانندگی گرفته تا وجود دست اندازها و چاله چوله ها و...، که جملگی علاوه بر بروز حوادث ناگوار باعث شده، راه را در ایران ناامن و غیر قابل اطمینان برای هر نوع جابجایی معرفی نماید. اما کار وقتی پیچیده تر می شود که تابلوی "کارگران در حال کار هستند" یا "جاده در دست تعمیر است" اطلاع می دهد که بخشی از جاده مسدود است و حالا باید ترافیک را هم به دیگر معضلات راه ها اضافه کرد. بارها و بارها مشاهده شده که تعمیر بخشی از بزرگراه ها، ماه ها به طول می انجامد و نصب یک پل یا احداث یک زیرگذر یا روگذر، مدت های مدیدی رفت و آمد را با اخلال مواجه می کند. از منظر کارشناسان و صاحبنظران هرگونه دیرکرد در انجام و تاخیر در اجرای پروژه های راهسازی هر چند مشکلات و گرفتاری های زیادی برای شهروندان به همراه دارد اما مهمتر از آن، زمینه برنامه ریزی برای آینده را نیز از بین می برد. طولانی شدن زمان طرح‌های نیمه تمام ملی و استانی علاوه بر تحمیل زیان های هنگفت به اقتصاد ملی باعث ایجاد مشكلات متعدد برای برنامه ریزان و مجریان پروژه های بعدی نیز می شود. * آمارها چه می گویند؟ بر اساس گزارشی که چندی پیش مركز پژوهش‌های مجلس در راستای بررسی لایحه بودجه سال ۹۱ منتشر کرده، آمده، روند تحقق و خاتمه طرح‌های عمرانی از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۰ نشان می‌دهد طی این سال‌ها به طور متوسط از ۴۷۳ طرح عمرانی كه باید به صورت سالانه در كشور به پایان برسند، تنها ۲۸ درصد، یعنی معادل ۱۳۴ طرح به اتمام رسیده و ۷۲ درصد طرح‌ها خاتمه نیافته و هزینه‌ای معادل ۷۵/۵۹ هزار میلیارد تومان، مازاد بر پیش بینی قوانین بودجه بر اقتصاد كشور تحمیل شده است. براساس همین گزارشات در بین ۳۵۱۳ پروژه عمرانی ملی تنظیم شده، ۱۱۳۷ پروژه عمرانی، پیشرفتی زیر ۴۰ درصد داشته‌اند والبته گزارش فوق در برگیرنده تنها ۷۰ درصد از پروژه‌های عمرانی در سطح ملی است كه در زمان تدوین این آمارها مورد بازرسی و نظارت قرارگرفته‌اند و می‌توان استنباط كرد میزان پروژه‌های با پیشرفت زیر۴۰ درصد بیش از ۳۹ درصد بود. * قصه پر غصه اعتبارات بحث بودجه و عدم اختصاص اعتبار به پروژه ها، دردیست که تمام طرح ها به آن دچارند و تاخیر در اتمام پروژه ها حاصل همین اتفاق است. البته در كنار موضوع بودجه و عدم تزریق اعتبارات، عوامل دیگری نظیر ضعف دستگاه‌های اجرایی در انجام وظایف عمرانی محوله و مشكلات پیمانكاری در تاخیر اجرای این طرح ها نیز اثرگذار هستند اما این مشكلات در برابر كمبود بودجه آنقدر به چشم نمی آیند. مرکز پژوهش های مجلس نیز در گزارشی اعلام کرده عدم تخصیص بودجه به پروژه ها، چیزی حدود ۳۶ درصد از کل مشکلات را در به نتیجه نرسیدن آنها به خود اختصاص داده است و بر اساس اعلام رسمی وزارت راه و شهرسازی در بخش آزاد راه ها در حال حاضر ۲هزار و ۲۰۰ كیلومتر آزاد راه در كشور وجود دارد و بیش از ۳ هزار كیلومتر نیز در دست اجرا و مطالعه است؛ طرحی كه به گفته معاون وزیر راه و شهر سازی برای دست یابی به آن تا پایان برنامه پنجم توسعه به ۳۸۸ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است. باید قبول کنیم که سرعت فرسایش جاده ها بیش از سرعت بهسازی آنهاست و نبود نگاه جامع و كلان نگر و عدم تامین منابع در کنار اعمال سلایق مختلف، بحث راه سازی را با موانع جدی مواجه کرده است. به هر حال با تاسف فراوان باید گفت، وجود تصادفات گسترده در سطح جاده های كشور، نشانگر عدم پاسخگویی جاده های به نیاز های این بخش است. نقاط حادثه خیز فراوانی در كشور وجود دارد و فرآیند حذف این نقاط با كندی بسیار پیش می رود، هرچند در توسعه و بهسازی راهها نیز به حرکت های جدی تری نیاز است.

ادارات مشهد سبز می‌شود

$
0
0
احمدرضا سلامی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های سازمان پارک‌ها و فضای سبز مشارکت با شهروندان در توسعه فضای سبز شهر است، گفت: با توجه به این اهداف، طرح در قالب مشارکت با مدارس، مهدکودک‌ها، جایگاه‌های CNG، ادارات و منازل مسکونی در حال انجام است. وی با اشاره به تعامل با ادارات مشهد برای نخستین بار در کشور به منظور کاشت درخت افزود: از ابتدای سال جاری طبق تفاهم‌نامه امضا شده با ۳۹ مدیرکل در ادارات مشهد، ۹۲ قطعه زمین به مساحت یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع برای کاشت۶۰ هزار اصله درخت شناسایی شده است. مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد بیان کرد: تاکنون ۱۰ هزار اصله درخت در این اراضی کاشته شده که مابقی آن نیز تا پایان سال اجرا خواهد شد. * بازدیدهای کارشناسانه سلامی در خصوص بازدیدهای صورت گرفته برای انجام این طرح تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۵ هزار و ۵۳۰ بازدید کارشناسی برای امکان‌سنجی کاشت درخت انجام شده که از این تعداد بازدید ۵۶۶۱ مکان برای اجرای مناسب طرح ارزیابی شده است. مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد ادامه داد: با انجام این بازدیدهای کارشناسی ۱۲هزار و ۱۹۹ اصله درخت و ۳۲۴۰ بوته گیاه کاشته شد. وی با اشاره به تعداد درختان کاشته شده در مهدهای کودک و مدارس گفت: با انجام ۹۰ بازدید از مدارس و مهدهای کودک مشهد در سال جاری ۷۴۸ اصله درخت و ۳۸۰ بوته گیاه در این اماکن کاشته شد. همچنین ۶۱۶۹ بازدید نیز از سوی کارشناسان فضای سبز از منازل مسکونی مشهد انجام شد که طی آن ۸۳۳۷ اصله درخت و ۲۸۶۰بوته گیاه در منازل مسکونی شهروندان کاشته شد. سلامی از انجام بازدیدهای دوره‌ای برای اطمینان از رشد صحیح درختان خبر داد و گفت: در این اقدام ۹۲۷۱ بازدید دوره‌ای از مدارس، مهدهای کودک و منازل انجام شده که این بازدیدها منجر به کاشت مجدد ۳۱۱۴ اصله درخت شده است. مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد ضمن اعلام آمادگی برای کاشت درخت با مشارکت شهروندان تصریح کرد: شهروندان می‌توانند در صورت تمایل به مشارکت در این طرح با شماره تلفن ۳۴۰۰۳۲۱ تماس حاصل کنند تا در صورت مناسب بودن فضای پیشنهادی از سوی آنان، اقدام به کاشت درخت و یا گیاه شود. این طرح به صورت رایگان انجام می‌شود و در کنار آن کارشناسان فضای سبز آموزش‌هایی را برای نحوه کاشت و نگهداری گیاه به شهروندان ارائه می‌کنند. وی از ارائه بسته‌های تشویقی به شهروندان در صورت مشارکت در این طرح خبر داد و خاطرنشان کرد: شهروندانی که در طرح کاشت فضای سبز مشارکت داشته باشند مشمول بخشودگی عوارض پسماند در قبوض عوارض و نوسازی می‌شوند.

بهره برداري از۷۸ پروژه در دهه فجر

$
0
0
فرماندار با اعلام اين خبر گفت: در ايام الله دهه فجر ۷۸ پروژه در سطح شهرستان يزد با اعتباري بالغ بر ۷۸۰ميليارد ريال افتتاح خواهد شد. سيفي تصريح كرد: از مهمترين پروژه هاي قابل افتتاح در سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي گازرساني به روستاي محمودي ،تأمين آب آشاميدني مجتمع ولايت واجراي طرحهاي هادي در روستاها مي باشد. عزيزالله سيفي خاطرنشان كرد: افتتاح كتابخانه شهيد مطلب شفيعي،سالن چند منظوره بانوان ، كارخانه توليد خوراك دام، بهسازي ترمينال قديم و پاركينگ هواپيما در فرودگاه شهيد صدوقي، از ديگر پروژه هايي خواهد بود كه به بهره برداري خواهد رسيد. سيفي گفت: مخزن بتني ۵ هزار متر مكعبي و اجراي شبكه توزيع گاز توسعه شهرك صنعتي نيز با اعتبار ۸۷۵۰ ميليون ريال در ايام ا... دهه فجر به بهره برداري مي رسد. وي اعلام كرد: در زمينه مخابرات و ارتباطات نيز ۲۹ پروژه با اعتبار بالغ بر ۴۷۲ ميليارد ريال نير افتتاح خواهد شد.

جابجایی سالانه ۱۴ میلیون مسافر

$
0
0
بهزاد برقی با بیان اینکه استان با داشتن پنج پایانه مرزی و هم مرز بودن با سه کشور، آذربایجان غربی یکی از پرترددترین استانها در زمینه حمل و نقل مسافر و ترانزیت کالا محسوب می شود،افزود: برای تسهیل ارائه خدمات به مسافران فروش الکترونیکی بلیط اتوبوس راه اندازی شده که در این راستا حدود سه هزار نفر از آنان با استفاده از خدمات الکترونیکی نسبت به خرید بلیط اینترنتی اقدام کرده‌ اند. وی با بیان اینکه ارائه کیفی ترین خدمات به این مسافران یکی از مهمترین اولویت های کاری این اداره به شمار می آید اظهارداشت: هم اکنون بیش از ۵۰ هزار نفر در زمینه جابجایی کالا، مسافرو امور بین الملل به طور مستقیم در استان فعالیت می کنند. برقی در ادامه از افزوده شدن ۲۷ دستگاه وسیله نقلیه جدید به ناوگان حمل و نقل عمومی مسافربری استان خبر داد و گفت: این تعداد وسیله نقلیه ۱۹ دستگاه اتوبوس و هشت دستگاه سواری را شامل می شود. وی با بیان اینکه هم اکنون چهار هزار و ۱۰۵ دستگاه انواع وسیله نقلیه در بخش حمل و نقل جاده ای مسافربری استان فعالیت دارند، از آماده بهره برداری بودن نخستین شهرک حمل و نقلی استان خبر داد و گفت: شهرک حمل و نقل آذرآبادگان خوی که از سال گذشته و در زمینی به مساحت ۱۲ هزار مترمربع آغاز شده از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است .

برگزاري مسابقات رباتیک در سپاه فردیس

$
0
0
سرهنگ سلیمان شکری فرمانده سپاه ناحیه امام رضا(ع) با اعلام اين خبر گفت: این دوره از مسابقات در دو لیگ تعقیب خط و ربات های جنگجو با شرکت ۸۰ دانش آموز ممتاز در قالب ۲۰ تیم ۴ نفره به انجام رسید وی دامه داد: هدف از برگزاری این این دوره از رقابت ها در ناحیه امام رضا (ع)کاربردی کردن آموزه های دانش آموزان با در هم آمیختن مباحث تئوری و آزمایش های علمی در زمینه مکانیک و الکترونیک بوده است . محمد روشندل معاونت علمی پژوهشی و فناوری سپاه ناحیه امام رضا(ع) ضمن اشاره به ذوق و خلاقیت دانش آموزان در ساخت ربات های جنگجو به خبر نگار ما گفت: این دانش آموزان پس از گذراندن دوره های آموزسی فشرده طی ۴ مرحله ،توانستند در قالب تیم های ۴نفره ربات های با سطح کیفی مطلوب بسازند و تلفیقی از ذوق و دانش خود را با آموزش هایی که دیده اند، در ارائه ربات های توانمند به نمایش بگذارند.گفتنی است این رقابت ها در روز شنبه پایان یافت و از نفرات برتر با اهدای جوایز تقدیر به عمل آمد

برگزاري كارگاه پيشگيري از وقوع جرم

$
0
0
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در این مراسم، اظهار داشت: باتوجه به این که قوانین مربوط به پیشگیری از وقوع جرم در شرف تصویب است، برگزاری این کارگاه ها می تواند بسیار مؤثر باشد. فرهاد افشارنیا گفت: این کارگاه نباید در این مرحله متوقف شود و لازم است جلسات شورای پیشگیری در شهرستان ها ادامه یابد. وی بر استفاده از مدرسین دانشگاه ها و حوزه های علمیه تاکید کرد و گفت: در مرکز استان، این اقدام صورت گرفته و نتیجه مطلوبی در بر داشته است. در ادامه، معاون اداره کل پیشگیری های وضعی- امنیتی- انتظامی معاونت اجتماعی و پیشگیرانه وقوع جرم قوه قضاییه اظهار داشت: حضور شهرستان ها و مطالب عنوان شده در این کارگاه بیشتر از انتظار بود و این موضوع جای تقدیر دارد. دکتر ساوری گفت: اعتقاد و باور به مسئله پیشگیری، در همه شرکت کنندگان مشاهده می شود و این کارگاه قطعاً به تقویت این باورها کمک خواهد کرد. وی ادامه داد: عمق اظهار نظر کارشناسی، تنظیم مطالب در قالب جداول، ارائه پاورپوینت، تسلط مجری، مشارکت جدی و حداکثری افراد و حضور حداکثری اعضای شورای پیشگیری، شش شاخص درنظر گرفته شده برای انتخاب بهترین کارگاه هاست.

بهره برداري از پارک ایرانی سده لنجان تا پایان امسال

$
0
0
محمدرضا عبدانی با بیان اینکه شهر سده لنجان از شهر‌های قدیمی استان و کشور به شمار بوده و قدمت آن به ۴۰۰ سال مي رسد ، اظهار داشت: بازگرداندن هویت ۴۰۰ ساله سده لنجان در چشم‌انداز ۱۴۰۴ شهرداری در نظر گرفته شده است. وی با اشاره به اینکه امسال ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار برای روان‌سازی معابر شهر سده لنجان اختصاص داده شده است، اضافه کرد: شهرداری این اعتبارات را برای آزاد‌سازی گذر‌گاه‌ها، معابر و خیابان‌های موجود در سطح شهر اختصاص داده است. وی آزاد‌سازی خیابان‌های ناظم‌الرعایا و مدرس، ادامه خیابان امام علی (ع)، ایجاد حمام عمومی، اجرای سالن اجتماعات شهرداری جدید و آزاد‌سازی معابر و خیابان‌ها را از جمله پروژه‌های عمرانی اجرایی سده لنجان دانست و ادامه داد: امسال ۳۴ پروژه عمرانی در شهر سده لنجان در حال اجرا بوده که حدود ۲۵ مورد از این پروژه‌ها به اتمام رسیده است. عبدانی با بیان اینکه سایر پروژه‌های عمرانی سده لنجان نیز تا پایان امسال مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد، تاکید کرد: شهرداری سده لنجان دو اقدام بزرگ را نیز در حال اجرا دارد که تدوین چشم‌انداز ۱۴۰۴ در راستای چشم‌انداز کلان کشور از جمله اقدامات اجرایی شهرداری سده لنجان به شمار می‌رود. وی با تاکید بر اینکه این پروژه از ابتدای امسال آغاز شده و تا پایان بهمن ماه امسال به پایان می‌رسد، افزود: در راستای این چشم‌انداز برنامه‌ای ۱۵ ساله برای شهر تدوین شده و نشست‌های مقدماتی با حضور مردم شهر در راستای تدوین این چشم‌انداز برگزار شده است. شهردار سده لنجان با اشاره به اینکه شناساندن شهر سده لنجان به سراسر کشور از جمله اهداف تدوین این چشم‌انداز به شمار می‌رود، گفت: جشنواره فیلم کوتاه سده لنجان در راستای تحقق این هدف مهم در اسفندماه امسال برگزار می‌شود. وی با بیان اینکه هر ساله جشنواره فیلم کوتاه سده لنجان در سطح ملی برگزار می‌شود، اظهار کرد: مقرر شده است که سده لنجان در سال ۱۴۰۴ به عنوان شهری برای آیین ایران زمین باشد.
Viewing all 697 articles
Browse latest View live